2016b3 resets search engine to avantfind

Please put your bug reports here, and only here.

Moderators: Support Staff², Support Staff, AvantGuard, Developer

Post Reply
Kali
Newbie
Newbie
Posts: 24
Joined: Tue Nov 27, 2012 3:44 pm
Windows Version: Windows 7 Ultimate 64-bit
Avant Version: Ultimate 2016 build 5
Default engine: Firefox
IE Version: IE 11.0.9600.17914
Skin: AthenX

2016b3 resets search engine to avantfind

Post by Kali » Thu Apr 07, 2016 7:52 am

My default search engine is Google.
Installing 2016 build 3 (Ultimate) reset the search engine to Avantfind.

bovirus
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 69
Joined: Wed Mar 03, 2004 1:34 pm
Avant Version:

Re: 2016b3 resets search engine to avantfind

Post by bovirus » Thu Apr 07, 2016 12:36 pm

And also Google is not availble as Search Engine

Just "Avant Find" and Yahoo.

Please fix it and re-add Google.

MrZapper61
Newbie
Newbie
Posts: 31
Joined: Sat May 14, 2011 11:43 pm
Windows Version: Windows 10 Enterprise (x64)
Avant Version: Ultimate 2016 Build 5
Default engine: IE11 Standards
IE Version: 11.0.10240.16724
Skin: Tristan
Location: Netherlands

Re: 2016b3 resets search engine to avantfind

Post by MrZapper61 » Thu Apr 07, 2016 1:55 pm

Hi,
you can add Google search engine following the below procedure:
Open 'Tools' -> 'Avant Browser Options' -> 'Search Engine'
Select 'Add' and input 'Google' as Name and 'http://www.google.com/search?as_q=' as URL and 'g' as Shortcut, confirm by selecting 'Ok'.
Activate the created 'Google' entry in 'User-Defined' window, and 'Apply' the setting.
Done!

Regards,
MrZapper61.
Last edited by MrZapper61 on Sun Apr 10, 2016 7:03 pm, edited 1 time in total.

bovirus
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 69
Joined: Wed Mar 03, 2004 1:34 pm
Avant Version:

Re: 2016b3 resets search engine to avantfind

Post by bovirus » Sat Apr 09, 2016 5:47 am

@MrZapper61

Thanks.
I did it, but I didn't understand why in previous version was included in default search engine and in this new version is not available.

Kali
Newbie
Newbie
Posts: 24
Joined: Tue Nov 27, 2012 3:44 pm
Windows Version: Windows 7 Ultimate 64-bit
Avant Version: Ultimate 2016 build 5
Default engine: Firefox
IE Version: IE 11.0.9600.17914
Skin: AthenX

Re: 2016b3 resets search engine to avantfind

Post by Kali » Sat Apr 09, 2016 12:35 pm

2016build5 (U) leaves search engine as it was before.

lefreak
Fan
Fan
Posts: 145
Joined: Sat Apr 15, 2006 12:52 pm
Windows Version: 7 Pro SP1 64-bit
Avant Version: Ultimate 2017 Build 2
Default engine: Firefox
IE Version: 9
Skin: Windows Traditional

Ultimate 2016 Build 5 resets search engine to avantfind

Post by lefreak » Tue Apr 12, 2016 12:23 pm

Sorry, but it doesn't.

Avant Ultimate 2016 Build 5: Search engine still changes to Avantfind

newtekie1
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 93
Joined: Fri Jul 29, 2005 2:40 pm
Windows Version: Windows 7 Pro x64
Avant Version: Latest
Default engine: Chrome
IE Version: 11
Skin: Opal Glass

Re: 2016b3 resets search engine to avantfind

Post by newtekie1 » Wed Apr 13, 2016 3:21 pm

Yep, happened to me when updating to 2016 Build 5 too. I'm sure they are doing this because AvantFind makes them money every time you search. I'd use it if it was based on Google, but since it uses the Yahoo search engine, it is useless.

User avatar
pkchu520
Fan
Fan
Posts: 129
Joined: Tue Dec 08, 2009 11:38 pm
Windows Version: Windows 10
Avant Version: Ultimate 2018 built latest
Default engine: Chrome
IE Version: IE11
Skin: Crystal

Re: 2016b3 resets search engine to avantfind

Post by pkchu520 » Wed Apr 13, 2016 10:51 pm

AvantFind is not so good as a search engine. I can't find what I need compared to Google and Yahoo. Please bring back Google search as default
Pablo
Avant Browser Ultimate 2018 build latest
Default rendering engine: Chrome
IE version: IE11
Windows version: Windoes 10

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: 2016b3 resets search engine to avantfind

Post by xiaobing » Fri Apr 15, 2016 2:03 am

Please add the google search engine manually here:
Tools>Avant browser options>search engine>add, use string http://www.google.com/search?as_q=
We'll consider add it back in next version.

yadran
Newbie
Newbie
Posts: 10
Joined: Sun Dec 14, 2014 5:58 pm
Windows Version: Windows 8 64
Avant Version: 2015 build 6
Default engine: Firefox
IE Version: 11
Skin: xito

Re: 2016b3 resets search engine to avantfind

Post by yadran » Wed Apr 20, 2016 8:45 pm

Using this string - http://www.google.com/search?as_q= does not open searched subject but opens just a home page of Google! So it needs to search again the new window.

User avatar
Nederpietos
Semi-Avantic
Semi-Avantic
Posts: 506
Joined: Sun Jan 25, 2004 5:25 pm
Windows Version: 10 pro
Avant Version: 2018 build 7 ult
Default engine: Firefox
IE Version: IE11
Skin: stickers on blue

Re: 2016b3 resets search engine to avantfind

Post by Nederpietos » Thu Apr 21, 2016 12:15 am

I think you forgot to enable (mark) the newly added google. You don't need as_ in the string btw,
https://www.google.com/search?q= is enough.

So add it, enable it and it will probably work.

yadran
Newbie
Newbie
Posts: 10
Joined: Sun Dec 14, 2014 5:58 pm
Windows Version: Windows 8 64
Avant Version: 2015 build 6
Default engine: Firefox
IE Version: 11
Skin: xito

Re: 2016b3 resets search engine to avantfind

Post by yadran » Thu Apr 21, 2016 8:13 am

Thank you Nederpietos, appreciate it. Now it works! I did copy/paste the link as it was posted earlier, in the third and ninth post, so obviously wrong!

bigbubba19592
Newbie
Newbie
Posts: 10
Joined: Tue Feb 16, 2010 8:54 pm
Windows Version: windows 7 64 bit
Avant Version: 11.7 46
IE Version: ie8

Re: 2016b3 resets search engine to avantfind

Post by bigbubba19592 » Tue Aug 09, 2016 6:12 am

thanks worked for me as well

User avatar
Nederpietos
Semi-Avantic
Semi-Avantic
Posts: 506
Joined: Sun Jan 25, 2004 5:25 pm
Windows Version: 10 pro
Avant Version: 2018 build 7 ult
Default engine: Firefox
IE Version: IE11
Skin: stickers on blue

Re: 2016b3 resets search engine to avantfind

Post by Nederpietos » Wed Aug 10, 2016 8:14 pm

I want to add that you also can use the Google from your own country of course.

some examples:
UK: https://www.google.co.uk/search?q=
India: https://www.google.co.in/search?q=
Japan: https://www.google.co.jp/search?q=
Korea: https://www.google.co.kr/search?q=
Netherlands: https://www.google.nl/search?q=


https is required, that explains why some earlier posted string didn't work.

Post Reply