gmail won't load

Moderators: André, AvantGuard

tpmccann
Newbie
Newbie
Posts: 7
Joined: Fri Jan 04, 2008 8:12 pm
Windows Version: vista
Avant Version: 11.5 build 21
IE Version: none

gmail won't load

Post by tpmccann » Fri Jan 04, 2008 8:35 pm

As of this afternoon gmail will not load for me. It works on Firefox o/k. This is the only other browser I have on my machine.
Cleared the cache, cookies etc. and re-booted. It worked once and then stopped. (I have two gmail accounts. Initially it loaded the first one fine but when I logged out of gmail and tried to load my other account it wouldn't load.)
This is happening on two different machines. On running Vista and the other standard Windows XP.
Any ideas. I really don't want to switch browsers !

Paul Mc Cann

User avatar
twins
Newbie
Newbie
Posts: 14
Joined: Sat Jul 29, 2006 6:32 pm
Windows Version: xp
Avant Version: Latest
IE Version: 7
Contact:

Re: gmail won't load

Post by twins » Sat Jan 05, 2008 12:55 pm

Is working fine here. Anything new installed in your PC since last viewing of Gmail?
Image

abfan123
Avantus Maximus
Avantus Maximus
Posts: 5624
Joined: Wed Jan 26, 2005 4:24 pm
Windows Version: Vista Ultimate x64 SP2
Avant Version: 11.7 build 43
IE Version: 8
Contact:

Re: gmail won't load

Post by abfan123 » Sat Jan 05, 2008 1:07 pm

Hello,
Can you please test whether it'll work with IE?
Do you get any error message or something?
IE8(Pro), Microsoft Security Essentials
Main PC:
Image
Secondary PC same as primary but with Windows 7 x64 Ultimate as the OS.

tpmccann
Newbie
Newbie
Posts: 7
Joined: Fri Jan 04, 2008 8:12 pm
Windows Version: vista
Avant Version: 11.5 build 21
IE Version: none

Re: gmail won't load

Post by tpmccann » Sat Jan 05, 2008 8:31 pm

twins wrote:Is working fine here. Anything new installed in your PC since last viewing of Gmail?
Nothing new to my knowledge though Microsoft may have performed a behind scenes "Upgrade"

Its all very strange. On the first machine it worked fine all day until mid afternoon. I was having problems with that machine due to the batteries in the wireless keyboard giving up the ghost.

On the second (Vista) machine, on which I have had no problems, apart from Apple iTunes software which bugged me all over Christmas, the exact same problem presents itself.

Wonder is it Google related ?

tpmccann
Newbie
Newbie
Posts: 7
Joined: Fri Jan 04, 2008 8:12 pm
Windows Version: vista
Avant Version: 11.5 build 21
IE Version: none

Re: gmail won't load

Post by tpmccann » Sat Jan 05, 2008 8:55 pm

abfan123 wrote:Hello,
Can you please test whether it'll work with IE?
Do you get any error message or something?
Don't have IE on this machine. have Firefox and it works fine with that.

To recap.

When I fire up Avant I can log on to my primary gmail address. If I then log out of this address and attempt to log on to my other (Business) gmail address I get the following message

" Loading...
This seems to be taking longer than usual.

If you are using a slow Internet connection, you can wait a bit longer for this page to finish loading, or simply use basic HTML view for now.

If you are using your normal Internet connection and you usually get past this loading step without any problems, please refresh this page in your browser. If you continue having trouble loading your account, please visit the Help Centre for troubleshooting information. "


The machine I am currently using is running Vista.

Paul Mc Cann

On further testing I find that this problem now appears to be occurring if I attempt to log on to my business address first and on failing to achieve this then try my primary address

Gmail was working fine on the XP machine all day Friday up to mid afternoon.

I have another portable machine running XP I'll have a go on that one.

tpmccann
Newbie
Newbie
Posts: 7
Joined: Fri Jan 04, 2008 8:12 pm
Windows Version: vista
Avant Version: 11.5 build 21
IE Version: none

Re: gmail won't load

Post by tpmccann » Sat Jan 05, 2008 9:17 pm

tpmccann wrote:
abfan123 wrote:Hello,
Can you please test whether it'll work with IE?
Do you get any error message or something?
Don't have IE on this machine. have Firefox and it works fine with that.

To recap.

When I fire up Avant I can log on to my primary gmail address. If I then log out of this address and attempt to log on to my other (Business) gmail address I get the following message

" Loading...
This seems to be taking longer than usual.

If you are using a slow Internet connection, you can wait a bit longer for this page to finish loading, or simply use basic HTML view for now.

If you are using your normal Internet connection and you usually get past this loading step without any problems, please refresh this page in your browser. If you continue having trouble loading your account, please visit the Help Centre for troubleshooting information. "


The machine I am currently using is running Vista.

