Avant Browser

Avant Browser community forum
It is currently Mon Nov 24, 2014 10:27 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 20 posts ] 
Author Message
Poston: Wed Aug 19, 2009 2:06 am 
Offline
Contributor
Contributor
Avant Fanatic
User avatar

Joined: Sat Dec 15, 2007 9:51 pm
Posts: 222
Windows Version: Windows 7
Avant Version: 2013 Build 23
Default engine: Firefox
IE Version:
Skin:
FlowTube 1.01

Updated 21/08/2009


FlowTube is a plugin that embeds Flowplayer into YouTube.

Features:
Toggle Autoplay: It’s now your choice if a video plays when the page loads or not.
Toggle Buffering: If you choose not to Autoplay videos, you can have them buffer in the background.
Better Buffering Prediction: Flowplayer buffers your video and plays it when it thinks you will be able to play the video without stuttering caused by bad internet connections.
HQ/HD: Updated- Not only can FlowTube play HD and HQ videos, it will force a low quality video to play as a HQ video. You may not get an improvement, it all depends on googles sampling methods, However you may notice the video takes longer to load, as with a HQ video. I hope the previous HD problem is fixed now, but if there are any bugs let me know.
No Adverts: Yay, you can watch in peace without those annoying adverts that pop up in the middle of your videos. Only a small Flowplayer watermark appears in the top right of Fullscreen mode.
No Annotations: Yay again, you don’t have get sick at the ugly annotations put up by some ignorant YouTube uploaders.
Looping: You can choose to loop the video, can always be used if you want to loop music videos.
Cookies: Settings are saved in a cookie, so it remembers your preferences.
On/Off Toggle: If for any reason, you can revert to the original YouTube player by simply toggling the Flowplayer button on the YouTube sidebar, Then hitting refresh. All this is done without turning off the plugin.
Compatability: Should work with all other YouTube scripts. Edit: there is a small problem with my YouTubeAutoResize script and this. Will fix ASAP.
Aesthetics: Not only is Flowplayer a nice looking player, the FlowTube control panel fits with the YouTube theme. Buttons that are activated are intuitively highlighted yellow.

Notes:
There are few tiny problems here and there, but they are mostly rare. For example, time markers in the comments (With formats such as 2:32 and 0:28, you know the ones) don’t work. If there are any problems let me know. In the future versions I plan to make the interface more intuitive. Some Actions do not take effect until the page is refreshed; these include embedding Flowplayer and changing to or from HD. You can use the handy Refresh Page button.
Some sections of the code are borrowed from other websites and converted for use in IE, such as YouTube Alternative Player, all respect goes to those dev's without whom, this may be difficult to impossible to implement.
I don’t know why anyone would want a button version of this plugin, but I’m supplying one anyway.
I've grown fond of the black edges on Flowplayer, I might release a CSS theme to modify all of YouTube to fit the Flowplayer theme.


Download FlowTube Auto-Exec 1.01
Download FlowTube Button 1.01

-----------------------------------------
AutoInstall FlowTube Auto-Exec 1.01
AutoInstall FlowTube Button 1.01


Attachments:
File comment: Image showing Flowplayer on left, and FlowTube control panel on the right
FlowTube.png
FlowTube.png [ 131.18 KiB | Viewed 3884 times ]
File comment: v1.01
FlowTube (Button).aba [13.11 KiB]
Downloaded 739 times
File comment: v1.01
FlowTube (Auto-Exec).aba [11.61 KiB]
Downloaded 912 times

_________________
Image


Last edited by sulpherdragon on Sat Sep 11, 2010 3:11 pm, edited 11 times in total.
Top
 Profile  
 
Post Reply #1 on: Wed Aug 19, 2009 7:40 pm 
Offline
Avantic Elite
Avantic Elite
User avatar

Joined: Thu Jan 24, 2008 12:55 am
Posts: 1606
Windows Version: WIN 7 64 BIT
Avant Version: THE LATEST
IE Version: 9
Hello can this be saved to puter with out running it. FlowTube (Auto-Exec).aba . Thank you :)


Top
 Profile  
 
Post Reply #2 on: Wed Aug 19, 2009 8:48 pm 
Offline
Support Staff²
Support Staff²
Avant Guru
User avatar

Joined: Wed Mar 22, 2006 10:35 am
Posts: 3384
Avant Version:
Sulpher Dragon, I have installed the script on the current versions of both Avant and Orca but I am unable to get it to work.

