Major problem with "Open In New Window" not working

Please put your bug reports here, and only here.

Major problem with "Open In New Window" not working

Postby notestracker » Wed Jun 16, 2010 4:13 am

When I tried Avant 2010 Build 2 yesterday at least it didn't cause my system to crash each time (Windows 7 64-bit) with the dreaded Blue Screen Of Death, as did Build 1 did last week -- which caused me to hastily retreat back to v11.7 build 46.

However, yesterday I found that I couldn't get "Open In New Window" to work no matter what method I tried that works with v11.7 (using the context menu option on a link, middle mouse button click on a link, or whatever). And I also configure "Open in background" to go with these.

Because I open so very many web pages each and every day, I simply cannot afford them all to open in the same window, so I've been forced to retreat back to v11.7 build 46 yet again, and it seems I'll be stuck there until this all gets fixed (soon, I hope).
Tony Austin
CEO, Asia/Pacific Computer Services
http://notestracker.com/ and http://notestracker.net/
notestracker
User avatar
Offline
Semi-Avantic
Semi-Avantic
 
Posts: 403
Joined: Fri Dec 16, 2005 11:02 pm
Location: Melbourne, Australia
Windows Version: Windows 8 Pro 64-bit
Avant Version: 2012 Ult. build 197
Default engine: Mozilla Firefox
IE Version: 10.0
Skin: AthenX
Top

Re: Major problem with "Open In New Window" not working

Post Reply #1 by notestracker » Sat Jul 10, 2010 1:17 am

I an STILL eagerly awaiting a fix for "Open In New Window" to work -- when initiated by clicking either the centre mouse button (mouse wheel) or the context menu option (right mouse button) -- under 64-bit Windows 7 Ultimate.

I just tested again with Avant 2010 Build 8 to confirm that this is still a bug. And to prove the point, I installed this latest build into Windows 7 Ultimate 32-bit (in a virtual machine) and -- as others have rightly said -- the problem isn't there in the 32-bit Windows version.

Under the VM with 32-bit Windows 7 things were running slow enough for me to notice what seems like a two-stage process, with Avant 2010 putting out an "about:blank" page quickly followed by the desired Web page. So it seems that the 64-bit Windows 7 is failing at the second stage, leaving just the "about:blank" page, which might help the developers to ascertain what's going wrong (soon, I sincerely hope).
Tony Austin
CEO, Asia/Pacific Computer Services
http://notestracker.com/ and http://notestracker.net/
notestracker
User avatar
Offline
Semi-Avantic
Semi-Avantic
 
Posts: 403
Joined: Fri Dec 16, 2005 11:02 pm
Location: Melbourne, Australia
Windows Version: Windows 8 Pro 64-bit
Avant Version: 2012 Ult. build 197
Default engine: Mozilla Firefox
IE Version: 10.0
Skin: AthenX
Top

Wont open in new tab or links

Post Reply #2 by pr8_headed » Mon Jul 12, 2010 3:33 am

Hello, I just updated Avant to 2010 build 8 and now I cant right click and open in new tab and it wont open links. All I get when I do either is an about blank page :wtf: I have used Avant for several years and like it because it is fast, has tabs and is just plain AWESOME. But this is a bit annoying. Thanks
Last edited by bigC on Tue Jul 13, 2010 7:18 pm, edited 1 time in total.
Reason: Post Merged
pr8_headed
Offline
Newbie
Newbie
 
Posts: 2
Joined: Mon Jul 12, 2010 3:24 am
Windows Version: 7 Home Premium 64 bit
Avant Version: 2010 build 8
IE Version: Dunno
Top

Re: Wont open in new tab or links

Post Reply #3 by Jasmine » Tue Jul 13, 2010 9:17 am

It's really strange. Have you tried removing .default folder and reinstalling Avant Browser? Make sure no processes related to Avant Browser is running in task manager before re-installing it.
Image
Please provide the following information before reporting problems:
Avant Version; System(also point out it is a 32 or 64-bit OS);IE; Memory Size; CPU Speed;
Optional: Firewall; Graphics Card

For the problems hard to replay, could you add me into your MSN or Skype list if you use either of them? The advantage is that you can let us know the situation in the first place by making some screenshots, sharing your screen or explaining the specific problems more clearly when they happen.
E-mail: Jasmine#avantbrowser.com(please repalce # with @)
MSN: dishmoon#msn.com
Skype: JasmineThunder
Jasmine
User avatar
Offline
Support Staff
Support Staff
Avant Guru
 
Posts: 3118
Joined: Mon Dec 11, 2006 2:10 am
Location: Beijing China
Windows Version: windows sp3 2003 vista win7
Avant Version: Latest release
IE Version: IE9 8 7
Top

Re: Wont open in new tab or links

Post Reply #4 by bigC » Tue Jul 13, 2010 7:10 pm

Jasmine wrote:It's really strange. Have you tried removing .default folder and reinstalling Avant Browser? Make sure no processes related to Avant Browser is running in task manager before re-installing it.

