Occasional error: Something went wrong with this webpage...

Please put your bug reports here, and only here.

Re: Occasional error: Something went wrong with this webpage

Post Reply #20 by Dreamer » Sun Nov 20, 2011 1:49 pm

Then I really think it's the same bug as this one:

viewtopic.php?f=6&t=30717

It happened to me few minutes ago, AERO enabled, I can't reproduce other similar bugs with AERO disabled, now I will be testing this bug with AERO disabled, you can do the same.
Dreamer
Dreamer
User avatar
Offline
Avantic Deluxe
Avantic Deluxe
 
Posts: 1400
Joined: Mon Aug 23, 2004 2:17 pm
Location: Slovakia
Windows Version: Vista 32bit SP2
Avant Version: 2013 Build 108 USB
Default engine: Firefox
IE Version: 9.0.8112.16421
Skin: Dream
Top

Re: Occasional error: Something went wrong with this webpage

Post Reply #21 by notestracker » Mon Nov 21, 2011 4:11 am

And it happened again, just then, an hour or so later.
This time, my SUSPICION is that it might be related to my working with Firefox (opening/closing Firefox windows) while at the same time Avant 2012 was just sitting there not being acted upon.

Perhaps there's some sort of synchronisation/flagging/locking problem between Avant and Firefox when they're both using the same rendering engine [which only Avant is not handling properly, since Firefox never come sup with this error]. ... Just a wild guess, since I don't have any idea how the internals work.
Tony Austin
CEO, Asia/Pacific Computer Services
http://notestracker.com/ and http://notestracker.net/
notestracker
User avatar
Offline
Semi-Avantic
Semi-Avantic
 
Posts: 403
Joined: Fri Dec 16, 2005 11:02 pm
Location: Melbourne, Australia
Windows Version: Windows 8 Pro 64-bit
Avant Version: 2012 Ult. build 197
Default engine: Mozilla Firefox
IE Version: 10.0
Skin: AthenX
Top

Re: Occasional error: Something went wrong with this webpage

Post Reply #22 by notestracker » Tue Nov 22, 2011 7:40 am

Today so far it has happened five or six times, and it's getting me rather concerned. Something seems to be wrong with Avant 2010 Ultimate (at least, using Firefox rendering mode) about how page contents are displayed, kept alive, refreshed. Severl times it happened without any Firefox windows being opened, putting an end to my earlier guess about sync problems between Avant 2012 in Firefox rendering mode and Firefox proper.

And I've sometimes noticed, going back even prior to Avant 2010, that when I click on different tabs the URL changes but the displayed page contents remain unchanged, which usually requires an Avant close/restart to overcome. The there are occasional other weird rendering issues, like the Avant window being overlaid by other windows as per the attached images. Curious, to say the least, but luckily Avant behaves properly most of the time.

Avant2011_build22_page_painting_issues_3_wrongly_painted.png
Example of Avant being overlaid by other windows which should be hidden behind the Avant window!
Tony Austin
CEO, Asia/Pacific Computer Services
http://notestracker.com/ and http://notestracker.net/
notestracker
User avatar
Offline
Semi-Avantic
Semi-Avantic
 
Posts: 403
Joined: Fri Dec 16, 2005 11:02 pm
Location: Melbourne, Australia
Windows Version: Windows 8 Pro 64-bit
Avant Version: 2012 Ult. build 197
Default engine: Mozilla Firefox
IE Version: 10.0
Skin: AthenX
Top

Re: Occasional error: Something went wrong with this webpage

Post Reply #23 by MysteryFCM » Tue Nov 22, 2011 5:09 pm

Same issue I reported in the 11 series ;)
MysteryFCM
User avatar
Offline
Administrator
Administrator
Avantus Maximus
 
Posts: 7126
Joined: Tue Dec 09, 2003 2:34 am
Location: Newcastle Upon Tyne, UK
Windows Version: 8.0, 8.1, 7, Vista, XP
Avant Version: 13.00 Build 23
Default engine: Gecko
IE Version: 7.x, 8.x, 9.x, 10.x, 11.x
Skin: AthenX
Top

Re: Occasional error: Something went wrong with this webpage

Post Reply #24 by Dreamer » Tue Nov 22, 2011 5:34 pm

I could reproduce this bug with Aero enabled only, I have disabled Aero, no problems and when I disabled Aero - the same bug on all pages.