Steps: Imported the .aba then restarted the browser. I found some short videos on YouTube then I hit the add-on button icon. The layout changes as per your screenshot, the player shows the loading spinning circle but it never loads.

I have tried it on a couple of PC's running XP - any suggestions?

_________________
 
.:Volunteer support staff (regular user):.
Image

I am not a member of the Avant / Orca development team
Please search this forum / the Wiki before posting questions
Forum Rules | Frequently Asked Questions | Active Topics


Top
 Profile  
 
Post Reply #3 on: Thu Aug 20, 2009 2:00 am 
Offline
Contributor
Contributor
Avant Fanatic
User avatar

Joined: Sat Dec 15, 2007 9:51 pm
Posts: 222
Windows Version: Windows 7
Avant Version: 2013 Build 23
Default engine: Firefox
IE Version:
Skin:
AXEMAN wrote:
Hello can this be saved to puter with out running it. FlowTube (Auto-Exec).aba . Thank you :)

Yes, Ill add links, but you can just click the attachments.

kudos wrote:
The layout changes as per your screenshot, the player shows the loading spinning circle but it never loads.

Yes, Ive mentioned the HD/HQ problem in my post, I'll edit it to make it more clear. Unfortunately when inserting the player, it needs to point at the right file, the Standard Definition, High Quality, or High Definition streams are all different files.
Using javascript alone, it doesn't seem like there is an easy was to automatically detect which streams are available. Your problem is pretty simple, Your trying to run a HD or HQ stream on a video file that doesn't have a HD or HQ option. Uncheck HD on the FlowTube control panel on the right of the video.

Whenever i get time, i will look through the YouTube API to see if there are any handy ways to pull out the available qualities, so the end user doesn't have to do muck about.

Also, this is not tested in Orca at all.

_________________
Image


Top
 Profile  
 
Post Reply #4 on: Thu Aug 20, 2009 8:58 am 
Offline
Support Staff²
Support Staff²
Avant Guru
User avatar

Joined: Wed Mar 22, 2006 10:35 am
Posts: 3384
Avant Version:
Got it - thanks! I didn't read your post correctly and assumed that it would automatically go to the version that I was viewing with the YouTube player. Great work!

_________________
 
.:Volunteer support staff (regular user):.
Image

I am not a member of the Avant / Orca development team
Please search this forum / the Wiki before posting questions
Forum Rules | Frequently Asked Questions | Active Topics


Top
 Profile  
 
Post Reply #5 on: Thu Aug 20, 2009 11:52 pm 
Offline
Contributor
Contributor
Avant Fanatic
User avatar

Joined: Sat Dec 15, 2007 9:51 pm
Posts: 222
Windows Version: Windows 7
Avant Version: 2013 Build 23
Default engine: Firefox
IE Version:
Skin:
Ok, ive made an updated version, hopefully fixed that HD problem your having kudos.
Now; if you have HD on, it will try to play the highest possible Quality, when its off, it will always play on standard quality.
Version is updated to 1.01

_________________
Image


Top
 Profile  
 
Post Reply #6 on: Fri Aug 21, 2009 7:50 pm 
Offline
Newbie
Newbie
User avatar

Joined: Tue Aug 26, 2008 1:10 am
Posts: 42
Location: Aparecida/São Paulo - Brasil
Windows Version: XP Service Pack 3
Avant Version: -
IE Version: 8
Not work in Orca?


Top
 Profile  
 
Post Reply #7 on: Fri Aug 21, 2009 8:25 pm 
Offline
Support Staff²
Support Staff²
Avant Guru
User avatar

Joined: Wed Mar 22, 2006 10:35 am
Posts: 3384
Avant Version:
Working well for me in Orca and Avant (v1.01). Thanks Sulphur Dragon.

