States of buttons

Post general questions related to skin development here. Skins in development may also be placed here to solicit comments.
Forum rules
When posting a topic about a new skin you have released, follow the sample posts here. If your post does not closely resember the sample post, you risk getting it deleted. This is not to try to make you life difficult, it is to keep a consistent look throughout the forum to assist the downloaders.

States of buttons

Postby DrStyles » Tue Dec 08, 2009 4:56 am

Ok, I looked everywhere, but how can I know when my icon is going to be how I made it using the abskin thing. When I make a custom skin, I go to test it, and everything is find until the Back and Forward buttons are no longer disabled. They just get really bright and ugly, but I can't find how to specify what images are for disabled, pushing down etc.
Pretty sure I've got latest version..
DrStyles
Offline
Newbie
Newbie
 
Posts: 19
Joined: Tue Dec 08, 2009 12:01 am
Windows Version: XP
Avant Version: >.<
IE Version: 7
Top

Re: States of buttons

Post Reply #1 by kudos » Tue Dec 08, 2009 11:12 am

The latest skin maker (v11) download link: http://www.avantbrowser.com/release/skins.zip

The disabled icons will be as the normal icons but the browser will remove colour - load the new skin into Avant/Orca and you will see.
 
.:Volunteer support staff (regular user):.
Image

I am not a member of the Avant / Orca development team
Please search this forum / the Wiki before posting questions
Forum Rules | Frequently Asked Questions | Active Topics
kudos
User avatar
Offline
Support Staff²
Support Staff²
Avant Guru
 
Posts: 3384
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:35 am
Avant Version:
Top

Re: States of buttons

Post Reply #2 by DrStyles » Tue Dec 08, 2009 10:52 pm

I don't understand.
How can I upload a picture to show you?
DrStyles
Offline
Newbie
Newbie
 
Posts: 19
Joined: Tue Dec 08, 2009 12:01 am
Windows Version: XP
Avant Version: >.<
IE Version: 7
Top

Re: States of buttons

Post Reply #3 by kudos » Tue Dec 08, 2009 10:57 pm

Take a look at the second part of this post
 
.:Volunteer support staff (regular user):.
Image

I am not a member of the Avant / Orca development team
Please search this forum / the Wiki before posting questions
Forum Rules | Frequently Asked Questions | Active Topics
kudos
User avatar
Offline
Support Staff²
Support Staff²
Avant Guru
 
Posts: 3384
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:35 am
Avant Version:
Top

Re: States of buttons

Post Reply #4 by DrStyles » Wed Dec 09, 2009 12:08 am

Thanks. Here's the picture:
http://img37.imageshack.us/img37/6998/orcaback.png
The first is the icon I select to put in, the second is what shows up in the skin-maker, third is how it show up on orca (when disabled), and last is how it ends up when enabled in orca.
Obviously the last one is the one I hope to change.
DrStyles
Offline
Newbie
Newbie
 
Posts: 19
Joined: Tue Dec 08, 2009 12:01 am
Windows Version: XP
Avant Version: >.<
IE Version: 7
Top

Re: States of buttons

Post Reply #5 by kudos » Wed Dec 09, 2009 12:12 am

Maybe something wrong with your original image - can you post it too.
 
.:Volunteer support staff (regular user):.
Image

I am not a member of the Avant / Orca development team
Please search this forum / the Wiki before posting questions
Forum Rules | Frequently Asked Questions | Active Topics
kudos
User avatar
Offline
Support Staff²
Support Staff²
Avant Guru
 
Posts: 3384
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:35 am
Avant Version:
Top

Re: States of buttons

Post Reply #6 by DrStyles » Wed Dec 09, 2009 3:34 am

The first one is the original image. (The brown one on left.)
DrStyles
Offline
Newbie
Newbie
 
Posts: 19
Joined: Tue Dec 08, 2009 12:01 am
Windows Version: XP
Avant Version: >.<
IE Version: 7
Top

Re: States of buttons

Post Reply #7 by DrStyles » Wed Dec 09, 2009 4:05 am

Sorry, could not find where to edit my post, but I'm really confused now. :(
I replaced the back button with a refresh button:

http://img194.imageshack.us/img194/2656/refwut2.png

and the same thing happened!

