Slight UI bug in AB 2010 Bld 126 French version

Please put your bug reports here, and only here.

Slight UI bug in AB 2010 Bld 126 French version

Postby pdecrocq » Tue Dec 07, 2010 2:14 pm

The status line displays (see attachment) instead of "Terminé" (the last vowel should be lower "e" acute).
--Pierre
Attachments
AB-status.png
AB-status.png (1.71 KiB) Viewed 1393 times
pdecrocq
User avatar
Offline
Semi-Fan
Semi-Fan
 
Posts: 86
Joined: Fri Nov 25, 2005 2:37 pm
Windows Version: XP Pro SP3
Avant Version: 2010 build 131
IE Version: 8.0
Top

Re: Slight UI bug in AB 2010 Bld 126 French version

Post Reply #1 by Jasmine » Wed Dec 08, 2010 2:54 am

Avant didn't translate those loading scripts. Check whether IE showed the same?
Image
Please provide the following information before reporting problems:
Avant Version; System(also point out it is a 32 or 64-bit OS);IE; Memory Size; CPU Speed;
Optional: Firewall; Graphics Card

For the problems hard to replay, could you add me into your MSN or Skype list if you use either of them? The advantage is that you can let us know the situation in the first place by making some screenshots, sharing your screen or explaining the specific problems more clearly when they happen.
E-mail: Jasmine#avantbrowser.com(please repalce # with @)
MSN: dishmoon#msn.com
Skype: JasmineThunder
Jasmine
User avatar
Offline
Support Staff
Support Staff
Avant Guru
 
Posts: 3118
Joined: Mon Dec 11, 2006 2:10 am
Location: Beijing China
Windows Version: windows sp3 2003 vista win7
Avant Version: Latest release
IE Version: IE9 8 7
Top

Re: Slight UI bug in AB 2010 Bld 126 French version

Post Reply #2 by pdecrocq » Wed Dec 08, 2010 8:39 am

Attached is the same screenshot with IE.
--Pierre
Attachments
IE-StatusBar.png
IE-StatusBar.png (1.11 KiB) Viewed 1376 times
pdecrocq
User avatar
Offline
Semi-Fan
Semi-Fan
 
Posts: 86
Joined: Fri Nov 25, 2005 2:37 pm
Windows Version: XP Pro SP3
Avant Version: 2010 build 131
IE Version: 8.0
Top

Re: Slight UI bug in AB 2010 Bld 126 French version

Post Reply #3 by Jasmine » Thu Dec 09, 2010 2:55 am

pdecrocq wrote:The status line displays (see attachment) instead of "Terminé" (the last vowel should be lower "e" acute).
--Pierre



Are you sure the screenshot is from Avant but not from Orca?
Image
Please provide the following information before reporting problems:
Avant Version; System(also point out it is a 32 or 64-bit OS);IE; Memory Size; CPU Speed;
Optional: Firewall; Graphics Card

For the problems hard to replay, could you add me into your MSN or Skype list if you use either of them? The advantage is that you can let us know the situation in the first place by making some screenshots, sharing your screen or explaining the specific problems more clearly when they happen.
E-mail: Jasmine#avantbrowser.com(please repalce # with @)
MSN: dishmoon#msn.com
Skype: JasmineThunder
Jasmine
User avatar
Offline
Support Staff
Support Staff
Avant Guru
 
Posts: 3118
Joined: Mon Dec 11, 2006 2:10 am
Location: Beijing China
Windows Version: windows sp3 2003 vista win7
Avant Version: Latest release
IE Version: IE9 8 7
Top

Re: Slight UI bug in AB 2010 Bld 126 French version

Post Reply #4 by pdecrocq » Thu Dec 09, 2010 3:41 pm

Hello !
Yes I'm sure. I didn't install Orca at all. I enclose a full AB screenshot to prove and the same with IE.
BTW I just noticed that all messages in A-B status bar that should contain this letter have the same problem.
--Pierre

PS : I'm using AB 2010 build 126 in French Win XP SP3
Attachments
IE-full-screenshot.png
AB-full-screenshot.png
pdecrocq
User avatar
Offline
Semi-Fan
Semi-Fan
 
Posts: 86
Joined: Fri Nov 25, 2005 2:37 pm
Windows Version: XP Pro SP3
Avant Version: 2010 build 131
IE Version: 8.0
Top

Re: Slight UI bug in AB 2010 Bld 126 French version

Post Reply #5 by Jasmine » Tue Dec 14, 2010 6:11 am

Pierre,

Could you help check whether it displays OK in build 127? Merci.
Image
Please provide the following information before reporting problems:
Avant Version; System(also point out it is a 32 or 64-bit OS);IE; Memory Size; CPU Speed;
Optional: Firewall; Graphics Card

For the problems hard to replay, could you add me into your MSN or Skype list if you use either of them? The advantage is that you can let us know the situation in the first place by making some screenshots, sharing your screen or explaining the specific problems more clearly when they happen.
E-mail: Jasmine#avantbrowser.com(please repalce # with @)
MSN: dishmoon#msn.com
Skype: JasmineThunder
Jasmine
User avatar
Offline
Support Staff
Support Staff
Avant Guru
 