One request: can the button become a toggle to switch back to the standard YouTube player? Currently another press brings up a duplicate set of buttons.

_________________
 
.:Volunteer support staff (regular user):.
Image

I am not a member of the Avant / Orca development team
Please search this forum / the Wiki before posting questions
Forum Rules | Frequently Asked Questions | Active Topics


Top
 Profile  
 
Post Reply #8 on: Fri Aug 21, 2009 10:42 pm 
Offline
Newbie
Newbie
User avatar

Joined: Tue Aug 26, 2008 1:10 am
Posts: 42
Location: Aparecida/São Paulo - Brasil
Windows Version: XP Service Pack 3
Avant Version: -
IE Version: 8
Here is only loading. The video does not open.


Top
 Profile  
 
Post Reply #9 on: Sun Aug 23, 2009 5:02 pm 
Offline
Contributor
Contributor
Avant Fanatic
User avatar

Joined: Sat Dec 15, 2007 9:51 pm
Posts: 222
Windows Version: Windows 7
Avant Version: 2013 Build 23
Default engine: Firefox
IE Version:
Skin:
kudos wrote:
Working well for me in Orca and Avant (v1.01). Thanks Sulphur Dragon.
One request: can the button become a toggle to switch back to the standard YouTube player? Currently another press brings up a duplicate set of buttons.


I've tested this in Orca and it does not work as intended. For me the buttons don't even do anything, the player still plays however. I only get duplicate buttons in Orca too (uploaded a pic to show).
There is a reason I didn't have the buttons as toggle buttons. The settings are applied to the next video you open, the refresh button is there incase you want to modify the current page you on. If you wanted to change to use Flowplayer and then turn it to HD you would have to load the page twice, once to select Flowplayer and again after you select HD. However if enough people ask for the toggle functionality, I can do that and remove the Refresh Page button.

xGrind wrote:
Here is only loading. The video does not open.

If your trying it in Orca then its most likely its not supported. If your trying it in Avant then you most likely have a version of IE that is incompatable, upgrade to IE8.
If the problem is neither of these, then you need to give more information or we cant really help.


Attachments:
Pic.png
Pic.png [ 150.38 KiB | Viewed 3824 times ]

_________________
Image
Top
 Profile  
 
Post Reply #10 on: Wed Oct 07, 2009 7:54 am 
Offline
Contributor
Contributor
Avant Fanatic
User avatar

Joined: Sat Dec 15, 2007 9:51 pm
Posts: 222
Windows Version: Windows 7
Avant Version: 2013 Build 23
Default engine: Firefox
IE Version:
Skin:
FlowTube 1.02

Updated 7/10/2009


Previous versions linked to the MP4 files, they now point to smaller FLV's, as a result videos load faster.
Improved Quality Parsing, FlowTube now discovers all the available Video Qualities and presents them on the control panel.
Qualities 5 through 1 allow you to choose your prefferred quality, the larger the number, the higher the quality.


Download FlowTube Auto-Exec 1.02
Download FlowTube Button 1.02

-----------------------------------------

AutoInstall FlowTube Auto-Exec 1.02
AutoInstall FlowTube Button 1.02


Attachments:
File comment: Quality Options
FlowTube1.02.png
FlowTube1.02.png [ 76.13 KiB | Viewed 3594 times ]
File comment: Version 1.02
FlowTube (Auto-Exec).aba [12.37 KiB]
Downloaded 320 times
File comment: Version 1.02
FlowTube (Button).aba [13.86 KiB]
Downloaded 313 times

_________________
Image
Top
 Profile  
 
Post Reply #11 on: Wed Oct 07, 2009 11:04 pm 
Offline
Newbie
Newbie
User avatar

Joined: Mon Jun 25, 2007 11:03 pm
Posts: 19
Location: Nashville TN
Windows Version: XP Pro
Avant Version: 11.7, 39
IE Version: N/A
Quote:
If you don't know where you're going, any road will take you there.
--George Harrison

I'm actually tired of tubes on the internet.

