My AB unable to log on yahoo and google

Moderators: André, AvantGuard

Post Reply
eagerJO
Newbie
Newbie
Posts: 8
Joined: Fri Aug 24, 2007 4:44 am
Avant Version: 11.5 Build 20

My AB unable to log on yahoo and google

Post by eagerJO » Fri Aug 24, 2007 4:55 am

Hi all,

I am a newcomer in this forum.
Could anyone suggest me as what I should do, because my AB is unable to log on yahoo and google website?

I just installed AB in my computer four days ago. The first day was fine, but the next day until today, it's a complete disaster.
All that I did merely was changing the homepage to yahoo, after that it cannot log on to yahoo anymore...I've tried to switch it back by default, but the problem persists.

Sometimes, it does log on to yahoo homepage, but after I click 'mail' or 'groups' it will show 'Oops, we can't open..."

Am I missing something?


Regards,
Jo.

User avatar
Chef_Garry
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 200
Joined: Sat Aug 30, 2003 7:58 pm
Windows Version: Windows
Avant Version:
Location: Calgary Canada
Contact:

Re: My AB unable to log on yahoo and google

Post by Chef_Garry » Fri Aug 24, 2007 5:21 pm

does it still work with IE? That'll help pin down whether the problem is directly AB related or not.

eagerJO
Newbie
Newbie
Posts: 8
Joined: Fri Aug 24, 2007 4:44 am
Avant Version: 11.5 Build 20

Re: My AB unable to log on yahoo and google

Post by eagerJO » Sat Aug 25, 2007 3:05 am

it does.
Nothing wrong with the IE.

Any clues?

User avatar
Chef_Garry
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 200
Joined: Sat Aug 30, 2003 7:58 pm
Windows Version: Windows
Avant Version:
Location: Calgary Canada
Contact:

Re: My AB unable to log on yahoo and google

Post by Chef_Garry » Sat Aug 25, 2007 1:53 pm

That certainly sounds weird. Have you tried clearing the cache?

eagerJO
Newbie
Newbie
Posts: 8
Joined: Fri Aug 24, 2007 4:44 am
Avant Version: 11.5 Build 20

Re: My AB unable to log on yahoo and google

Post by eagerJO » Mon Aug 27, 2007 7:36 am

How do I clear the cache?

Have you ever experienced the same problem? Not only in Avant Browser, but also in any other browser(s)?

What do we normally do when experiencing such thing? Should we re-install the Windows to get it fixed?


Much thanks,
Jo.

User avatar
Sara
AvantGuard
AvantGuard
Posts: 6283
Joined: Thu Dec 12, 2002 11:16 pm
Windows Version: Windows 7
Avant Version: 2015 build 27lite
Default engine: N/A
IE Version: IE 10(64 bit)
Skin: Crystal
Location: Butler, PA

Re: My AB unable to log on yahoo and google

Post by Sara » Mon Aug 27, 2007 5:29 pm

I doubt it's Windows if IE is working. What do you have checked under Tools as disabled--I'm not sure any of those should affect those site but it's worth checking. I have no problems with Yahoo although I don't use their home page. It may be problem with Java scripts--as I remember the page is a bit busy.

Can you give us more complete info on your set-up==Win version, other programs running (see my sig).

Sara :)
Image

eagerJO
Newbie
Newbie
Posts: 8
Joined: Fri Aug 24, 2007 4:44 am
Avant Version: 11.5 Build 20

Re: My AB unable to log on yahoo and google

Post by eagerJO » Thu Aug 30, 2007 7:38 am

The only thing that is disabled in 'Tools' is "Script debugging".

Win Xp Professional Ver. 2002 with appropriate updates
Avant Browser 11.5 B20, IE 6.0, Mozilla firefox 2.0.0.6
80 Gig HD, over 35 gigs free

Intel Pentium (R) 4 CPU 2,66 GHz 512 MB of RAM
Kaspersky av 6.0, Spyware Terminator 2.0

Please help.

User avatar
Sara
AvantGuard
AvantGuard
Posts: 6283
Joined: Thu Dec 12, 2002 11:16 pm
Windows Version: Windows 7
Avant Version: 2015 build 27lite
Default engine: N/A
IE Version: IE 10(64 bit)
Skin: Crystal
Location: Butler, PA

Re: My AB unable to log on yahoo and google

Post by Sara » Thu Aug 30, 2007 7:42 am

We've gotten some reports about Kaspersky, but nothing like this. What search engine are you using?