I'm testing with Aero disabled 2 days and I didn't have this or other similar bugs not a single time! With Aero enabled I could reproduce these bugs few time in one hour, so I still think it's Aero! Perhaps it's not the only reason and it might happen with Aero disabled - other (transparent) programs might cause it too, but I think it's enough proof to check it.
Dreamer
Dreamer
User avatar
Offline
Avantic Deluxe
Avantic Deluxe
 
Posts: 1400
Joined: Mon Aug 23, 2004 2:17 pm
Location: Slovakia
Windows Version: Vista 32bit SP2
Avant Version: 2013 Build 108 USB
Default engine: Firefox
IE Version: 9.0.8112.16421
Skin: Dream
Top

Re: Occasional error: Something went wrong with this webpage

Post Reply #25 by brawnymike » Tue Nov 22, 2011 8:24 pm

Please note that AB Ultimate 2012 build 8 was re-released today (11/22/2011) because the new FF engine (8.0.1) had to be replaced with the earlier version (8.0.0). Apparently, Firefox realized there was something wrong with their new release. Try re-installing AB Ult. 2012 build 8.
brawnymike
User avatar
Offline
Avant Fanatic
Avant Fanatic
 
Posts: 362
Joined: Thu Jun 17, 2010 10:17 pm
Location: Los Angeles, CA
Windows Version: 7 (32 bit)
Avant Version: Ult 2013 bld 23
Default engine: Firefox
IE Version: 10
Skin: Aero Glass
Top

Re: Occasional error: Something went wrong with this webpage

Post Reply #26 by casper1975 » Tue Nov 22, 2011 9:35 pm

I'm having the same problem when Firefox crashes I've sent screenshot to the relevant people but I can't seem to copy the error report I'm assuming that all reports for users who are having this problem are the same so If anyone can copy their report to this thread that would be fantastic.
casper1975
Offline
Newbie
Newbie
 
Posts: 18
Joined: Fri Oct 28, 2011 2:36 am
Windows Version: XP
Avant Version: 2012 Build 2
IE Version: 8
Top

Re: Occasional error: Something went wrong with this webpage

Post Reply #27 by Dreamer » Tue Nov 22, 2011 10:06 pm

Thanks for the info, brawnymike, but it's still the same with the update.
Dreamer
Dreamer
User avatar
Offline
Avantic Deluxe
Avantic Deluxe
 
Posts: 1400
Joined: Mon Aug 23, 2004 2:17 pm
Location: Slovakia
Windows Version: Vista 32bit SP2
Avant Version: 2013 Build 108 USB
Default engine: Firefox
IE Version: 9.0.8112.16421
Skin: Dream
Top

Re: Occasional error: Something went wrong with this webpage

Post Reply #28 by casper1975 » Tue Nov 22, 2011 10:13 pm

I was going to download the update but at the forum Index It's still got November 17 as the release date of Avant Browser 2012 build 8.
casper1975
Offline
Newbie
Newbie
 
Posts: 18
Joined: Fri Oct 28, 2011 2:36 am
Windows Version: XP
Avant Version: 2012 Build 2
IE Version: 8
Top

Re: Occasional error: Something went wrong with this webpage

Post Reply #29 by Dreamer » Tue Nov 22, 2011 10:53 pm

casper1975 - it's the SILENT update, so the version number is the same, but it's different version actually. Just try to re-download it.

