Avant can not display pages correctly in Chrome engine!

Please put your bug reports here, and only here.

Moderators: Support Staff², Support Staff, AvantGuard, Developer

Post Reply
matsuda0707
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 302
Joined: Sat Jun 30, 2007 9:02 am
Avant Version:

Avant can not display pages correctly in Chrome engine!

Post by matsuda0707 » Mon Jan 18, 2016 1:17 am

When I change the default enginme to Chrome, most (maybe all) pages are not dispayed correctly as shown below;
speed dial in chrome.jpg
speed dial in chrome.jpg (37.03 KiB) Viewed 4496 times
Main pane is displayed almost 50% coparing to the same page in IE11:
speed dial in IE11.jpg
speed dial in IE11.jpg (43.28 KiB) Viewed 4496 times
Rhe othewr pages such as Avant home, Google search are also displayed as follows;
Avant home.jpg
Avant home.jpg (36.48 KiB) Viewed 4496 times
My PC is the Microsoft Surface pro 3 (2160x1440 dpi) and its display setting is as follows;
setting 1.jpg
setting 2.jpg

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Avant can not display pages correctly in Chrome engine!

Post by xiaobing » Mon Jan 18, 2016 2:29 am

On your last two images, why the setting not the same? One is 150% and the other one is 125%?
If I change one percentage, the other one will change to the same value at the same time.

If you set the dpi to 100%, will the chrome engine still have problem?

matsuda0707
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 302
Joined: Sat Jun 30, 2007 9:02 am
Avant Version:

Re: Avant can not display pages correctly in Chrome engine!

Post by matsuda0707 » Mon Jan 18, 2016 4:12 am

150% and 125% are the default setting of Surface pro3! I think they are set to larger because of high definition. If 100% is set, all the characters are becomr too small, and not easy to read.

1. 125% and 125% setting
125 %.jpg
2.When I set to the default (150 and 125 %), unknown frame appears at the top of pane in Chrome engine.
unknown frame 1.jpg
unknown frame 2.jpg
This is also improved by setting avant,exe property as follows;
20160118130946.jpg
Anyway I will try to tune to get the best Avant display by changing dpi and other properties.

P.S.

I checked the real Google chrome on Surface pro 3, but it shows very normally the pages in problem on Avant chrome engine! Also I changed to Firefox engine, but the pages are displayed normally!
So I think there must be some misinterface between Avant and chrome engine.
I thinlk your staff may have the surface pro 3 and please check at your site.

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Avant can not display pages correctly in Chrome engine!

Post by xiaobing » Tue Jan 19, 2016 7:02 am

Is the Avant zoom size 100%? if you change the zoom size to non-100% and then change it back to 100% again, will the page display normally?

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Avant can not display pages correctly in Chrome engine!

Post by xiaobing » Mon Jan 25, 2016 5:33 am

xiaobing wrote:Is the Avant zoom size 100%? if you change the zoom size to non-100% and then change it back to 100% again, will the page display normally?
We cannot reproduce this problem in our computer, so the developer need more information to find out the cause.

newtekie1
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 93
Joined: Fri Jul 29, 2005 2:40 pm
Windows Version: Windows 7 Pro x64
Avant Version: Latest
Default engine: Chrome
IE Version: 11
Skin: Opal Glass

Re: Avant can not display pages correctly in Chrome engine!

Post by newtekie1 » Wed Apr 13, 2016 3:27 pm

There is already a thread on this. I explained exactly how to reproduce the problem, just like in the first post of this thread. I can reproduce this problem on every computer I own by simply increasing the Windows Scaling option. But they claim they can't, but I have a feeling they aren't even bothering to try.

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Avant can not display pages correctly in Chrome engine!

Post by xiaobing » Fri Apr 15, 2016 2:39 am

125%.jpg
1.jpg
100%.jpg
2.jpg

User avatar
Nederpietos
Semi-Avantic
Semi-Avantic
Posts: 506
Joined: Sun Jan 25, 2004 5:25 pm
Windows Version: 10 pro
Avant Version: 2018 build 7 ult
Default engine: Firefox
IE Version: IE11
Skin: stickers on blue

Re: Avant can not display pages correctly in Chrome engine!

Post by Nederpietos » Fri Apr 15, 2016 9:56 pm

I have the scaling problem also on my 11,6 inch notebook (1920x1080) using the chrome engine.

It only goes wrong here when i use 150% or 175% scaling, 125% works fine here. Normally is use 175% (my maximum) and no problem with other engines or browsers.

I see Xiaobing can only use 125% scaling as maximum (if i see it right).

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Avant can not display pages correctly in Chrome engine!

Post by xiaobing » Mon Apr 18, 2016 3:11 am

I had reported this problem to the developer. he has 1920x1080 monitor, but still didn't see the problem when using 150% scaling. I'll remind him again about this problem.

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Avant can not display pages correctly in Chrome engine!

Post by xiaobing » Wed Jun 29, 2016 10:01 am

Please try 2016 build 7

Post Reply