Posts: 3118
Joined: Mon Dec 11, 2006 2:10 am
Location: Beijing China
Windows Version: windows sp3 2003 vista win7
Avant Version: Latest release
IE Version: IE9 8 7
Top

Re: Slight UI bug in AB 2010 Bld 126 French version

Post Reply #6 by pdecrocq » Tue Dec 14, 2010 7:49 am

I checked : it's the same. Did you change something ?
--Pierre
pdecrocq
User avatar
Offline
Semi-Fan
Semi-Fan
 
Posts: 86
Joined: Fri Nov 25, 2005 2:37 pm
Windows Version: XP Pro SP3
Avant Version: 2010 build 131
IE Version: 8.0
Top

Re: Slight UI bug in AB 2010 Bld 126 French version

Post Reply #7 by pdecrocq » Tue Dec 14, 2010 7:53 am

SORRY ! I was using the abbeta code.
I downloaded and installed the absetup from avant site : IT's FIXED !
What have you changed ?
Thanks !
--Pierre
pdecrocq
User avatar
Offline
Semi-Fan
Semi-Fan
 
Posts: 86
Joined: Fri Nov 25, 2005 2:37 pm
Windows Version: XP Pro SP3
Avant Version: 2010 build 131
IE Version: 8.0
Top

Re: Slight UI bug in AB 2010 Bld 126 French version

Post Reply #8 by Jasmine » Tue Dec 14, 2010 8:02 am

The developer just recoded that part....Heh, he's not sure where is wrong.
Image
Please provide the following information before reporting problems:
Avant Version; System(also point out it is a 32 or 64-bit OS);IE; Memory Size; CPU Speed;
Optional: Firewall; Graphics Card

For the problems hard to replay, could you add me into your MSN or Skype list if you use either of them? The advantage is that you can let us know the situation in the first place by making some screenshots, sharing your screen or explaining the specific problems more clearly when they happen.
E-mail: Jasmine#avantbrowser.com(please repalce # with @)
MSN: dishmoon#msn.com
Skype: JasmineThunder
Jasmine
User avatar
Offline
Support Staff
Support Staff
Avant Guru
 
Posts: 3118
Joined: Mon Dec 11, 2006 2:10 am
Location: Beijing China
Windows Version: windows sp3 2003 vista win7
Avant Version: Latest release
IE Version: IE9 8 7
Top

Re: Slight UI bug in AB 2010 Bld 126 French version

Post Reply #9 by pdecrocq » Tue Dec 14, 2010 4:53 pm

Sorry again. I messed up a bit.
I'm sure I'm using AB 2010 build 127 : it is not fixed.
I apologise for confusion.
--Pierre
pdecrocq
User avatar
Offline
Semi-Fan
Semi-Fan
 
Posts: 86
Joined: Fri Nov 25, 2005 2:37 pm
Windows Version: XP Pro SP3
Avant Version: 2010 build 131
IE Version: 8.0
Top

Re: Slight UI bug in AB 2010 Bld 126 French version

Post Reply #10 by pdecrocq » Tue Dec 14, 2010 4:58 pm

OK, I've found the problem !
When installing AB, I was deleting all language files but eng and fre (since I don't need other languages).
When you do this, you immediately find the problem.
I reinstalled keeping all language files and it works.
Now I don't understand why ...!
Actually, AB is set up when UK english and I was deleting the euk file !
You might improve AB to overcome this (even though it is a user error).
--Pierre
pdecrocq
User avatar
Offline
Semi-Fan
Semi-Fan
 
Posts: 86
Joined: Fri Nov 25, 2005 2:37 pm
Windows Version: XP Pro SP3
Avant Version: 2010 build 131
IE Version: 8.0
Top

Re: Slight UI bug in AB 2010 Bld 126 French version

Post Reply #11 by Jasmine » Wed Dec 15, 2010 2:10 am

What do you mean?
Still show "u" instead of "e" when you only having eng.lng & fre.lng on the disk?
It showed "e" alright again if you having all language packs left?

Even if you remove the "Lang" folder, Avant still shows English interface by default.
Image
Please provide the following information before reporting problems:
Avant Version; System(also point out it is a 32 or 64-bit OS);IE; Memory Size; CPU Speed;
Optional: Firewall; Graphics Card

For the problems hard to replay, could you add me into your MSN or Skype list if you use either of them? The advantage is that you can let us know the situation in the first place by making some screenshots, sharing your screen or explaining the specific problems more clearly when they happen.
E-mail: Jasmine#avantbrowser.com(please repalce # with @)
MSN: dishmoon#msn.com
Skype: JasmineThunder
Jasmine
User avatar
Offline
Support Staff
Support Staff
Avant Guru
 
Posts: 3118
Joined: Mon Dec 11, 2006 2:10 am
Location: Beijing China
Windows Version: windows sp3 2003 vista win7
Avant Version: Latest release
IE Version: IE9 8 7
Top

