Avant change itself entered site address

Please put your bug reports here, and only here.

Moderators: Support Staff², Support Staff, AvantGuard, Developer

Post Reply
wazib
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 314
Joined: Fri Nov 27, 2009 4:23 pm
Windows Version: Win 10 Pro 64
Avant Version: 2017 Ultimate b.7
Default engine: Firefox
IE Version: 11.0
Skin: crystal
Location: Bydgoszcz, Poland

Avant change itself entered site address

Post by wazib » Tue Apr 10, 2012 9:44 am

When I write down url address : [url]http://www.chip.pl,[/url] Avant Browser change itself. In address field appears: http://m.chip.pl/on all rendering engines. Other browsers (e.g. Firefox, Chrome) displays this site rights.
What would be reason of it and how can I correct?
I made capture movie of screen my computer. You can see it on www: http://imageshack.us/clip/my-videos/692/hhuw.mp4/

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Avant change itself entered site address

Post by xiaobing » Wed Apr 11, 2012 2:23 am

Confirmed. chrome and firefox don't have this problem, IE has the same problem

wazib
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 314
Joined: Fri Nov 27, 2009 4:23 pm
Windows Version: Win 10 Pro 64
Avant Version: 2017 Ultimate b.7
Default engine: Firefox
IE Version: 11.0
Skin: crystal
Location: Bydgoszcz, Poland

Re: Avant change itself entered site address

Post by wazib » Fri May 25, 2012 12:06 pm

I check Avant Browser 2012 b171 ultimate (Firefox) and error still present.

User avatar
Tinman57
Avantic
Avantic
Posts: 834
Joined: Tue Oct 13, 2009 2:26 am
Windows Version: Linux Ubuntu 13.10
Avant Version: Linux Firefox
Default engine: Linux Firefox
IE Version: N/A
Skin: N/A
Location: TEXAS

Re: Avant change itself entered site address

Post by Tinman57 » Sat May 26, 2012 12:16 am

xiaobing wrote:Confirmed. chrome and firefox don't have this problem, IE has the same problem
Could that just be a re-direct? The web page comes up just fine....
((((TINMAN))))
----------------------------------------------------------
(Duck! It's another MicroSoft Patch!)

AbelAbel
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 368
Joined: Thu Oct 20, 2011 8:11 am
Windows Version: win7
Avant Version: 2012 beta 8
IE Version: ie9

Re: Avant change itself entered site address

Post by AbelAbel » Mon May 28, 2012 2:26 am

I didn't see this problem in the changelog, so it hasn't be fixed in this version.

Jasmine
Support Staff
Support Staff
Posts: 3118
Joined: Mon Dec 11, 2006 2:10 am
Windows Version: windows sp3 2003 vista win7
Avant Version: Latest release
IE Version: IE9 8 7
Location: Beijing China

Re: Avant change itself entered site address

Post by Jasmine » Mon May 28, 2012 3:39 am

Feedback from the developer: It can't be fixed as the site decides whether jumps to other url according to the information got from the user agent string.
Image
Please provide the following information before reporting problems:
Avant Version; System(also point out it is a 32 or 64-bit OS);IE; Memory Size; CPU Speed;
Optional: Firewall; Graphics Card

For the problems hard to replay, could you add me into your MSN or Skype list if you use either of them? The advantage is that you can let us know the situation in the first place by making some screenshots, sharing your screen or explaining the specific problems more clearly when they happen.
E-mail: Jasmine#avantbrowser.com(please repalce # with @)
MSN: dishmoon#msn.com
Skype: JasmineThunder

wazib
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 314
Joined: Fri Nov 27, 2009 4:23 pm
Windows Version: Win 10 Pro 64
Avant Version: 2017 Ultimate b.7
Default engine: Firefox
IE Version: 11.0
Skin: crystal
Location: Bydgoszcz, Poland

Re: Avant change itself entered site address

Post by wazib » Tue May 29, 2012 2:35 pm

It isn`t site`s error. Older versions of Avant Browser displays this site well. Problem starts from AB 2012 b 169, in addition Firefox v 12.0 opens this site correctly but Avant Browser (Firefox engine) not.

