Add-on icons disappeared

Please put your bug reports here, and only here.

Moderators: Support Staff², Support Staff, AvantGuard, Developer

Post Reply
creep
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 219
Joined: Tue Oct 04, 2005 7:15 am
Windows Version: 7/64 - AMD A8 4.2GHz 8GB RAM
Avant Version: 2017 Build 07 Ultimate
Default engine: Firefox
IE Version: 11
Skin: Dream
Location: England

Add-on icons disappeared

Post by creep » Sat Jun 24, 2017 10:49 pm

I'm on Avant Ultimate 2017 build 07

Yesterday, I updated Roboform to the latest 8 3 7 7. Owing to Firefox changes, Roboform now offers the same arrangement on Firefox as it does on Chrome ... both now use an add-on icon from which there is a drop-down menu.

In Avant, the Roboform add-on icon was greyed out (and in Firefox itself) until I installed an updated version of Firefox.

This meant that in Firefox the dropdown menu worked fine. In Avant, it worked fine too ... but only for a minute or two ... then my add-on icons disappeared from the add-on toolbar. Not just the Roboform icon though ... I had 2 add-on icons, one was RF the other Ublock Origin. Both disappeared.

Where did they go ? I tried reinstalling Avant. Reinstalling the add-ons. Still just a blank space on the add-on toolbar.

If I open Firefox itself or Chrome itself, the Roboform add-on icon menus still work fine.

So, I guess Avant needs an update ...

User avatar
Nederpietos
Semi-Avantic
Semi-Avantic
Posts: 484
Joined: Sun Jan 25, 2004 5:25 pm
Windows Version: 10 pro
Avant Version: 2017 build 12 ult
Default engine: Firefox
IE Version: IE11
Skin: stickers on blue

Re: Add-on icons disappeared

Post by Nederpietos » Sun Jun 25, 2017 4:45 am

Go to about:config in the address bar and look for the string extensions.ublock0.forceLegacyToolbarButton and set it to true.
Then you close and restart Avant and you can add the Ublock button again to the addon bar.
At least that worked here...i never had that button before.
I don't use build 7 but 2017 build 3, so i'm not sure if it works for you.

I also don't use Roboform, so i don't have a solution for that one, but maybe i will have a look at it later.

creep
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 219
Joined: Tue Oct 04, 2005 7:15 am
Windows Version: 7/64 - AMD A8 4.2GHz 8GB RAM
Avant Version: 2017 Build 07 Ultimate
Default engine: Firefox
IE Version: 11
Skin: Dream
Location: England

Re: Add-on icons disappeared

Post by creep » Sun Jun 25, 2017 7:26 am

@ Nederpietos
Unfortunately, that didn't work for Ublock. Yes, it was listed but changing the setting etc so I'm still left with a blank space on the add-on toolbar.

creep
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 219
Joined: Tue Oct 04, 2005 7:15 am
Windows Version: 7/64 - AMD A8 4.2GHz 8GB RAM
Avant Version: 2017 Build 07 Ultimate
Default engine: Firefox
IE Version: 11
Skin: Dream
Location: England

Re: Add-on icons disappeared

Post by creep » Sat Jul 01, 2017 9:31 am

Any news on the disappearing Add-on buttons ?

I use Roboform and the latest version has been designed to work in line with Firefox changes - and it is dependent on a drop-down from the add-on button ... which I cannot see from Avant any more.

Oh, if I use Chrome, or Vivaldi (a nice chrome browser) or Firefox, it all works fine.

So the issue seems to be with Avant.

Please let me know if this is being investigated :(

adamchen
Newbie
Newbie
Posts: 46
Joined: Mon Dec 11, 2006 4:33 am
Avant Version:

Re: Add-on icons disappeared

Post by adamchen » Mon Jul 03, 2017 4:11 pm

I have the sames issue, I decided to roll back to Avant Ultimate 2017 build 05 with Roboform 8.3.5 before the solution is released

Post Reply