Sara :)

eagerJO
Newbie
Newbie
Posts: 8
Joined: Fri Aug 24, 2007 4:44 am
Avant Version: 11.5 Build 20

Re: My AB unable to log on yahoo and google

Post by eagerJO » Thu Aug 30, 2007 8:17 am

in IE, i have yahootoolbar as the default search engine.
in Mozilla firefox, it's google.
in AB, it's AB.

User avatar
Sara
AvantGuard
AvantGuard
Posts: 6283
Joined: Thu Dec 12, 2002 11:16 pm
Windows Version: Windows 7
Avant Version: 2015 build 27lite
Default engine: N/A
IE Version: IE 10(64 bit)
Skin: Crystal
Location: Butler, PA

Re: My AB unable to log on yahoo and google

Post by Sara » Thu Aug 30, 2007 8:29 am

This is going to sound strange, but drop AB's search and use Google. View->Toolbars--uncheck one and check the other. Under Tools->Avant Browser Options->Add-ons, click Google in the IE toolbars section.

If nothing else you should get something other than that "Oops!" screen and maybe what you get will be more helpful.

Sara :)

bigC
AvantGuard
AvantGuard
Posts: 7244
Joined: Thu Jan 30, 2003 10:40 pm
Windows Version: 10
Avant Version: 2016 Build 1
Default engine: Firefox
IE Version: 11
Skin: Crystal
Location: New York

Re: My AB unable to log on yahoo and google

Post by bigC » Thu Aug 30, 2007 9:19 pm

eagerJO wrote:The only thing that is disabled in 'Tools' is "Script debugging".
There is no Script debugging under Tools. Are you sure you looked in Avant?
Sara wrote:This is going to sound strange, but drop AB's search and use Google. View->Toolbars--uncheck one and check the other. Under Tools->Avant Browser Options->Add-ons, click Google in the IE toolbars section.
How do you know he has google toolbar installed? I think you want him to disable AB's error page. He doesn't have to change searchs for that... just go under Tools > Avant Browser Options > Miscellaneous and uncheck Enable Avant browsing error page

eagerJO
Newbie
Newbie
Posts: 8
Joined: Fri Aug 24, 2007 4:44 am
Avant Version: 11.5 Build 20

Re: My AB unable to log on yahoo and google

Post by eagerJO » Fri Aug 31, 2007 4:26 am

bigC,
I did look in Avant, but I did under Internet Options, after going in the Tools (sorry I didn't really catch it). To make it clear for you, none is checked as disable in my AB.

Before I unchecked 'Enable Avant browsing error page', the loading process took longer before it directed me to the 'Oops' windows. But after I did it, it took quite a short time to show the 'Can't find server' windows.
(I don't know whether this is worth telling you, but as in the former condition, I could see at the bottom left taskbar, which usually says 'done', some sentence like 'opening http://www.mail.yahoo.com. .....' then after a few seconds it changed to 'opening http://www.mail.yahoo.com at 127.0.0.1 ....' then 'opening http://www.mail.yahoo.com at avant....')
As far as I know, 127.0.0.1 is the Incoming and outgoing mail server that I configure in using Ypops! to get e-mails weekly into my Outlook express. Anyway, I already tried non-activing the program Ypops.exe, even removing it from the Control Panel, but the problem persists.


Sara,
I do not have google toolbar installed in AB.

What else should I do? Please help and advise.

User avatar
Sara
AvantGuard
AvantGuard
Posts: 6283
Joined: Thu Dec 12, 2002 11:16 pm
Windows Version: Windows 7
Avant Version: 2015 build 27lite
Default engine: N/A
IE Version: IE 10(64 bit)
Skin: Crystal
Location: Butler, PA

Re: My AB unable to log on yahoo and google

Post by Sara » Fri Aug 31, 2007 8:19 am

But you do have it installed on your computer--you said you used it in another browser. That said, your last post left me more conused than ever, I'll have to step back and let the others sort it out.