Paul Mc Cann

On further testing I find that this problem now appears to be occurring if I attempt to log on to my business address first and on failing to achieve this then try my primary address

Gmail was working fine on the XP machine all day Friday up to mid afternoon.

I have another portable machine running XP I'll have a go on that one.


I have now tried it on the portable (XP) machine and it is all working fine, All very strange. Wonder is kit Google related

Paul Mc Cann

User avatar
Darkson1
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 95
Joined: Sat Mar 12, 2005 12:25 pm
Windows Version: XPsp3 and Vista Home
Avant Version: 11.7 b43
IE Version: 8.0.6001.18702
Location: England - God's own country.

Avant hangs when I go to Gmail

Post by Darkson1 » Sun Jan 06, 2008 4:56 pm

A problem seems to have started over the last couple of days, both on this machine (XP SP2) and my laptop (Vista Home Premium).

Using Avant 11.5 b21, if I try to got to the Gmail page, using the autofill facility, AFTER I've browsed other websites, Avant starts to hang and the CPU and memory usage shoot up (had it running at about 75% earlier!). I then have to use the Task Manager to kill the app.
This problem doesn't seem to happen if I go to Gmail as the first site I visit.
Last edited by André on Mon Jan 07, 2008 8:40 pm, edited 1 time in total.
Reason: Merged.
Ha, ha ha! Very funny!

Run for the hills, it's Darkson!

abfan123
Avantus Maximus
Avantus Maximus
Posts: 5624
Joined: Wed Jan 26, 2005 4:24 pm
Windows Version: Vista Ultimate x64 SP2
Avant Version: 11.7 build 43
IE Version: 8
Contact:

Re: Avant hangs when I go to Gmail

Post by abfan123 » Mon Jan 07, 2008 8:20 pm

Hello,
I can't seem to confirm the problem.
Can you please try to install the latest beta version of Avant & test whether you'll get the same problem?
IE8(Pro), Microsoft Security Essentials
Main PC:
Image
Secondary PC same as primary but with Windows 7 x64 Ultimate as the OS.

User avatar
adli89
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 66
Joined: Sun Jun 17, 2007 6:19 am
Windows Version: Windows 7
Avant Version: 2010 Build 7
IE Version: 8
Contact:

Re: gmail won't load

Post by adli89 » Fri Jan 11, 2008 11:45 am

I also cannot open the gmail page.. I'm using AB 11.6 build 4 beta.. Working fine with IE though, and I'm using IE 7.. :? And also Windows XP SP2..
Image

User avatar
adli89
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 66
Joined: Sun Jun 17, 2007 6:19 am
Windows Version: Windows 7
Avant Version: 2010 Build 7
IE Version: 8
Contact:

Re: gmail won't load

Post by adli89 » Fri Jan 11, 2008 12:15 pm

Gmail can now be loaded after I clear all records.. :shock: My apologies :oops:
Image

tpmccann
Newbie
Newbie
Posts: 7
Joined: Fri Jan 04, 2008 8:12 pm
Windows Version: vista
Avant Version: 11.5 build 21
IE Version: none

Re: gmail won't load

Post by tpmccann » Fri Jan 11, 2008 2:22 pm

Have just tried clearing all records, on an XP machine and gmail is loading fine now. Will try Vista machine tonight.

Most strange problem

Paul Mc Cann

User avatar
adli89
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 66
Joined: Sun Jun 17, 2007 6:19 am
Windows Version: Windows 7
Avant Version: 2010 Build 7
IE Version: 8
Contact:

Re: gmail won't load

Post by adli89 » Fri Jan 11, 2008 3:23 pm

So it really can be solved by clearing all records.. :shock:
Image

tpmccann
Newbie
Newbie
Posts: 7
Joined: Fri Jan 04, 2008 8:12 pm
Windows Version: vista
Avant Version: 11.5 build 21
IE Version: none

Re: gmail won't load

Post by tpmccann » Fri Jan 11, 2008 8:29 pm

Yep !

Tried it with Vista and I now have access to both of my email accounts. I'm really glad as I was having trouble getting on with Firefox

Paul Mc Cann

User avatar
Darkson1
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 95
Joined: Sat Mar 12, 2005 12:25 pm
Windows Version: XPsp3 and Vista Home
Avant Version: 11.7 b43
IE Version: 8.0.6001.18702
Location: England - God's own country.

Re: gmail won't load

Post by Darkson1 » Fri Jan 11, 2008 11:12 pm

Still geting the same problem on both systems, after starting to use the beta version.
adli89 wrote:So it really can be solved by clearing all records..
If you're saying I need to access the "Clear Records" from the Tools menu before each time I want to access my Gmail account, I wouldn't class that as "solved". Temporary work-around maybe, but definetly not solved.
Ha, ha ha! Very funny!

