Search field not updated any more

Please put your bug reports here, and only here.

Moderators: Support Staff², Support Staff, AvantGuard, Developer

Post Reply
creep
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 219
Joined: Tue Oct 04, 2005 7:15 am
Windows Version: 7/64 - AMD A8 4.2GHz 8GB RAM
Avant Version: 2017 Build 07 Ultimate
Default engine: Firefox
IE Version: 11
Skin: Dream
Location: England

Search field not updated any more

Post by creep » Tue Apr 23, 2013 10:15 pm

I thought I had already reported this but I can't find it ... so here it is again (sorry if it is a duplicate).

I use the Avant search field to run a Google search. If I mis-spell something, then Google might suggest someother spelling it has used. In the past, if I clicked that Google result, it updated the Avant search field.

That meant I could easily search again but this time using the correct spelling with little effort on my part.

The search field is no longer updated automatically. It has been like this for some time.

Why has this functionality disappeared ? It is one of the little things which made Avant stand out ... :thumbdown:

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Search field not updated any more

Post by xiaobing » Wed Apr 24, 2013 4:10 am

When you type a letter/word on search bar, the drop down list may comes from 1 the history of your searched keywords
2 web (we call this features "instant search“)
Which one do you refer to?

creep
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 219
Joined: Tue Oct 04, 2005 7:15 am
Windows Version: 7/64 - AMD A8 4.2GHz 8GB RAM
Avant Version: 2017 Build 07 Ultimate
Default engine: Firefox
IE Version: 11
Skin: Dream
Location: England

Re: Search field not updated any more

Post by creep » Thu Apr 25, 2013 5:43 am

I often use the history of search keywords used that session - it is useful

So the answer is "1 the history of your searched keywords"


(I never like any browser trying to guess what I want to type - I turn that off)

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Search field not updated any more

Post by xiaobing » Fri Apr 26, 2013 1:53 am

I didn't see any problem with this feature.

Have you tried it with a brand new Avant profiles?

creep
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 219
Joined: Tue Oct 04, 2005 7:15 am
Windows Version: 7/64 - AMD A8 4.2GHz 8GB RAM
Avant Version: 2017 Build 07 Ultimate
Default engine: Firefox
IE Version: 11
Skin: Dream
Location: England

Re: Search field not updated any more

Post by creep » Fri Apr 26, 2013 6:08 am

No - and there is absolutely no chance that I will use them because they are bad :eh:

If the good UI is taken away then there will be no point in my using Avant ... :(

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Search field not updated any more

Post by xiaobing » Sat Apr 27, 2013 2:30 am

I don't think it's related to the new UI. I use beta 105 and the feature still available.

creep
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 219
Joined: Tue Oct 04, 2005 7:15 am
Windows Version: 7/64 - AMD A8 4.2GHz 8GB RAM
Avant Version: 2017 Build 07 Ultimate
Default engine: Firefox
IE Version: 11
Skin: Dream
Location: England

Re: Search field not updated any more

Post by creep » Sat Apr 27, 2013 7:32 am

@xiaobing
Sorry - you said "new Avant profile" and I immediately thought "new Avant UI" :eh:

I have just tried
a) with a new profile & good UI - it doesn't work

b)with a new profile & bad UI - it doesn't work


So, in short, it no longer works, at least on my PC ...

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Search field not updated any more

Post by xiaobing » Sun Apr 28, 2013 1:46 am

keywords.jpg
keywords.jpg (9.61 KiB) Viewed 934 times
For example, type "a" on search bar, then related keywords which contains "a" appears.Click one("avant" for example) on the list, then the keywords on search bar changes from "a" to "avant"and a searh reseult page about "avant" opens.
Is this the feature you want?
What's yor defaut search engine? Can you see the drop down list of related keywords?

creep
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 219
Joined: Tue Oct 04, 2005 7:15 am
Windows Version: 7/64 - AMD A8 4.2GHz 8GB RAM
Avant Version: 2017 Build 07 Ultimate
Default engine: Firefox
IE Version: 11
Skin: Dream
Location: England

Re: Search field not updated any more

Post by creep » Sun Apr 28, 2013 8:51 am

No, that is definitely NOT what I want. All those wrong guesses from my partly typed words while I am still typing drive me mad ! It does not do that on my system and I don't want it to do that !


Firstly, this is an example of what used to happen:
I search for "totttenham" (too many t's)
Google comes up with "Showing results for tottenham"
If I then click on the "tottenham" Google is showing me, then it would arrive in the Avant search field, replacing my mis-spelling. This does not happen any more ... why not ? (Note: it does change it in the Google search field, but not the Avant search field)


Secondly, I could - and still can - hit the dropdown on the Avant search field and it shows me the search words I have typed (since I last cleared them) and I can select one of those. This still works.
Attachments
Tottenham.jpg

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Search field not updated any more

Post by xiaobing » Thu May 02, 2013 2:23 am

The search engine you use is the google preset by Avant?
Try this: Tools>Avant browser options>search engine>web search >add,add a new google, use http://www.google.com/search?as_q=%s , then check this new added google and set it as your default search engine.

creep
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 219
Joined: Tue Oct 04, 2005 7:15 am
Windows Version: 7/64 - AMD A8 4.2GHz 8GB RAM
Avant Version: 2017 Build 07 Ultimate
Default engine: Firefox
IE Version: 11
Skin: Dream
Location: England

Re: Search field not updated any more

Post by creep » Thu May 02, 2013 8:17 am

@xiaobing
Google is already there.

Attached is my search drop-down with the delivered options plus a couple I added
Attachments
Search.jpg
Search.jpg (13.67 KiB) Viewed 896 times

Post Reply