Sara :(

This isn't a proxy issue is it?

bigC
AvantGuard
AvantGuard
Posts: 7244
Joined: Thu Jan 30, 2003 10:40 pm
Windows Version: 10
Avant Version: 2016 Build 1
Default engine: Firefox
IE Version: 11
Skin: Crystal
Location: New York

Re: My AB unable to log on yahoo and google

Post by bigC » Fri Aug 31, 2007 7:29 pm

I don't know, I'm kind of stumped as well.

Meanwhile, I'll move this to the help section...

eagerJO
Newbie
Newbie
Posts: 8
Joined: Fri Aug 24, 2007 4:44 am
Avant Version: 11.5 Build 20

Re: My AB unable to log on yahoo and google

Post by eagerJO » Sat Sep 01, 2007 4:21 am

Sara,
I do have google installed, but I do believe that not all browsers can integrate google search in them. Anyway, we need to install it in every different browser; I installed it my IE and Firefox. I ain't using any kind of proxy setting, by the way. However, thanks for trying to give me solution all this time, I really appreciate that. Hopefully after bigC moved this thread to help section, I can get what is so-called as 'help' in this forum.

bigC,
Thank you very much, dude!

User avatar
sailee
Newbie
Newbie
Posts: 21
Joined: Fri Nov 24, 2006 3:47 am
Windows Version: Windows
Avant Version:
Contact:

Re: My AB unable to log on yahoo and google

Post by sailee » Sat Sep 01, 2007 5:20 am

Hi, I had the similar problem awhile back, hope the following freeware will help.


http://www.download.com/Advanced-Window ... 07614.html

User avatar
Sara
AvantGuard
AvantGuard
Posts: 6283
Joined: Thu Dec 12, 2002 11:16 pm
Windows Version: Windows 7
Avant Version: 2015 build 27lite
Default engine: N/A
IE Version: IE 10(64 bit)
Skin: Crystal
Location: Butler, PA

Re: My AB unable to log on yahoo and google

Post by Sara » Sat Sep 01, 2007 5:23 am

Avant can integrate Google search as I indicated in my earlier post. That's how my system is set up.

Hopefully someone will have an answer for this. It's intereesting that no one else seems to be having the same problem---or at least they are not reporting it.

Sara :)

User avatar
André
Administrator
Administrator
Posts: 5787
Joined: Sat Dec 14, 1901 3:19 am
Windows Version: Windows 7 x64
Avant Version:
Location: Baltimore and McHenry, Maryland, USA
Contact:

Re: My AB unable to log on yahoo and google

Post by André » Sat Sep 01, 2007 3:40 pm

127.0.0.1 is the address that computers use to talk to, essentially, themselves. It is the same as localhost.
Formerly known as DrDrrae.
Image
I am not a member of the development team.
Please search the forum before posting questions.

Avant Force Wiki || Avant Force Blog
Desktop:
Intel C2Q Q9550 @ 3.7GHz || 8GiBs DDR2 800 @ 435MHz || Asus P5E
112 GiB SSD || 931 GiB HDD || 2x ATI 5770 in CrossfireX || Picture

NetBook:
ASUS Eee PC 1000HE || 1.66 GHz Atom N280 || 2 GiB DDR2 667 || 320 GiB HDD

NAS:
Intel E5200 @ 2.632 GHz || 4 GiB DDR2 800 @ 421 MHz || Foxconn G31MXP-K
5.45 TiB RAID 6

eagerJO
Newbie
Newbie
Posts: 8
Joined: Fri Aug 24, 2007 4:44 am
Avant Version: 11.5 Build 20

Re: My AB unable to log on yahoo and google

Post by eagerJO » Wed Sep 05, 2007 4:32 am

sailee,
thanks for suggesting me download AdvancedWindowsCare. It didn't work, anyway.

But, I already found what's wrong with the computer (as it also started to affect my IE and Firefox, so I tried searching any forum that might discuss this current issue). I would suggest anyone who might have the same problem to read the following thread:
http://forums.techguy.org/web-email/586 ... -load.html

But remember (if you have the same problem) DO NOT take any of those suggestions into action before you are fairly clear of what is actually going on with your computer. I'd suggest you finish reading the thread and consult any one that might help you work it out.


Thanks a lot Sara, bigC,
sailee,DrDrrae,

You've been quite a help for me
Avantbrowser.com


JO.

Post Reply