Home page not opening with Avant

Please put your bug reports here, and only here.

Moderators: Support Staff², Support Staff, AvantGuard, Developer

Post Reply
AB240117
Newbie
Newbie
Posts: 6
Joined: Tue Jan 24, 2017 10:24 am
Windows Version: Windows 7 64 bit
Avant Version: Ultimate 2016 Build 12
Default engine: Firefox
IE Version: 11.0.9600
Skin: Opal Glass

Home page not opening with Avant

Post by AB240117 » Tue Jan 24, 2017 10:48 am

I have just upgraded from build 12 to build 17. Following this update my chosen home page no longer opens automatically with Avant even though the settings are the same as before. I have noticed that as the browser opens a small window briefly appears that says "about:blanK" and then Avant opens on a blank page. If I then click on the home button the home page opens. This extra step is annoying. Is this a bug or can anyone suggest a solution?

AB240117
Newbie
Newbie
Posts: 6
Joined: Tue Jan 24, 2017 10:24 am
Windows Version: Windows 7 64 bit
Avant Version: Ultimate 2016 Build 12
Default engine: Firefox
IE Version: 11.0.9600
Skin: Opal Glass

Re: Home page not opening with Avant

Post by AB240117 » Tue Jan 31, 2017 7:53 pm

It seems I'm the only person suffering from this problem. I've now discovered that its not only the home page that wont open but also any additional start up pages selected. All I get on start up is about:blank! Reverted to Build 12 and problem gone. Went back to build 17 and problem reappears.

User avatar
Nederpietos
Semi-Avantic
Semi-Avantic
Posts: 463
Joined: Sun Jan 25, 2004 5:25 pm
Windows Version: 10 pro
Avant Version: 2017 build 3 ult
Default engine: Firefox
IE Version: IE11
Skin: stickers on blue

Re: Home page not opening with Avant

Post by Nederpietos » Tue Jan 31, 2017 8:21 pm

Strange problem.

What you could try is:

Make a back up in Avant build 12, Menu---> Tools --> Make Back up/Restore profile

Then install build 17, and if it's still wrong you put the configuration file back that you just made.

When you click the back up you can choose what you want to restore. (in your case the configuration file only)

Restart Avant.

lefreak
Fan
Fan
Posts: 142
Joined: Sat Apr 15, 2006 12:52 pm
Windows Version: 7 Pro SP1 64-bit
Avant Version: Ultimate 2017 Build 2
Default engine: Firefox
IE Version: 9
Skin: Windows Traditional

Re: Home page not opening with Avant

Post by lefreak » Sat Feb 04, 2017 8:48 am

Same here, I had to restore the old configuration to make the Start page open.
There is something strange with the new version, a few strange mini-tabs opened when I first started the browser

By the way, when I went with my mouse over the process in Process Explorer, there was an immense command line showing covering at least 1/4 of my desktop. I tried to uninstall an re-install Avant, but I couldn't reproduce it.

Imagine the command line that is shown in my screen shot being 80 times longer...
Attachments
Command Line.jpg
Command Line.jpg (9.76 KiB) Viewed 191 times

AB240117
Newbie
Newbie
Posts: 6
Joined: Tue Jan 24, 2017 10:24 am
Windows Version: Windows 7 64 bit
Avant Version: Ultimate 2016 Build 12
Default engine: Firefox
IE Version: 11.0.9600
Skin: Opal Glass

Re: Home page not opening with Avant

Post by AB240117 » Tue Feb 07, 2017 11:05 am

Thanks for the suggestion regarding backing up build 12 configuration and restoring to build 17. Unfortunately this didn't work.
Have decided to stay on build 12 until this is resolved especially as build 17 now keeps opening random blank tabs during regular browsing sessions in addition to the start up problem and issues with Avant downloader being unable to handle PDF's from secure sites. Have been a user of Avant from the beginning, but sadly am seriously considering a change now.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users