back button isnt there all the time,

Moderators: André, AvantGuard

Post Reply
adrianp918
Newbie
Newbie
Posts: 6
Joined: Tue Feb 16, 2010 1:59 am
Windows Version: Vista
Avant Version: build 46
IE Version: 8

back button isnt there all the time,

Post by adrianp918 » Fri Feb 26, 2010 3:44 pm

I have noticed when you open avant browser when you click on a link or go to a new page there should be the button highlighted in green to go back, it isnt there if you have more than one tab open,

i have been having to click on another tab and then go back to the current tab and then the back arrow will appear.

also when you click on the "X" to close the window it closes the tab that was very first open instead of the current tab

User avatar
kudos
Support Staff²
Support Staff²
Posts: 3384
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:35 am
Avant Version:

Re: back button isnt there all the time,

Post by kudos » Fri Feb 26, 2010 3:50 pm

The back button is only active if you have a page to go back to - if it is a new window/tab then the button should be inactive.

If that is not the case then can you please provide exact steps to duplicate the problem.

The "X" on the management bar should indeed close the current tab - but there have been reports from a couple of users that build 45/46 sets the focus on the first tab rather than the current tab so that is closed instead. I have not been able to reproduce this effect at all - can you provide reliable steps for that too?

I assume that both problems are linked to this "focused tab" problem so the more information that you can provide, the better.
 
.:Volunteer support staff (regular user):.
Image
I am not a member of the Avant / Orca development team
Please search this forum / the Wiki before posting questions
Forum Rules | Frequently Asked Questions | Active Topics

adrianp918
Newbie
Newbie
Posts: 6
Joined: Tue Feb 16, 2010 1:59 am
Windows Version: Vista
Avant Version: build 46
IE Version: 8

Re: back button isnt there all the time,

Post by adrianp918 » Fri Feb 26, 2010 4:04 pm

Ok here is one example i just did with the error and screen shots, Does avant have a debug i can pull up also

i went to youtube.com
then the back Arrow appears when it should not be it opened a new tab and the only place i went to was youtube.com

first screen shot is of that

then i hit the forward button in current tab of youtube.com but still i havent gone anywhere in that tab, but it changes the previous tab location as shown in screen shot #2

then i hit the forward tab once more and once again it changed the location of the tab i was not on

as shown in screen shot #3
Attachments
capture_26022010_110004.jpg
capture_26022010_105950.jpg
capture_26022010_105937.jpg

adrianp918
Newbie
Newbie
Posts: 6
Joined: Tue Feb 16, 2010 1:59 am
Windows Version: Vista
Avant Version: build 46
IE Version: 8

Re: back button isnt there all the time,

Post by adrianp918 » Fri Feb 26, 2010 4:09 pm

the first screen shot is at the bottom for some reason they loaded in reverse, so first screen shot is at the bottom, then middle is #2 then top is #3

User avatar
kudos
Support Staff²
Support Staff²
Posts: 3384
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:35 am
Avant Version:

Re: back button isnt there all the time,

Post by kudos » Fri Feb 26, 2010 4:13 pm

Thanks - but can you provide step-by-step instructions of what you click and what you press from the moment that you first run Avant. Things are not clear, ie how did you go to YouTube? Bookmark, typed it in, from a link? What tabs were already open?

Avant does not have a debug version available at the moment.

How often does it happen?

Is it just on XP? (Your profile states Vista yet the screenshots show XP)

Did previous versions of Avant produce this problem?
 
.:Volunteer support staff (regular user):.
Image
I am not a member of the Avant / Orca development team
Please search this forum / the Wiki before posting questions
Forum Rules | Frequently Asked Questions | Active Topics

adrianp918
Newbie
Newbie
Posts: 6
Joined: Tue Feb 16, 2010 1:59 am
Windows Version: Vista
Avant Version: build 46
IE Version: 8

Re: back button isnt there all the time,

Post by adrianp918 » Fri Feb 26, 2010 4:20 pm

ok step one

i click on avant to launch and it launches with google.com as my home page,

i have it set up so when i type in the address bar it opens a new tab,

in this instance i typed in the bar, and went to youtube.com
new tab opens and then the arrows appeard,

i am a windows XP i do have vista and i can either confirm or deny this is happening on vista in about 5 minutes,

it will usually happen if more than one tab is open and the back arrow issue happens.

previous versions of avant had no such issues at all with the back arrow or the "X" problem at all

hope this clears things up,

User avatar
kudos
Support Staff²
Support Staff²
Posts: 3384
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:35 am
Avant Version:

Re: back button isnt there all the time,

Post by kudos » Fri Feb 26, 2010 5:02 pm

Thanks - it looks like it's a combination of "open page in the foreground" and "new window for address bar" that is the problem. The new tab does to receive focus correctly. I'll try to narrow it down and will submit a bug ticket.
 
.:Volunteer support staff (regular user):.
Image
I am not a member of the Avant / Orca development team
Please search this forum / the Wiki before posting questions
Forum Rules | Frequently Asked Questions | Active Topics

adrianp918
Newbie
Newbie
Posts: 6
Joined: Tue Feb 16, 2010 1:59 am
Windows Version: Vista
Avant Version: build 46
IE Version: 8

Re: back button isnt there all the time,

Post by adrianp918 » Fri Feb 26, 2010 8:55 pm

It also happens on vista i just thought i would add, so it does not seem to be an OS issue and both os's that i use have IE8 and latest avant,

User avatar
kudos
Support Staff²
Support Staff²
Posts: 3384
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:35 am
Avant Version:

Re: back button isnt there all the time,

Post by kudos » Fri Feb 26, 2010 9:08 pm

Thanks for the feedback - ticket submitted
 
.:Volunteer support staff (regular user):.
Image
I am not a member of the Avant / Orca development team
Please search this forum / the Wiki before posting questions
Forum Rules | Frequently Asked Questions | Active Topics

Pip
AvantGuard
AvantGuard
Posts: 2601
Joined: Thu Mar 06, 2003 10:46 pm
Windows Version: Windows 7 Home Premium 64 bit
Avant Version: 2012Ultimate V171
IE Version: IE9
Location: Michigan U.S.A.

Re: back button isnt there all the time,

Post by Pip » Fri Feb 26, 2010 10:32 pm

I can also confirm it happens in Vista..........I had installed b46 and went back to b43 and then installed b46SR1 and ended up reverting to b43 because of it.
Image

Veni, Vidi, Velcro - I Came, I Saw, I Stuck Around

adrianp918
Newbie
Newbie
Posts: 6
Joined: Tue Feb 16, 2010 1:59 am
Windows Version: Vista
Avant Version: build 46
IE Version: 8

Re: back button isnt there all the time,

Post by adrianp918 » Fri Feb 26, 2010 10:36 pm

where do i get older versions of avant at

User avatar
kudos
Support Staff²
Support Staff²
Posts: 3384
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:35 am
Avant Version:

Re: back button isnt there all the time,

Post by kudos » Fri Feb 26, 2010 10:57 pm

 
.:Volunteer support staff (regular user):.
Image
I am not a member of the Avant / Orca development team
Please search this forum / the Wiki before posting questions
Forum Rules | Frequently Asked Questions | Active Topics

Post Reply