Do you have a 64bit Windows 7 to test it on? There's another user with Win 7 64bit and the same issue.

Edit: I merged this thread with the other users thread...
Windows XP SP3, IE8 - Sygate Personal Firewall - MSE
bigC
User avatar
Offline
AvantGuard
AvantGuard
Avantus Maximus
 
Posts: 7236
Joined: Thu Jan 30, 2003 10:40 pm
Location: New York
Windows Version: XP SP3
Avant Version: 2013 Build 113
Default engine: Firefox
IE Version: 8
Skin: Crystal
Top

Re: Wont open in new tab or links

Post Reply #5 by pr8_headed » Tue Jul 13, 2010 8:48 pm

bigC wrote:
Jasmine wrote:It's really strange. Have you tried removing .default folder and reinstalling Avant Browser? Make sure no processes related to Avant Browser is running in task manager before re-installing it.

Do you have a 64bit Windows 7 to test it on? There's another user with Win 7 64bit and the same issue.

Edit: I merged this thread with the other users thread...



Yes I have 64 bit Windows 7. I never got the Blue Screen of Death it just kept opening About Blank pages. I had to reinstall 11.7 build 46 to get back running. Thanks
pr8_headed
Offline
Newbie
Newbie
 
Posts: 2
Joined: Mon Jul 12, 2010 3:24 am
Windows Version: 7 Home Premium 64 bit
Avant Version: 2010 build 8
IE Version: Dunno
Top

Re: Major problem with "Open In New Window" not working

Post Reply #6 by notestracker » Wed Jul 14, 2010 1:27 am

Aha, that at least makes two of us who can verify this particular problem occurs on 64-bit Windows (and perhaps only 64-bit Windows 7). So it's not just me -- maybe I'm not so crazy after all!

Hope it can get some focus from the Avant developer(s), since more people are using the 64-bit versions of Windows these days.
Tony Austin
CEO, Asia/Pacific Computer Services
http://notestracker.com/ and http://notestracker.net/
notestracker
User avatar
Offline
Semi-Avantic
Semi-Avantic
 
Posts: 403
Joined: Fri Dec 16, 2005 11:02 pm
Location: Melbourne, Australia
Windows Version: Windows 8 Pro 64-bit
Avant Version: 2012 Ult. build 197
Default engine: Mozilla Firefox
IE Version: 10.0
Skin: AthenX
Top

Re: Major problem with "Open In New Window" not working

Post Reply #7 by Jasmine » Wed Jul 14, 2010 7:49 am

I've tested Avant on win7 64-bit system a while but don't have the problems mentioned above yet.
Image
Please provide the following information before reporting problems:
Avant Version; System(also point out it is a 32 or 64-bit OS);IE; Memory Size; CPU Speed;
Optional: Firewall; Graphics Card

For the problems hard to replay, could you add me into your MSN or Skype list if you use either of them? The advantage is that you can let us know the situation in the first place by making some screenshots, sharing your screen or explaining the specific problems more clearly when they happen.
E-mail: Jasmine#avantbrowser.com(please repalce # with @)
MSN: dishmoon#msn.com
Skype: JasmineThunder
Jasmine
User avatar
Offline
Support Staff
Support Staff
Avant Guru
 
Posts: 3118
Joined: Mon Dec 11, 2006 2:10 am
Location: Beijing China
Windows Version: windows sp3 2003 vista win7
Avant Version: Latest release
IE Version: IE9 8 7
Top

Re: Major problem with "Open In New Window" not working

Post Reply #8 by notestracker » Wed Jul 14, 2010 1:47 pm

Hello Jasmine! I don't pretend to understand why I'm having this problem, only that I do have it and that sooner rather than later somebody might work out what's causing it and how to overcome it.

I followed your suggestion and did try removing the .default folder, but it seemed to make no difference.

TIP from an old-timer (this is my 41st year in the IT industry):
Whenever you suggest something like removing (deleting) an important folder you should ALWAYS advise the user to make a backup copy of the folder so that the data -- for me in this case, lots and lots of configuration settings and favorites and groups and the like -- can be restored if the test fails. I would have been EXTREMELY annoyed if I had to laboriously set them all up again, and would otherwise have lost dozens of groups (which I'm still using).