Run for the hills, it's Darkson!

abfan123
Avantus Maximus
Avantus Maximus
Posts: 5624
Joined: Wed Jan 26, 2005 4:24 pm
Windows Version: Vista Ultimate x64 SP2
Avant Version: 11.7 build 43
IE Version: 8
Contact:

Re: gmail won't load

Post by abfan123 » Fri Jan 11, 2008 11:24 pm

Well,
I always have a tab with GMail open in AB, And never had any problems with it.
Though I've had something really weird few days ago (Few days before some critical security updates were released to WindowsUpdate) :
My computer just "stuck" when the tab with GMail was active. None of the keys worked & I couldn't move my mouse. Such thing usually happens when there's some hardware problem. So I've pressed the reset button and my computer restarted without any problems.
I first thought that GMail has nothing to do with that.
But the other day, I've just entered GMail again and started to scroll through the new messages with my mouse wheel, And my PC froze once again!
I'm not completely sure whether the same thing would happen in IE, Since I'm usually not accessing GMail in IE. So I've pressed the reset button again and the computer restarted and worked fine. Then, Some critical security updates came out along with some non-security but yet important updates, I've installed them all and restarted the computer and my computer never froze ever since (Though I'm still using GMail in Avant.)
I'm not even sure whether my problem was related to GMail, But now, when I see all the GMail-related threads, I'm not sure what to think...
IE8(Pro), Microsoft Security Essentials
Main PC:
Image
Secondary PC same as primary but with Windows 7 x64 Ultimate as the OS.

User avatar
Darkson1
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 95
Joined: Sat Mar 12, 2005 12:25 pm
Windows Version: XPsp3 and Vista Home
Avant Version: 11.7 b43
IE Version: 8.0.6001.18702
Location: England - God's own country.

Re: gmail won't load

Post by Darkson1 » Fri Jan 11, 2008 11:39 pm

I don't think that the issue, as:
a) The mouse and keys respond fine, just not Avant (as i can access Task Manager to "kill" it), and
b) All updates have been installed on both systems.
Ha, ha ha! Very funny!

Run for the hills, it's Darkson!

User avatar
Darkson1
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 95
Joined: Sat Mar 12, 2005 12:25 pm
Windows Version: XPsp3 and Vista Home
Avant Version: 11.7 b43
IE Version: 8.0.6001.18702
Location: England - God's own country.

Re: gmail won't load

Post by Darkson1 » Sat Jan 12, 2008 1:10 am

Well, I've tried the "Clear Records", and it still freezes on me. #-o
Ha, ha ha! Very funny!

Run for the hills, it's Darkson!

User avatar
adli89
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 66
Joined: Sun Jun 17, 2007 6:19 am
Windows Version: Windows 7
Avant Version: 2010 Build 7
IE Version: 8
Contact:

Re: gmail won't load

Post by adli89 » Sat Jan 12, 2008 2:51 am

Gmail continues to load.. I only clear all records once though.. Solved for me.. Maybe a reinstall would help? Or rename the folder %appdata%/Avant Profiles/.default/ to check ;)
Image

tpmccann
Newbie
Newbie
Posts: 7
Joined: Fri Jan 04, 2008 8:12 pm
Windows Version: vista
Avant Version: 11.5 build 21
IE Version: none

Re: gmail won't load

Post by tpmccann » Sat Jan 12, 2008 6:44 am

No. I didn't say that.

I said once I cleared records gmail was working fine again in Avant, and it is.

To me that is problem solved.

Paul Mc Cann
Darkson1 wrote:Still geting the same problem on both systems, after starting to use the beta version.
adli89 wrote:So it really can be solved by clearing all records..
If you're saying I need to access the "Clear Records" from the Tools menu before each time I want to access my Gmail account, I wouldn't class that as "solved". Temporary work-around maybe, but definetly not solved.

User avatar
search53
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 373
Joined: Mon Aug 04, 2003 10:31 pm
Windows Version: Windows
Avant Version:
Location: Somewhere OTHER than SLC, UT!

Re: gmail won't load

Post by search53 » Tue Jan 15, 2008 12:05 pm

I can confirm the problem.

Just yesterday I reinstalled WindowsXP Home, latest Java, latest Flash, and Avant build 21 (I think). As it happens, I only have one tab open in Avant and it's Gmail. (This means it's the first thing it's trying to load). I don't even get the "Loading..." display - just a blank screen. I haven't tried clearing records yet. (Using Orca now)

Edit: Well.... isn't that special (a la "Church Lady") - Haven't done a darn thing and it's loading just fine. Here's to hoping it continues to function properly. I tried several times and several reboots and this behavior was a recurring problem. Maybe my computer (like Garfield) hates Mondays. :D

Post Reply