_________________
James A. Weinberg, BMus, MME
Going to the Chapel Wedding Musicians
James' Music Studio, Brentwood & Franklin TN


Top
 Profile  
 
Post Reply #12 on: Mon Oct 19, 2009 3:03 am 
Offline
Contributor
Contributor
Avant Fanatic
User avatar

Joined: Sat Dec 15, 2007 9:51 pm
Posts: 222
Windows Version: Windows 7
Avant Version: 2013 Build 23
Default engine: Firefox
IE Version:
Skin:
FlowTube 1.03

Updated 19/10/2009


I've done a little research. From what I understand of FlowPlayers terms and conditions, its ok to remove the FlowPlayer branding as long as you give recognition that your code is based off there's. I've removed the branding (Nothing against FlowPlayer, just because its in the way of my view and the whole point of a new YouTube player is to remove annoying annotations and adverts). As a result, I've uploaded the debranded flash files to a new server and updated the links in the plugins. The flash file size has been reduced since the watermark was removed. Not much else.

Updated Features:
No FlowPlayer Branding
Reduced flash file size


Download FlowTube Auto-Exec 1.03
Download FlowTube Button 1.03

-----------------------------------------
AutoInstall FlowTube Auto-Exec 1.03
AutoInstall FlowTube Button 1.03


Attachments:
File comment: Version 1.03
FlowTube (Button).aba [13.92 KiB]
Downloaded 311 times
File comment: Version 1.03
FlowTube (Auto-Exec).aba [12.42 KiB]
Downloaded 318 times

_________________
Image


Last edited by sulpherdragon on Sat Oct 24, 2009 10:09 pm, edited 1 time in total.
Top
 Profile  
 
Post Reply #13 on: Sat Oct 24, 2009 10:09 pm 
Offline
Contributor
Contributor
Avant Fanatic
User avatar

Joined: Sat Dec 15, 2007 9:51 pm
Posts: 222
Windows Version: Windows 7
Avant Version: 2013 Build 23
Default engine: Firefox
IE Version:
Skin:
FlowTube 1.04

Updated 24/10/2009



YouTube updated the site layout and some changed variables broke the code in FlowTube.
FlowTube now works again.
The Autoplay option is now turned on by default.


Download FlowTube Auto-Exec 1.04
Download FlowTube Button 1.04

-----------------------------------------
AutoInstall FlowTube Auto-Exec 1.04
AutoInstall FlowTube Button 1.04


Attachments:
File comment: V1.04
FlowTube v1.04 (Auto-Exec).aba [12.47 KiB]
Downloaded 371 times
File comment: V1.04
FlowTube v1.04 (Button).aba [13.96 KiB]
Downloaded 383 times

_________________
Image


Last edited by sulpherdragon on Sat Oct 24, 2009 10:42 pm, edited 2 times in total.
Top
 Profile  
 
Post Reply #14 on: Sat Oct 24, 2009 10:27 pm 
Offline
Support Staff²
Support Staff²
Avant Guru
User avatar

Joined: Wed Mar 22, 2006 10:35 am
Posts: 3384
Avant Version:
sulpherdragon wrote:
Download FlowTube Auto-Exec 1.04
Download FlowTube Button 1.04

FYI - both files are identical.

_________________
 
.:Volunteer support staff (regular user):.
Image

I am not a member of the Avant / Orca development team
Please search this forum / the Wiki before posting questions
Forum Rules | Frequently Asked Questions | Active Topics


Top
 Profile  
 
Post Reply #15 on: Sat Oct 24, 2009 10:42 pm 
Offline
Contributor
Contributor
Avant Fanatic
User avatar

Joined: Sat Dec 15, 2007 9:51 pm
Posts: 222
Windows Version: Windows 7
Avant Version: 2013 Build 23
Default engine: Firefox
IE Version:
Skin:
kudos wrote:
FYI - both files are identical.

Thanks Kudos, Fixed.