BTW I hope all links has been updated, because I'm using USB version only.
Dreamer
Dreamer
User avatar
Offline
Avantic Deluxe
Avantic Deluxe
 
Posts: 1400
Joined: Mon Aug 23, 2004 2:17 pm
Location: Slovakia
Windows Version: Vista 32bit SP2
Avant Version: 2013 Build 108 USB
Default engine: Firefox
IE Version: 9.0.8112.16421
Skin: Dream
Top

Re: Occasional error: Something went wrong with this webpage

Post Reply #30 by Dreamer » Tue Nov 22, 2011 11:43 pm

Please try these workarounds:

#1 (step #2 is not needed)

If you're using Windows Vista or 7:
- Disable Aero.

#2 (step #1 is NOT needed!)

If you're using FF engine, disable HW acceleration in:
- Menu > Tools > Mozilla FIrefox > Options > Advanced > General > [ ] Use hardware acceleration when available.

If you're using IE9 engine (might be different for older versions), disable HW acceleration in:
- Menu > Tools > Internet Explorer > Internet Options > Advanced > [x] Use software rendering instead of GPU rendering* (need to restart AB!).

Please report your graphic card and if these workarounds helped you. Thanks.
Dreamer
Dreamer
User avatar
Offline
Avantic Deluxe
Avantic Deluxe
 
Posts: 1400
Joined: Mon Aug 23, 2004 2:17 pm
Location: Slovakia
Windows Version: Vista 32bit SP2
Avant Version: 2013 Build 108 USB
Default engine: Firefox
IE Version: 9.0.8112.16421
Skin: Dream
Top

Re: Occasional error: Something went wrong with this webpage

Post Reply #31 by casper1975 » Wed Nov 23, 2011 12:54 am

I'm still getting the problem & I've done everything you have instructed other users to do.
casper1975
Offline
Newbie
Newbie
 
Posts: 18
Joined: Fri Oct 28, 2011 2:36 am
Windows Version: XP
Avant Version: 2012 Build 2
IE Version: 8
Top

The stupidity of 'silent' updates

Post Reply #32 by notestracker » Wed Nov 23, 2011 2:23 pm

Dreamer wrote:casper1975 - it's the SILENT update, so the version number is the same, but it's different version actually. Just try to re-download it.

In my opinion, that's a REALLY stupid thing to do, and your policy needs to alter on this. :thumbdown:
We aren't mind readers, not me anyway!

Based on the unchanged version number, how on earth can we be expected to become aware that the codestream in that numbered version which we previously installed has actually been changed for some reason -- indeed ANY reason whatever, in this case a quite important reason which quite possibly is causing early adopters [of the new version] quite a lot of trouble? [-X
Tony Austin
CEO, Asia/Pacific Computer Services
http://notestracker.com/ and http://notestracker.net/
notestracker
User avatar
Offline
Semi-Avantic
Semi-Avantic
 
Posts: 403
Joined: Fri Dec 16, 2005 11:02 pm
Location: Melbourne, Australia
Windows Version: Windows 8 Pro 64-bit
Avant Version: 2012 Ult. build 197
Default engine: Mozilla Firefox
IE Version: 10.0
Skin: AthenX
Top

Concerning GPU rendering, and too many bpage...

Post Reply #33 by notestracker » Thu Nov 24, 2011 8:18 am

Yesterday I turned off "Use software rendering instead of GPU rendering" in Internet Tools, Advanced tab (as suggested by Dreamer here... http://forum.avantbrowser.com/viewtopic.php?f=6&t=30686#p180163 ) and it does not seem to have stopped the "Something went wrong with this webpage" error from occurring every now and then.

However, it does seem to have stopped another issue. Prior to this, in Avant 2012 and 2011 and even earlier -- possibly as long as a couple of years ago when I u[graded from 32-bit Windows XP to 64-bit Windows 7 -- I noticed when switching between tabs that some prior image of a previously-viewed web page would flash up for a fraction of a second. It has been less than a day since I switched of the GPU rendering option, but perhaps my video cards are not quite fast enough for GPU rendering instantaneous enough for the previous web page image to never be noticeable [sorry for the twisted sentence].

