ESET problem

Moderators: André, AvantGuard

Post Reply
Dionisio
Newbie
Newbie
Posts: 6
Joined: Wed Apr 28, 2010 7:32 pm
Windows Version: xp
Avant Version: 11.7.46
IE Version: 8

ESET problem

Post by Dionisio » Wed Apr 28, 2010 8:00 pm

=== sorry for posting here coudnt find other site ===
TROYAN in AvantBrowser ??????????????????????????
i'm in mexico, i speak spanish
so forgive my english
============== URGENT
20100428 local time 2:40 p.m.
ESET dababase auto-uptated
in that moment turn my AvantBrowser installed down
found: Win32/Kryptik.EAB Troyan
also can't install it again
please some user can contact Author
so can be fixed soon?
thanks in advance

darth
AvantGuard
AvantGuard
Posts: 970
Joined: Mon Jun 11, 2007 9:16 pm
Windows Version: Windows 7
Avant Version: Avant 11_0 Build 46
Default engine: trident
IE Version: 10
Skin: default

Re: cursor freezing

Post by darth » Wed Apr 28, 2010 8:17 pm

You appear to have malware("trojan").

If you have antimalware program on your machine do a scan.
I recomend "superantispyware", or "malwarebytes".

vaya con dios
Dell Precision 360 Work Staton XP 32/64 bits

Dionisio
Newbie
Newbie
Posts: 6
Joined: Wed Apr 28, 2010 7:32 pm
Windows Version: xp
Avant Version: 11.7.46
IE Version: 8

Re: cursor freezing

Post by Dionisio » Wed Apr 28, 2010 8:58 pm

na
the "new database" of ESET
consider some code as a troyan
also happned with other before
with other administrative program in mexico
i supose must be signed "the code or program" some how
so can be pass any kind of scan
i donwloaded again the AvantBrowser to re-intall it
and found the same issue
do not have any virus or trojan
maybe its a false positive por ESET
can Author fix that?

darth
AvantGuard
AvantGuard
Posts: 970
Joined: Mon Jun 11, 2007 9:16 pm
Windows Version: Windows 7
Avant Version: Avant 11_0 Build 46
Default engine: trident
IE Version: 10
Skin: default

Re: cursor freezing

Post by darth » Wed Apr 28, 2010 10:55 pm

False postive por data base. Yo no se.

The forum as I understand is independent of the author of Avant.

Hopefully, maybe support staff and or Adminstator here on the forum

will lend you a hand.
Dell Precision 360 Work Staton XP 32/64 bits

PatFanKen
Newbie
Newbie
Posts: 1
Joined: Wed Apr 28, 2010 10:51 pm
Windows Version: Windows XP Pro
Avant Version: N/A
IE Version: N/A

Re: cursor freezing

Post by PatFanKen » Wed Apr 28, 2010 11:00 pm

I am seeing the same problem. ESET NOD32 seems to have a new definition file that thinks the Orca browser has "a variant of Win32/Kryptik.EAB trojan". This traps both Orca.exe as well as osetup.exe.

I'm stuck until ESET can be convinced that orca doesn't have that trojan. Since I am on a compnay machine I cannot get around the antivirus software.

User avatar
kudos
Support Staff²
Support Staff²
Posts: 3384
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:35 am
Avant Version:

Re: ESET problem

Post by kudos » Wed Apr 28, 2010 11:04 pm

POSTS MOVED TO NEW TOPIC
 
.:Volunteer support staff (regular user):.
Image
I am not a member of the Avant / Orca development team
Please search this forum / the Wiki before posting questions
Forum Rules | Frequently Asked Questions | Active Topics

User avatar
kudos
Support Staff²
Support Staff²
Posts: 3384
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:35 am
Avant Version:

Re: ESET problem

Post by kudos » Wed Apr 28, 2010 11:08 pm

Looks like ESET need to update their definitions - see related topic: http://forum.avantbrowser.com/viewtopic.php?t=27566
 
.:Volunteer support staff (regular user):.
Image
I am not a member of the Avant / Orca development team
Please search this forum / the Wiki before posting questions
Forum Rules | Frequently Asked Questions | Active Topics

tokthoo2002
Newbie
Newbie
Posts: 15
Joined: Thu Jul 09, 2009 6:30 am
Windows Version: windows 7
Avant Version: 11.7 build 46
IE Version: 8

Re: ESET problem

Post by tokthoo2002 » Thu Apr 29, 2010 3:54 am

same problem here.but the problem can be solve by add the avant.exe to eset nod32's white list.

go to:nod32 ---> setup --->antivirus and antispyware ---> edit exclusions ---> add ---> key in "avant.exe" ---> ok.

and then just reinstall your avants. back up ur personal profile for avant is suggested.

to back up,go to: C:\(pcname)\(username)\AppData\Roaming\Avant Profiles

copy the .default folder.
replace the one with this one after you reinstall ur avants.
hv a nice day.

Post Reply