http://img340.imageshack.us/img340/2539/orcabackref.png

??? I've tried a long time to get the back button working, and I have no clue why it does that.
DrStyles
Offline
Newbie
Newbie
 
Posts: 19
Joined: Tue Dec 08, 2009 12:01 am
Windows Version: XP
Avant Version: >.<
IE Version: 7
Top

Re: States of buttons

Post Reply #8 by kudos » Wed Dec 09, 2009 9:45 am

Yes, I got the same problem with your image. But I fixed it by:

- changing it to a bitmap
or
- changing the colour depth to 24 bit
Last edited by kudos on Thu Dec 10, 2009 11:00 am, edited 1 time in total.
 
.:Volunteer support staff (regular user):.
Image

I am not a member of the Avant / Orca development team
Please search this forum / the Wiki before posting questions
Forum Rules | Frequently Asked Questions | Active Topics
kudos
User avatar
Offline
Support Staff²
Support Staff²
Avant Guru
 
Posts: 3384
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:35 am
Avant Version:
Top

Re: States of buttons

Post Reply #9 by DrStyles » Thu Dec 10, 2009 3:10 am

D: I get an error when trying to extract.
! Unknown method
! Unknown method
! No files to extract

I would change to 24bit BMP, but then I wouldn't get transparency? Can I not put transparency on the Forward/Back arrows?
DrStyles
Offline
Newbie
Newbie
 
Posts: 19
Joined: Tue Dec 08, 2009 12:01 am
Windows Version: XP
Avant Version: >.<
IE Version: 7
Top

Re: States of buttons

Post Reply #10 by André » Thu Dec 10, 2009 3:59 am

He didn't say a 24 bit bitmap although it can be a 24 bit bitmap. He said either a 24 bit PNG or a bitmap.
Formerly known as DrDrrae.
Image
I am not a member of the development team.
Please search the forum before posting questions.

Avant Force Wiki || Avant Force Blog
Desktop:
Intel C2Q Q9550 @ 3.7GHz || 8GiBs DDR2 800 @ 435MHz || Asus P5E
112 GiB SSD || 931 GiB HDD || 2x ATI 5770 in CrossfireX || Picture

NetBook:
ASUS Eee PC 1000HE || 1.66 GHz Atom N280 || 2 GiB DDR2 667 || 320 GiB HDD

NAS:
Intel E5200 @ 2.632 GHz || 4 GiB DDR2 800 @ 421 MHz || Foxconn G31MXP-K
5.45 TiB RAID 6
André
User avatar
Offline
Administrator
Administrator
Avantus Maximus
 
Posts: 5787
Joined: Sat Dec 14, 1901 3:19 am
Location: Baltimore and McHenry, Maryland, USA
Windows Version: Windows 7 x64
Avant Version:
Top

Re: States of buttons

Post Reply #11 by kudos » Thu Dec 10, 2009 11:03 am

The problem seems to be with using 8bit (256 colour) png images
Your original file was only 8 bit with no transparency..
 
.:Volunteer support staff (regular user):.
Image

I am not a member of the Avant / Orca development team
Please search this forum / the Wiki before posting questions
Forum Rules | Frequently Asked Questions | Active Topics
kudos
User avatar
Offline
Support Staff²
Support Staff²
Avant Guru
 
Posts: 3384
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:35 am
Avant Version:
Top

Re: States of buttons

Post Reply #12 by DrStyles » Fri Dec 11, 2009 12:40 am

Well.. I couldn't seem to get 24bit pngs to work, as they didn't show up with any transparency. bmp don't have transparency.. but I finally get the buttons working as 32bit.
Thanks for the help. It's not an amazing skin, but I'll post it when I'm done.
DrStyles
Offline
Newbie
Newbie
 
Posts: 19
Joined: Tue Dec 08, 2009 12:01 am
Windows Version: XP
Avant Version: >.<
IE Version: 7
Top


Return to Skin Development and Discussion



Who is online

Users browsing this forum: No registered users

ABPro style designed by Statm1