I got another clue about what might be causing the "Something went wrong" problem today, when I tried to open an external application and got the following error dialog:
Too_many_User_or_GDI_objects_error_dialog_24_November_2011.jpg
Too many user/GDI objects are being used by other applications

I have now stopped this VIA application from starting up automatically at Windows boot, and will load it occasionally only when needed, thereby freeing up quite a lot of User/GDI Objects table space.

I reckon that Avant 2010 Ultimate in Firefox rendering mode, with 20 or 30 tabs opened, might have been hitting the Windows overall limits for User and GDI objects, which is a MAJOR limitation of Windows architecture (and I'll bet it's a limitation that unfortunately Microsoft won't bother to remove in Windows 8). My system has 8 GB of RAM installed, and rarely uses more than 50 to 60 percent of this, leaving always 3 or 5 GB of free RAM, but the USER/GDI Objects limit doesn't make any use of the spare RAM.

Now I can only wait for a few days to find out whether the intermittent "Something went wrong with this webpage" error has been done away with.

Running Windows task manager I found an application (VIA's audio support program VDeck) that was consuming a HUGE amount of User and GDI objects:
Attachments
Too_many_User_or_GDI_objects_main_suspect_24_November_2011.jpg
VDeck.exe using very large amounts of User Objects and GDI (graphics) objects
Tony Austin
CEO, Asia/Pacific Computer Services
http://notestracker.com/ and http://notestracker.net/
notestracker
User avatar
Offline
Semi-Avantic
Semi-Avantic
 
Posts: 403
Joined: Fri Dec 16, 2005 11:02 pm
Location: Melbourne, Australia
Windows Version: Windows 8 Pro 64-bit
Avant Version: 2012 Ult. build 197
Default engine: Mozilla Firefox
IE Version: 10.0
Skin: AthenX
Top

Re: Occasional error: Something went wrong with this webpage

Post Reply #34 by notestracker » Thu Nov 24, 2011 8:35 am

OOPS...
Due to the rather limited editing tool for this forum, my last post got a bit mixed up when I was trying to move things around and the editor suddenly refused to allow me any more time to put things back in order. But I hope that you get the gist of it.
Tony Austin
CEO, Asia/Pacific Computer Services
http://notestracker.com/ and http://notestracker.net/
notestracker
User avatar
Offline
Semi-Avantic
Semi-Avantic
 
Posts: 403
Joined: Fri Dec 16, 2005 11:02 pm
Location: Melbourne, Australia
Windows Version: Windows 8 Pro 64-bit
Avant Version: 2012 Ult. build 197
Default engine: Mozilla Firefox
IE Version: 10.0
Skin: AthenX
Top

Re: Occasional error: Something went wrong with this webpage

Post Reply #35 by Dreamer » Thu Nov 24, 2011 2:02 pm

perhaps my video cards are not quite fast enough for GPU rendering instantaneous enough for the previous web page image to never be noticeable

I don't think so, I don't have any problems with much slower video cards on 2 other computers, I have the problems only with much faster video card.

Perhaps the problem is opposite - if the video card is able to do GPU rendering, there is a problem - AB bug(?) - and if not, video card is not used to do HW GPU rendering, so the SW rendering is used and it's the reason why some users are not able to reproduce these bugs even if they have enabled HW GPU rendering.
Dreamer
Dreamer
User avatar
Offline
Avantic Deluxe
Avantic Deluxe
 
Posts: 1400
Joined: Mon Aug 23, 2004 2:17 pm
Location: Slovakia
Windows Version: Vista 32bit SP2
Avant Version: 2013 Build 108 USB
Default engine: Firefox
IE Version: 9.0.8112.16421
Skin: Dream
Top