_________________
Image


Top
 Profile  
 
Post Reply #16 on: Thu Dec 03, 2009 11:41 am 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Fri Nov 20, 2009 11:57 am
Posts: 9
Windows Version: vista home premium
Avant Version: 11.7 build 39
IE Version: i dont know
Sorry kudos if i asked one last question for real ! :shh:

It's about The youtube " download as MP4 " thing , it works and downloads videos as .MP4 file
But sometimes the same button downloads as a .FLV file ,
Then after I cancle the ( where to save message) I click the same " download as MP4 " button agin untill I see save as .MP4 file.
Some of those videos at youtube allways shows as .FLV no matter how many times I click on that " download as MP4

Anything that i can do to fix ?


Thanks agin for your help
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Peace


Top
 Profile  
 
Post Reply #17 on: Thu Dec 03, 2009 1:14 pm 
Offline
Support Staff²
Support Staff²
Avant Guru
User avatar

Joined: Wed Mar 22, 2006 10:35 am
Posts: 3384
Avant Version:
Musaad, I have not used the addon much so I have moved your post to the appropriate thread where you may be able to get a reply from the addon author, sulpherdragon.

_________________
 
.:Volunteer support staff (regular user):.
Image

I am not a member of the Avant / Orca development team
Please search this forum / the Wiki before posting questions
Forum Rules | Frequently Asked Questions | Active Topics


Top
 Profile  
 
 Post subject: Downloading as FLV
Post Reply #18 on: Wed Dec 09, 2009 11:49 am 
Offline
Contributor
Contributor
Avant Fanatic
User avatar

Joined: Sat Dec 15, 2007 9:51 pm
Posts: 222
Windows Version: Windows 7
Avant Version: 2013 Build 23
Default engine: Firefox
IE Version:
Skin:
Musaad wrote:
It's about The youtube " download as MP4 " thing , it works and downloads videos as .MP4 file
But sometimes the same button downloads as a .FLV file ,
Then after I cancle the ( where to save message) I click the same " download as MP4 " button agin untill I see save as .MP4 file.
Some of those videos at youtube allways shows as .FLV no matter how many times I click on that " download as MP4



Hi Musaad,

I didnt write the code that retrieves the MP4 file, I just included it in a nice little package for Avant with pretty buttons. Try downloading an older version of the plugin: From what I understand of the authors original comments, right clicking and selecting "Save Target As..." is supposed to force the file to download as an MP4. He acknowledged there was an issue here.
You wont be able to do this in the current version because of the way the buttons are formatted.
If your really stuck you could probably get some file conversion software.

If you can give me a link to a video that never converts to an MP4 I might be able to examine the problem better.
Hope this helps.

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: FlowTube
Post Reply #19 on: Sat Sep 11, 2010 1:21 pm 
Offline
Contributor
Contributor
Avant Fanatic
User avatar

Joined: Sat Dec 15, 2007 9:51 pm
Posts: 222
Windows Version: Windows 7
Avant Version: 2013 Build 23
Default engine: Firefox
IE Version:
Skin:
FlowTube 1.05

Updated 11/09/2010


So for a while I was content with the new YouTube player. Until I got StarCraft 2 and wanted to watch a ton of replays on YouTube. They were split into 10 minute segments and between each one I was forced to watch the same retarded advert over and over. So I updated FlowTube to work with modern YouTube. Oh, and I'm using Orca now, so right now this wont work on Avant properly.

Ive also found a CSS script to change the colour of YouTube to a darker gray.
http://userstyles.org/styles/27179
Its turned off by default because I'm not sure everyone will like it. To turn it on. edit the plugin and change the first variable DarkenPages=false; to DarkenPages=true;

Notice, if you've downloaded this soon after it was released, please update it. There was a hosting problem so I moved the swf to a private host.


Download FlowTube Auto-Exec 1.05
Download FlowTube Button 1.05

-----------------------------------------
AutoInstall FlowTube Auto-Exec 1.05
AutoInstall FlowTube Button 1.05


Attachments:
File comment: FlowTube 1.05
Auto Exec

FlowtubeAE.aba [67.53 KiB]
Downloaded 342 times
File comment: FlowTube 1.05
Button

FlowtubeB.aba [69.03 KiB]
Downloaded 332 times

_________________
Image
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 20 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group