Sounds in Settings Menu

Requests for help with Orca Browser go here. Note that Orca is no longer in development, and no new builds or versions of Orca are planned.

Moderators: Support Staff², Support Staff, AvantGuard, Developer

Post Reply
dacascos
Newbie
Newbie
Posts: 8
Joined: Thu Jun 01, 2006 10:22 am
Windows Version: Vista Home Premium
Avant Version: N/A
IE Version: 8.0.6001.18813
Location: Sweden
Contact:

Sounds in Settings Menu

Post by dacascos » Tue Jan 19, 2010 6:48 pm

I get an annoying sound whenever I check something or click on a setting in the Orca settings menu. I can't for my life find where to find this, doesn't work to deactivate sounds.

User avatar
kudos
Support Staff²
Support Staff²
Posts: 3384
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:35 am
Avant Version:

Re: Sounds in Settings Menu

Post by kudos » Tue Jan 19, 2010 10:15 pm

In the Windows Control Panel, have you assigned additional sounds for things like menu items? Try selecting the Windows default sound scheme.
 
.:Volunteer support staff (regular user):.
Image
I am not a member of the Avant / Orca development team
Please search this forum / the Wiki before posting questions
Forum Rules | Frequently Asked Questions | Active Topics

dacascos
Newbie
Newbie
Posts: 8
Joined: Thu Jun 01, 2006 10:22 am
Windows Version: Vista Home Premium
Avant Version: N/A
IE Version: 8.0.6001.18813
Location: Sweden
Contact:

Re: Sounds in Settings Menu

Post by dacascos » Tue Jan 19, 2010 11:04 pm

I have the no sounds scheme selected and hear no sounds from any other applications like that.

User avatar
kudos
Support Staff²
Support Staff²
Posts: 3384
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:35 am
Avant Version:

Re: Sounds in Settings Menu

Post by kudos » Tue Jan 19, 2010 11:09 pm

Hmm, odd. Try to select and apply another scheme then go back to the no sounds one.
 
.:Volunteer support staff (regular user):.
Image
I am not a member of the Avant / Orca development team
Please search this forum / the Wiki before posting questions
Forum Rules | Frequently Asked Questions | Active Topics

dacascos
Newbie
Newbie
Posts: 8
Joined: Thu Jun 01, 2006 10:22 am
Windows Version: Vista Home Premium
Avant Version: N/A
IE Version: 8.0.6001.18813
Location: Sweden
Contact:

Re: Sounds in Settings Menu

Post by dacascos » Wed Jan 20, 2010 9:41 am

Doesn't help:s

User avatar
kudos
Support Staff²
Support Staff²
Posts: 3384
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:35 am
Avant Version:

Re: Sounds in Settings Menu

Post by kudos » Wed Jan 20, 2010 12:51 pm

Is it possible for you to test Avant Browser and let us know if that has the sounds too?
 
.:Volunteer support staff (regular user):.
Image
I am not a member of the Avant / Orca development team
Please search this forum / the Wiki before posting questions
Forum Rules | Frequently Asked Questions | Active Topics

dacascos
Newbie
Newbie
Posts: 8
Joined: Thu Jun 01, 2006 10:22 am
Windows Version: Vista Home Premium
Avant Version: N/A
IE Version: 8.0.6001.18813
Location: Sweden
Contact:

Re: Sounds in Settings Menu

Post by dacascos » Wed Jan 20, 2010 5:20 pm

Avant did not present any sounds. I did not have the sounds previously in Orca. Then I installed Orca on another system (Vista Ultimate) but did not change any settings and suddenly got sounds then. When I returned to this system and synchronized the sounds appeared here as well so I think it is something in Online Storage.

User avatar
kudos
Support Staff²
Support Staff²
Posts: 3384
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:35 am
Avant Version:

Re: Sounds in Settings Menu

Post by kudos » Wed Jan 20, 2010 6:45 pm

Is there a definite action that produces the sounds?
Is it always the same sound?
Can you provide steps to reproduce it.
It's not the blocker sound is it? Tools >> Orca Browser Options... >> Browsing Options >> Play the following sound when blocking...
 
.:Volunteer support staff (regular user):.
Image
I am not a member of the Avant / Orca development team
Please search this forum / the Wiki before posting questions
Forum Rules | Frequently Asked Questions | Active Topics

dacascos
Newbie
Newbie
Posts: 8
Joined: Thu Jun 01, 2006 10:22 am
Windows Version: Vista Home Premium
Avant Version: N/A
IE Version: 8.0.6001.18813
Location: Sweden
Contact:

Re: Sounds in Settings Menu

Post by dacascos » Wed Jan 20, 2010 8:11 pm

Its not the blocking sound. It's an intermittent problem though, does not always appear but haven't been able to distinguish under which circumstances it appears. It is whenever I click a category in settings or an alternative in a setting category. Nowhere else in Orca or in any other program.

User avatar
kudos
Support Staff²
Support Staff²
Posts: 3384
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:35 am
Avant Version:

Re: Sounds in Settings Menu

Post by kudos » Wed Jan 20, 2010 8:26 pm

Try Orca with a clean configuration - instructions in this post.
 
.:Volunteer support staff (regular user):.
Image
I am not a member of the Avant / Orca development team
Please search this forum / the Wiki before posting questions
Forum Rules | Frequently Asked Questions | Active Topics

User avatar
AXEMAN
Avantic Elite
Avantic Elite
Posts: 1606
Joined: Thu Jan 24, 2008 12:55 am
Windows Version: WIN 7 64 BIT
Avant Version: THE LATEST
IE Version: 9

Re: Sounds in Settings Menu

Post by AXEMAN » Wed Jan 20, 2010 9:03 pm

just download msn messenger the sounds come with it. just to see if you get correct sounds.Then you will know if the sounds are correct. You don't want to mess with windows sound it could take all sound away PS look up your sound driver or's :)

Post Reply