Re: Slight UI bug in AB 2010 Bld 126 French version

Post Reply #12 by pdecrocq » Wed Dec 15, 2010 8:12 am

I mean that the problem can be reproduced (for me) when AB is set up to use English UK and I delete the euk lng file.
Then it still whows "u" instead of "e".
Sorry about confusion.
--Pierre
BTW : Generally I don't like software that installs all languages regardless of what's used and useful. I prefer those which ask for which languages to install and install only those.
pdecrocq
User avatar
Offline
Semi-Fan
Semi-Fan
 
Posts: 86
Joined: Fri Nov 25, 2005 2:37 pm
Windows Version: XP Pro SP3
Avant Version: 2010 build 131
IE Version: 8.0
Top

Re: Slight UI bug in AB 2010 Bld 126 French version

Post Reply #13 by pdecrocq » Wed Dec 15, 2010 8:28 am

BTW: Download link 2 on AB download page still downloads AB 2010 build 126 !
pdecrocq
User avatar
Offline
Semi-Fan
Semi-Fan
 
Posts: 86
Joined: Fri Nov 25, 2005 2:37 pm
Windows Version: XP Pro SP3
Avant Version: 2010 build 131
IE Version: 8.0
Top

Re: Slight UI bug in AB 2010 Bld 126 French version

Post Reply #14 by Jasmine » Thu Dec 16, 2010 8:05 am

pdecrocq wrote:I mean that the problem can be reproduced (for me) when AB is set up to use English UK and I delete the euk lng file.


Ok, what files are listed in the Lang folder in the end(after you removed whatever you didn't want).

If you've deleted euk.lng how do you know you're using euk interface after restarting the browser? I said, if the Lang folder is empty(no files), Avant use the content from eng.lng as interface language, which had been coded into the program.

pdecrocq wrote:BTW: Download link 2 on AB download page still downloads AB 2010 build 126 !

Again, thank you~ It's been fixed.
Image
Please provide the following information before reporting problems:
Avant Version; System(also point out it is a 32 or 64-bit OS);IE; Memory Size; CPU Speed;
Optional: Firewall; Graphics Card

For the problems hard to replay, could you add me into your MSN or Skype list if you use either of them? The advantage is that you can let us know the situation in the first place by making some screenshots, sharing your screen or explaining the specific problems more clearly when they happen.
E-mail: Jasmine#avantbrowser.com(please repalce # with @)
MSN: dishmoon#msn.com
Skype: JasmineThunder
Jasmine
User avatar
Offline
Support Staff
Support Staff
Avant Guru
 
Posts: 3118
Joined: Mon Dec 11, 2006 2:10 am
Location: Beijing China
Windows Version: windows sp3 2003 vista win7
Avant Version: Latest release
IE Version: IE9 8 7
Top

Re: Slight UI bug in AB 2010 Bld 126 French version

Post Reply #15 by pdecrocq » Thu Dec 16, 2010 4:55 pm

If you've deleted euk.lng how do you know you're using euk interface after restarting the browser?

First choose English UK via Tools/interface language. Then delete the eul.lng file from Lang folder.

I did a simple test to go further : Choose English UK (or whatever), then remove the whole Lang folder. As soon as you restart Avant, status line "e" change to "u" (and other strange other changes).

So you statement must be refined : Without any lng file, Avant doesn't strictly change to english, it changes to something else (OS default ?). I also tried to empty the folder leaving only eng.lng file, the problem is still there.

--Pierre
pdecrocq
User avatar
Offline
Semi-Fan
Semi-Fan
 
Posts: 86
Joined: Fri Nov 25, 2005 2:37 pm
Windows Version: XP Pro SP3
Avant Version: 2010 build 131
IE Version: 8.0
Top

Re: Slight UI bug in AB 2010 Bld 126 French version

Post Reply #16 by Jasmine » Fri Dec 17, 2010 6:36 am

Ok, thank you for the details.
Image
Please provide the following information before reporting problems:
Avant Version; System(also point out it is a 32 or 64-bit OS);IE; Memory Size; CPU Speed;
Optional: Firewall; Graphics Card

For the problems hard to replay, could you add me into your MSN or Skype list if you use either of them? The advantage is that you can let us know the situation in the first place by making some screenshots, sharing your screen or explaining the specific problems more clearly when they happen.
E-mail: Jasmine#avantbrowser.com(please repalce # with @)
MSN: dishmoon#msn.com
Skype: JasmineThunder
Jasmine
User avatar
Offline
Support Staff
Support Staff
Avant Guru
 
Posts: 3118
Joined: Mon Dec 11, 2006 2:10 am
Location: Beijing China
Windows Version: windows sp3 2003 vista win7
Avant Version: Latest release
IE Version: IE9 8 7
Top

Re: Slight UI bug in AB 2010 Bld 126 French version

Post Reply #17 by xiaobing » Wed Jan 26, 2011 9:08 am

Have been fixed in 2010 build 129
xiaobing
User avatar
Offline
Support Staff
Support Staff
Avant Guru
 
Posts: 3707
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas
Top


Return to Avant Browser Bug Reports



Who is online

Users browsing this forum: No registered users

ABPro style designed by Statm1