In this case, I renamed the .default folder, and had a little trouble setting it up again later since Windows Explorer didn't accept a folder name starting with a dot (period), so I had to run Avant to re-create a new .default folder and then copy all the contents of the old .default folder back into the new one.
Tony Austin
CEO, Asia/Pacific Computer Services
http://notestracker.com/ and http://notestracker.net/
notestracker
User avatar
Offline
Semi-Avantic
Semi-Avantic
 
Posts: 403
Joined: Fri Dec 16, 2005 11:02 pm
Location: Melbourne, Australia
Windows Version: Windows 8 Pro 64-bit
Avant Version: 2012 Ult. build 197
Default engine: Mozilla Firefox
IE Version: 10.0
Skin: AthenX
Top

Re: Major problem with "Open In New Window" not working

Post Reply #9 by kudos » Wed Jul 14, 2010 3:24 pm

I am not going to pretend that I know anything about Windows 7 or 64bit OS's as I have used neither - but is it possible that Avant (32bit) is trying to run the IE engine in 64bit mode and a mismatch is occurring? Is there any way to force an application to run in 32bit mode?
 
.:Volunteer support staff (regular user):.
Image

I am not a member of the Avant / Orca development team
Please search this forum / the Wiki before posting questions
Forum Rules | Frequently Asked Questions | Active Topics
kudos
User avatar
Offline
Support Staff²
Support Staff²
Avant Guru
 
Posts: 3384
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:35 am
Avant Version:
Top

Re: Major problem with "Open In New Window" not working

Post Reply #10 by LennStar » Fri Jul 16, 2010 4:06 pm

In my case a middle click ONLY opens a new page, if the page before is loaded
means: If I click on 3 links shortly after one another, only the first one gets a new window, the second and third get none because the first is not loaded when I click 2 and 3.
Very annoying.

XP SP2
LennStar is from Germany.
All known german pages with LennStar - this is me. Any other lennstar or Lennstar is another person.
Always write me LennStar!
LennStar
Offline
Newbie
Newbie
 
Posts: 5
Joined: Thu Jan 19, 2006 6:19 pm
Avant Version:
Top

Re: Major problem with "Open In New Window" not working

Post Reply #11 by LennStar » Fri Jul 16, 2010 4:21 pm

Very nice: only edit for 5 minutes? *arg* correction and code:

In my case a left click that should open automatically ONLY opens a new page, if the page before is loaded
means: If I click on 3 links (type like advertisement banners) shortly after one another, only the first one gets a new window, the second and third get none because the first is not loaded when I click 2 and 3.
Very annoying.

shortened Code of one example:
<a href=###.html' target='_blank' onclick="document.getElementById('FC41197250').style.display='none'"><img src=### alt='[BID: 41197250] - flohlie' /></a>


XP SP2
LennStar is from Germany.
All known german pages with LennStar - this is me. Any other lennstar or Lennstar is another person.
Always write me LennStar!
LennStar
Offline
Newbie
Newbie
 
Posts: 5
Joined: Thu Jan 19, 2006 6:19 pm
Avant Version:
Top

Re: Major problem with "Open In New Window" not working

Post Reply #12 by taozhiru » Mon Jul 19, 2010 2:13 am

Hi Jasmine/Kudos,

I am using Windows XP Pro and I am having the same problem after updated to 2010 build 8. I couldn't get "New Window" when I click on a link which will open new windows. Error message "This tab is currently not responding. It may still respond later.” Option "Re-open" or "Close".

Any other recommendation? Have tried removing .default folder and reinstall.

Thanks
taozhiru
Offline
Newbie
Newbie
 
Posts: 1
Joined: Mon Jul 19, 2010 12:57 am
Windows Version: XP, Winfows 7
Avant Version: 2010 build 8
IE Version: IE 8
Top

2010 all version. Unable to open link in a new tab

Post Reply #13 by myrdrwin » Thu Aug 12, 2010 3:50 pm

I'm using Windows 7 64 bit. With avant browser 2010 version when i try to open a link in a new tab all I can get is a blank new tab with about:blank on address bar. I even try all version of 2010 release, instead with 11.7 build all works fine. The issue occours even if I click on a link that open automatically a new tab is if I use CTRL+ALT key combination.
Last edited by bigC on Thu Aug 12, 2010 7:09 pm, edited 1 time in total.
Reason: Post Merged
myrdrwin
Offline
Newbie
Newbie
 
Posts: 3
Joined: Thu Aug 12, 2010 3:27 pm
Windows Version: Windows 7 64bit
Avant Version: from 11.7 to 2010_8
IE Version: Internet Explorer 8
Top

Re: Major problem with "Open In New Window" not working

Post Reply #14 by xiaobing » Fri Aug 13, 2010 7:18 am

LennStar wrote:Very nice: only edit for 5 minutes? *arg* correction and code:

