Avant hang with some websites

Moderators: André, AvantGuard

darth
AvantGuard
AvantGuard
Posts: 970
Joined: Mon Jun 11, 2007 9:16 pm
Windows Version: Windows 7
Avant Version: Avant 11_0 Build 46
Default engine: trident
IE Version: 10
Skin: default

Re: Avant hang with some websites

Post by darth » Fri Nov 28, 2008 12:34 am

Dell Precision 360 Work Staton XP 32/64 bits

abfan123
Avantus Maximus
Avantus Maximus
Posts: 5624
Joined: Wed Jan 26, 2005 4:24 pm
Windows Version: Vista Ultimate x64 SP2
Avant Version: 11.7 build 43
IE Version: 8
Contact:

Re: Avant hang with some websites

Post by abfan123 » Fri Nov 28, 2008 11:34 am

darth wrote:see http://forum.avantbrowser.com/viewtopic ... 43#p152443 might be of some help
Most of the users in this thread (Including the OP) are using XP.
IE8(Pro), Microsoft Security Essentials
Main PC:
Image
Secondary PC same as primary but with Windows 7 x64 Ultimate as the OS.

User avatar
waveweasel
Newbie
Newbie
Posts: 1
Joined: Mon Oct 06, 2008 4:57 am
Windows Version: n/a
Avant Version: n/a
IE Version: 7

Re: Avant hang with some websites

Post by waveweasel » Fri Nov 28, 2008 5:44 pm

I seem to have the same problem, hangs everytime a site with flash options is opened. My only option is to close wash temp files and then go online again. It started with the new version and it makes me wish I had the old version on...
I use COMODO AV and Firewall have Win XP with 2gb memory and cable
Semper Fi

Mriana
Newbie
Newbie
Posts: 37
Joined: Tue Jun 19, 2007 4:33 pm
Windows Version: Windows
Avant Version:
Location: U.S.A.
Contact:

Re: Avant hang with some websites

Post by Mriana » Mon Dec 01, 2008 4:38 pm

Try Facebook and MySpace. Avant can freeze at a moment's whim. (If a moment had human characteristics) It's really frustrating and annoying. The other browsers I have don't freeze on either site, but might be a bit slow in loading some pages.

DeepUnder
Newbie
Newbie
Posts: 9
Joined: Thu Dec 12, 2002 10:32 am
Avant Version:

Re: Avant hang with some websites

Post by DeepUnder » Thu Dec 11, 2008 8:30 pm

any fix for this issue.

I am evening getting freezes on http://www.teamxbox.com

rich_y
Newbie
Newbie
Posts: 2
Joined: Tue Dec 23, 2008 7:20 pm
Windows Version: xp
Avant Version: 11.5
IE Version: na

Re: Avant hang with some websites

Post by rich_y » Tue Dec 23, 2008 7:37 pm

I have the same problem with some sites
CPU say 99% is used for avant.exe
Unless other writers in this forum, this is not something occure with the newest version.
(I use an very old version of avant. but this problem occure recently)
with websites like:
http://www.freewaremission.com/2008/08/ ... e-only-PC/

I tried the explorer. (Have to search for it, i really never use IE anymore)
IE has the same problem, so I dont think it's a typical avant problem.
It's more a problem what occure after the SP3. But iam not sure about this.

Bullroarer
Newbie
Newbie
Posts: 8
Joined: Wed Dec 24, 2008 2:45 pm
Windows Version: XP Pro
Avant Version: 11.7 build 9
IE Version: 7.0 5730.13

Re: Avant hang with some websites

Post by Bullroarer » Wed Dec 24, 2008 3:18 pm

I'm here as well to complain about the same problem. I posted a new topic before seeing this topic regarding the same issue. My Post, which belongs here instead:

I use the latest version on several systems. IE is the latest version. Windows XP on all systems, plenty of RAM and CPU. It seems that Avant has become very slow to load certain web pages/sites on all my systems in the past 6 to 8 months. What happens is Avant will "hang" anywhere from 15 seconds to a minute or two while I assume the page loads. During that time Avant is non-responsive, seemingly locked up. :thumbdown: As an IT manager for several companies I've been a big advocate of Avant for many years until recently. I still use it in conjunction with IE, Orca and Chrome in order to maintain multiple, simultaneous logins into different email accounts. But I no longer recommend it to anyone due to this degrade in performance. The problem started before I upgraded to the latest IE thinking it was related to the backend. I continuously update Avant hoping the issue will be resolved. So far, nothing has improved. Again, this is over 5 different computer systems I use, and coming from several users including myself. I've since moved to using Google's Chrome as my primary browser however I miss the features of Avant like mouse gestures, URL aliases, and the customization options of Avant. I'm still hanging on hoping to see some improvement and possibly a little feedback here. I can't imagine I'm the only one having issues. I tried using Orca for a while but I get very tired of clicking and re-clicking and the browser not responding on the first click of a link or tab.

Post Reply