mbrazil
AvantGuard
AvantGuard
Posts: 1966
Joined: Tue Jul 26, 2005 10:04 pm
Windows Version: 10
Avant Version: 2015 Ultimate Build 28
Default engine: Gecko (Firefox)
IE Version: 10
Skin: Monai XP
Location: Grass Valley, CA

Re: Avant change itself entered site address

Post by mbrazil » Tue May 29, 2012 5:35 pm

wazib wrote:It isn`t site`s error. Older versions of Avant Browser displays this site well. Problem starts from AB 2012 b 169, in addition Firefox v 12.0 opens this site correctly but Avant Browser (Firefox engine) not.
I just tried it with the Firefox engine in Avant 171. When I enter http://www.chip.pl, I get a server not found error. Avant does not change http://www.chip.pl, to http://m.chip.pl/. The error says, "Firefox can't find the server at http://www.chip.pl,. If I manually enter http://m.chip.pl/ the site loads correctly.

When I try to load http://www.chip.pl, in Firefox 12 (the full browser, not in Avant), I get the same server not found error I get in Avant. In Firefox, if I manually enter http://m.chip.pl/ the site loads correctly, as it does in Avant.

In other words, I get exactly the same behavior in Firefox 12 as I do in Avant 171 using the Firefox engine, which indicates that Avant is not causing a problem. Note that I am in the US, and this might have some effect on whether European sites load the same way as they do elsewhere.

wazib
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 314
Joined: Fri Nov 27, 2009 4:23 pm
Windows Version: Win 10 Pro 64
Avant Version: 2017 Ultimate b.7
Default engine: Firefox
IE Version: 11.0
Skin: crystal
Location: Bydgoszcz, Poland

Re: Avant change itself entered site address

Post by wazib » Wed May 30, 2012 12:06 am

OK, this is screen capture from my Avant Browser 2012 b171 (Firefox engine) when I enter http://www.chip.pl/ - it changed in http://m.chip.pl/
AB 2012 b171 - Chip.jpg
This is screen capture from Firefox 12 with the same website address (not changed)
Firefox - Chip.jpg
You can see Avant Browser displays wrong but Firefox (also Chrome, Opera etc.) not.

mbrazil
AvantGuard
AvantGuard
Posts: 1966
Joined: Tue Jul 26, 2005 10:04 pm
Windows Version: 10
Avant Version: 2015 Ultimate Build 28
Default engine: Gecko (Firefox)
IE Version: 10
Skin: Monai XP
Location: Grass Valley, CA

Re: Avant change itself entered site address

Post by mbrazil » Wed May 30, 2012 1:34 am

I figured out what caused the server not found errors. I copied the link from your original (first) post in this thread without taking a close look at it. This is the link: [url]http://www.chip.pl,[/url] Notice that it includes a comma at the end that is included in the link. That was the cause of the server not found errors in both Avant and Firefox. Also, now that I know what the page looks like when it loads correctly, I can see that the page at http://m.chip.pl/ is not the correct page. I apologize for the confusion.

I did some additional checking and found that the URL is changed in Avant build 171 (using any of the rendering engines), but it does not change in Firefox 12. However, the URL does change in IE8 (the full browser), so this problem exists in both Avant and IE8.

Jasmine
Support Staff
Support Staff
Posts: 3118
Joined: Mon Dec 11, 2006 2:10 am
Windows Version: windows sp3 2003 vista win7
Avant Version: Latest release
IE Version: IE9 8 7
Location: Beijing China

Re: Avant change itself entered site address

Post by Jasmine » Wed May 30, 2012 3:39 am

In avant browser 2012 build 28 the user agent string is:
Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:10.0.2) Gecko/20120219 Firefox/10.0.2
In avant browser 2012 build 171:
Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:12.0) Gecko/20120515 Firefox/12.0 AvantBrowser/Tri-Core

The site must take avant browser 2012 build 28 as firefox so it doesn't redirect to http://m.chip.pl/
If you can provide the e-mail of the site,maybe we can try to contact them and see whether they can allow avant browser not to redirect.
Image
Please provide the following information before reporting problems:
Avant Version; System(also point out it is a 32 or 64-bit OS);IE; Memory Size; CPU Speed;
Optional: Firewall; Graphics Card