In my case a left click that should open automatically ONLY opens a new page, if the page before is loaded
means: If I click on 3 links (type like advertisement banners) shortly after one another, only the first one gets a new window, the second and third get none because the first is not loaded when I click 2 and 3.
Very annoying.

shortened Code of one example:
<a href=###.html' target='_blank' onclick="document.getElementById('FC41197250').style.display='none'"><img src=### alt='[BID: 41197250] - flohlie' /></a>


XP SP2

Confirmed.Submitted to the Tracker
xiaobing
User avatar
Offline
Support Staff
Support Staff
Avant Guru
 
Posts: 3483
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas
Top

Re: Major problem with "Open In New Window" not working

Post Reply #15 by notestracker » Sun Aug 22, 2010 4:12 am

When is this bug going to be fixed? I'd just LOVE to move off Avant 11.7 Build 46, but cannot do so until the "about:blank" empty page is replaced by the proper page contents.

What happens when Avant 2010 attempts to open a link in a new tab? At what stage in the process might his be failing? Does Avant 2010 put out the "about:blank" page rapidly followed by the proper page (the latter failing in my case, and that of a few other people)? What should I be looking for in the Windows registry or elsewhere that might fix this problem? Please help soon!

After several months begging for a solution, I feel like "a voice crying in the wilderness" ...
Tony Austin
CEO, Asia/Pacific Computer Services
http://notestracker.com/ and http://notestracker.net/
notestracker
User avatar
Offline
Semi-Avantic
Semi-Avantic
 
Posts: 403
Joined: Fri Dec 16, 2005 11:02 pm
Location: Melbourne, Australia
Windows Version: Windows 8 Pro 64-bit
Avant Version: 2012 Ult. build 197
Default engine: Mozilla Firefox
IE Version: 10.0
Skin: AthenX
Top

Re: Major problem with "Open In New Window" not working

Post Reply #16 by Jasmine » Mon Aug 23, 2010 5:24 am

notestracker, could you make a video to show the problem?
Image
Please provide the following information before reporting problems:
Avant Version; System(also point out it is a 32 or 64-bit OS);IE; Memory Size; CPU Speed;
Optional: Firewall; Graphics Card

For the problems hard to replay, could you add me into your MSN or Skype list if you use either of them? The advantage is that you can let us know the situation in the first place by making some screenshots, sharing your screen or explaining the specific problems more clearly when they happen.
E-mail: Jasmine#avantbrowser.com(please repalce # with @)
MSN: dishmoon#msn.com
Skype: JasmineThunder
Jasmine
User avatar
Offline
Support Staff
Support Staff
Avant Guru
 
Posts: 3118
Joined: Mon Dec 11, 2006 2:10 am
Location: Beijing China
Windows Version: windows sp3 2003 vista win7
Avant Version: Latest release
IE Version: IE9 8 7
Top

Re: Major problem with "Open In New Window" not working

Post Reply #17 by Tomgunn » Sat Sep 04, 2010 1:07 pm

I used to love Avant.... but its now a mess and does some strange things... I too have the dreaded 'ybrowser.exe' and its taken over my PC... if this is in fact another name for an Avant programme then I am at a loss why its allowed... I will now be removing my beloved Avant and start to use the crap they call IE8!!! Damn!

tata from London!
Tomgunn
Offline
Newbie
Newbie
 
Posts: 11
Joined: Sat Aug 28, 2010 12:57 pm
Windows Version: IE8
Avant Version: N/A
IE Version: IE7
Top

Re: Major problem with "Open In New Window" not working

Post Reply #18 by AkaRei » Mon Sep 06, 2010 1:22 am

I have 64 and I don't have this issue.

Have your tried cleaning your registry after you uninstalled Avant? Sounds like something got cross wired when you went to 2010 build and came with you when you went back to 11.7.
Image
AkaRei
User avatar
Offline
Semi-Fan
Semi-Fan
 
Posts: 72
Joined: Wed Apr 05, 2006 10:56 pm
Windows Version: Win 7 64 pro
Avant Version: 11.8 build 122
IE Version: IE 9
Top

Re: Major problem with "Open In New Window" not working

Post Reply #19 by Tomgunn » Mon Sep 06, 2010 12:22 pm

I actually reloaded it on a fresh formatted hard drive... so no issues there...
Tomgunn
Offline
Newbie
Newbie
 
Posts: 11
Joined: Sat Aug 28, 2010 12:57 pm
Windows Version: IE8
Avant Version: N/A
IE Version: IE7
Top

Next

Return to Avant Browser Bug Reports



Who is online

Users browsing this forum: No registered users

ABPro style designed by Statm1