Is Avant 64-bit compatible?

Moderators: André, AvantGuard

Post Reply
User avatar
azism
Newbie
Newbie
Posts: 16
Joined: Thu Feb 01, 2007 7:17 pm
Windows Version: 7 Home Premium 64-bit
Avant Version: 2011 Build 22
IE Version: 9
Location: Tucson, AZ
Contact:

Is Avant 64-bit compatible?

Post by azism » Mon Feb 22, 2010 4:24 am

I am now using WIndows 7 Home Premium 64-bit as my OS. Since this upgrade, I have run into strange problems. Tonight is was something about Avant wanting to run in XP mode. I am using Avant version 11.7 build 43.

Is Avant compatible with Win 7 64-bit OS?

User avatar
André
Administrator
Administrator
Posts: 5787
Joined: Sat Dec 14, 1901 3:19 am
Windows Version: Windows 7 x64
Avant Version:
Location: Baltimore and McHenry, Maryland, USA
Contact:

Re: Is Avant 64-bit compatible?

Post by André » Mon Feb 22, 2010 4:32 am

It works perfectly fine with Windows Vista and 7 64 bit. It doesn't, however, run as a 64 bit application. It is still a 32 bit application.
Formerly known as DrDrrae.
Image
I am not a member of the development team.
Please search the forum before posting questions.

Avant Force Wiki || Avant Force Blog
Desktop:
Intel C2Q Q9550 @ 3.7GHz || 8GiBs DDR2 800 @ 435MHz || Asus P5E
112 GiB SSD || 931 GiB HDD || 2x ATI 5770 in CrossfireX || Picture

NetBook:
ASUS Eee PC 1000HE || 1.66 GHz Atom N280 || 2 GiB DDR2 667 || 320 GiB HDD

NAS:
Intel E5200 @ 2.632 GHz || 4 GiB DDR2 800 @ 421 MHz || Foxconn G31MXP-K
5.45 TiB RAID 6

User avatar
azism
Newbie
Newbie
Posts: 16
Joined: Thu Feb 01, 2007 7:17 pm
Windows Version: 7 Home Premium 64-bit
Avant Version: 2011 Build 22
IE Version: 9
Location: Tucson, AZ
Contact:

Re: Is Avant 64-bit compatible?

Post by azism » Mon Feb 22, 2010 4:53 am

Okay, so that might be some of the problems. Any plans on getting a 64-bit version up and running?

Jasmine
Support Staff
Support Staff
Posts: 3118
Joined: Mon Dec 11, 2006 2:10 am
Windows Version: windows sp3 2003 vista win7
Avant Version: Latest release
IE Version: IE9 8 7
Location: Beijing China

Re: Is Avant 64-bit compatible?

Post by Jasmine » Mon Feb 22, 2010 8:13 am

The developement team hasn't made that plan yet. At present Avant is still based on 32-bit engine. It's not the time to consider using 64-bit engine yet.
Image
Please provide the following information before reporting problems:
Avant Version; System(also point out it is a 32 or 64-bit OS);IE; Memory Size; CPU Speed;
Optional: Firewall; Graphics Card

For the problems hard to replay, could you add me into your MSN or Skype list if you use either of them? The advantage is that you can let us know the situation in the first place by making some screenshots, sharing your screen or explaining the specific problems more clearly when they happen.
E-mail: Jasmine#avantbrowser.com(please repalce # with @)
MSN: dishmoon#msn.com
Skype: JasmineThunder

User avatar
azism
Newbie
Newbie
Posts: 16
Joined: Thu Feb 01, 2007 7:17 pm
Windows Version: 7 Home Premium 64-bit
Avant Version: 2011 Build 22
IE Version: 9
Location: Tucson, AZ
Contact:

Re: Is Avant 64-bit compatible?

Post by azism » Mon Feb 22, 2010 5:56 pm

It's not the time to consider using 64-bit engine yet.
And why not? 8-bit gave way to 16-bit which in turn gave way to 32-bit and now 64-bit is becoming the way to go. More and more computers are running 64-bit dual processors and the 64-bit OS'es are much better now. I remember the resistance to go from 16-bit to 32-bit. I guess that is where we are at with the switch to 64-bit. #-o

User avatar
kudos
Support Staff²
Support Staff²
Posts: 3384
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:35 am
Avant Version:

Re: Is Avant 64-bit compatible?

Post by kudos » Mon Feb 22, 2010 6:04 pm

I guess that it may be more likely to happen after a 64 bit version of the Delphi compiler is produced - but once the development team decide to do it, it will take further time and effort to implement it.
 
.:Volunteer support staff (regular user):.
Image
I am not a member of the Avant / Orca development team
Please search this forum / the Wiki before posting questions
Forum Rules | Frequently Asked Questions | Active Topics

User avatar
azism
Newbie
Newbie
Posts: 16
Joined: Thu Feb 01, 2007 7:17 pm
Windows Version: 7 Home Premium 64-bit
Avant Version: 2011 Build 22
IE Version: 9
Location: Tucson, AZ
Contact:

Re: Is Avant 64-bit compatible?

Post by azism » Mon Feb 22, 2010 6:15 pm

Thanks for the update. Delphi, wow, I remember that from years ago when I was in a PC development group, before going into the Tech Support side of the business (now retired). I remember it as a great development package. :clap:

User avatar
André
Administrator
Administrator
Posts: 5787
Joined: Sat Dec 14, 1901 3:19 am
Windows Version: Windows 7 x64
Avant Version:
Location: Baltimore and McHenry, Maryland, USA
Contact:

Re: Is Avant 64-bit compatible?

Post by André » Mon Feb 22, 2010 11:40 pm

That and currently, most addons like Flash and Silverlight do not have 64bit versions. Java, does, however, supply a 64bit version.
Formerly known as DrDrrae.
Image
I am not a member of the development team.
Please search the forum before posting questions.

Avant Force Wiki || Avant Force Blog
Desktop:
Intel C2Q Q9550 @ 3.7GHz || 8GiBs DDR2 800 @ 435MHz || Asus P5E
112 GiB SSD || 931 GiB HDD || 2x ATI 5770 in CrossfireX || Picture

NetBook:
ASUS Eee PC 1000HE || 1.66 GHz Atom N280 || 2 GiB DDR2 667 || 320 GiB HDD

NAS:
Intel E5200 @ 2.632 GHz || 4 GiB DDR2 800 @ 421 MHz || Foxconn G31MXP-K
5.45 TiB RAID 6

Post Reply