Re: Occasional error: Something went wrong with this webpage

Post Reply #36 by Dreamer » Fri Dec 02, 2011 11:16 pm

OK, so I had this bug also with GPU rendering off, Aero on, few times, often if video/flash is running.
Dreamer
Dreamer
User avatar
Offline
Avantic Deluxe
Avantic Deluxe
 
Posts: 1400
Joined: Mon Aug 23, 2004 2:17 pm
Location: Slovakia
Windows Version: Vista 32bit SP2
Avant Version: 2013 Build 108 USB
Default engine: Firefox
IE Version: 9.0.8112.16421
Skin: Dream
Top

Re: Occasional error: Something went wrong with this webpage

Post Reply #37 by notestracker » Fri Dec 02, 2011 11:40 pm

This problem is still worrying me (on;y ever had such behavior on rare occasions until the last month or two). It happens whether GPU rendering is on or off, so I've switched it back on to save some CPU resources. It sometimes doesn't happen for hours and hours, then I might get several such crashes one after the other as I just did in the last ten minutes, which really annoys me!

I'm beginning to suspect that it's somehow related to Flash rendering, perhaps as a wild guess only with the more recent Firefox releases. I have both Firefox [latest version] and Avant 2012 Ultimate running nearly all the time, so it's not inconceivable (but still a wild guess) that some Flash-related event in Firefox causes these rendering failures inside Avant.

But then again, I suspect it's more likely to all be interior to Avant, since I've never seen such an error with all tabs going grey in Firefox (where also I always have multiple tabs open at once).
Tony Austin
CEO, Asia/Pacific Computer Services
http://notestracker.com/ and http://notestracker.net/
notestracker
User avatar
Offline
Semi-Avantic
Semi-Avantic
 
Posts: 403
Joined: Fri Dec 16, 2005 11:02 pm
Location: Melbourne, Australia
Windows Version: Windows 8 Pro 64-bit
Avant Version: 2012 Ult. build 197
Default engine: Mozilla Firefox
IE Version: 10.0
Skin: AthenX
Top

Re: Occasional error: Something went wrong with this webpage

Post Reply #38 by MysteryFCM » Fri Dec 02, 2011 11:53 pm

It's not Flash related (I get this and have had Flash and ActiveX disabled since I first installed it (too much of a security risk))
MysteryFCM
User avatar
Offline
Administrator
Administrator
Avantus Maximus
 
Posts: 7126
Joined: Tue Dec 09, 2003 2:34 am
Location: Newcastle Upon Tyne, UK
Windows Version: 8.0, 8.1, 7, Vista, XP
Avant Version: 13.00 Build 23
Default engine: Gecko
IE Version: 7.x, 8.x, 9.x, 10.x, 11.x
Skin: AthenX
Top

Re: Occasional error: Something went wrong with this webpage

Post Reply #39 by notestracker » Sat Dec 03, 2011 1:42 am

MysteryFCM wrote:It's not Flash related (I get this and have had Flash and ActiveX disabled since I first installed it (too much of a security risk))

Well, Steve, that's pretty definitive! ... Which leaves me completely puzzled again. I still cannot determine any patternm it kust happens every now and then (sometimes several times in rapid succession).

Wish there was a monitoring tool that would sit in the background logging Avant activities, then it might be far easier to solve this issue and others like it.
Tony Austin
CEO, Asia/Pacific Computer Services
http://notestracker.com/ and http://notestracker.net/
notestracker
User avatar
Offline
Semi-Avantic
Semi-Avantic
 
Posts: 403
Joined: Fri Dec 16, 2005 11:02 pm
Location: Melbourne, Australia
Windows Version: Windows 8 Pro 64-bit
Avant Version: 2012 Ult. build 197
Default engine: Mozilla Firefox
IE Version: 10.0
Skin: AthenX
Top

PreviousNext

Return to Avant Browser Bug Reports



Who is online

Users browsing this forum: No registered users

ABPro style designed by Statm1