For the problems hard to replay, could you add me into your MSN or Skype list if you use either of them? The advantage is that you can let us know the situation in the first place by making some screenshots, sharing your screen or explaining the specific problems more clearly when they happen.
E-mail: Jasmine#avantbrowser.com(please repalce # with @)
MSN: dishmoon#msn.com
Skype: JasmineThunder

wazib
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 314
Joined: Fri Nov 27, 2009 4:23 pm
Windows Version: Win 10 Pro 64
Avant Version: 2017 Ultimate b.7
Default engine: Firefox
IE Version: 11.0
Skin: crystal
Location: Bydgoszcz, Poland

Re: Avant change itself entered site address

Post by wazib » Fri Dec 28, 2012 10:28 am

When I open http://www.mbank.pl Avant Browser (2012 b193 ult - Firefox) self-actively change on http://lajt.mbank.pl/. It`s definitely cause of Avant because, when I open it in Mozilla Firefox or Google Chrome all was right. Something must be in Avant Browser that websites changes addresses on mobile version.

m18
Newbie
Newbie
Posts: 20
Joined: Sun Jan 02, 2011 4:53 pm
Windows Version: Win7x64
Avant Version: Always latest
Default engine: Chrome 30.0.1599.101
IE Version: 11.0.9600.16428
Skin: default

Re: Avant change itself entered site address

Post by m18 » Fri Dec 28, 2012 11:13 pm

wazib: i have this problem too.

Jasmine
Support Staff
Support Staff
Posts: 3118
Joined: Mon Dec 11, 2006 2:10 am
Windows Version: windows sp3 2003 vista win7
Avant Version: Latest release
IE Version: IE9 8 7
Location: Beijing China

Re: Avant change itself entered site address

Post by Jasmine » Mon Dec 31, 2012 6:19 am

wazib wrote:When I open http://www.mbank.pl Avant Browser (2012 b193 ult - Firefox) self-actively change on http://lajt.mbank.pl/. It`s definitely cause of Avant because, when I open it in Mozilla Firefox or Google Chrome all was right. Something must be in Avant Browser that websites changes addresses on mobile version.
The redirection should be attributed to the site itself which only recognizes firefox and chrome according to the user agent string.
Image
Please provide the following information before reporting problems:
Avant Version; System(also point out it is a 32 or 64-bit OS);IE; Memory Size; CPU Speed;
Optional: Firewall; Graphics Card

For the problems hard to replay, could you add me into your MSN or Skype list if you use either of them? The advantage is that you can let us know the situation in the first place by making some screenshots, sharing your screen or explaining the specific problems more clearly when they happen.
E-mail: Jasmine#avantbrowser.com(please repalce # with @)
MSN: dishmoon#msn.com
Skype: JasmineThunder

wazib
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 314
Joined: Fri Nov 27, 2009 4:23 pm
Windows Version: Win 10 Pro 64
Avant Version: 2017 Ultimate b.7
Default engine: Firefox
IE Version: 11.0
Skin: crystal
Location: Bydgoszcz, Poland

Re: Avant change itself entered site address

Post by wazib » Mon Dec 31, 2012 11:24 am

Jasmine wrote:
The redirection should be attributed to the site itself which only recognizes firefox and chrome according to the user agent string.
Why Mozilla Firefox and Google Chrome not self-changed (redirected) link address. How can I improve it?

wazib
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 314
Joined: Fri Nov 27, 2009 4:23 pm
Windows Version: Win 10 Pro 64
Avant Version: 2017 Ultimate b.7
Default engine: Firefox
IE Version: 11.0
Skin: crystal
Location: Bydgoszcz, Poland

Re: Avant change itself entered site address

Post by wazib » Mon Dec 31, 2012 2:20 pm

I checked two more browsers and they worked quite well. First was Opera v.12.12, second was Comodo Dragon v.23 (Chrome based but not very popular). That means - the reason is Avant Browser.

AbelAbel
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 368
Joined: Thu Oct 20, 2011 8:11 am
Windows Version: win7
Avant Version: 2012 beta 8
IE Version: ie9

Re: Avant change itself entered site address

Post by AbelAbel » Fri Jan 04, 2013 2:40 am

Perhaps they thought Avant is a mobile browser..

Post Reply