slowdown at activity

These archives contain old topics that were moved here to prevent clutter in the forums. These threads may still contain some useful information.

Moderators: Support Staff², Support Staff, AvantGuard, Developer

Locked
Darklord
Newbie
Newbie
Posts: 28
Joined: Fri Jan 09, 2009 1:15 pm
Windows Version: Vista Home Premium 64-bit
Avant Version: N/A
IE Version: N/A

slowdown at activity

Post by Darklord » Sat Jan 24, 2009 10:20 am

After upgrading to RC3, I've noticed that the mouse "lags" a bit (when moved around) most of the time when something is loading - e.g. when I'm opening multiple windows (tabs) at the same time (but also just single page loading of content). This wasn't the case in RC1/2. Am I the only one noticing this? I haven't experienced it before RC3.

User avatar
kudos
Support Staff²
Support Staff²
Posts: 3384
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:35 am
Avant Version:

Re: slowdown at activity

Post by kudos » Mon Jan 26, 2009 12:11 pm

Yes, but only on my older single CPU machine. Orca 1.1 RC 3 SR 1 (what a mouthful!) seems to improve this.

Darklord
Newbie
Newbie
Posts: 28
Joined: Fri Jan 09, 2009 1:15 pm
Windows Version: Vista Home Premium 64-bit
Avant Version: N/A
IE Version: N/A

Re: slowdown at activity

Post by Darklord » Mon Jan 26, 2009 6:13 pm

Ok, I'll see what happens in the next version, then. It just stood out to me, seeing as there was absolutely nothing like that prior to RC3.

Darklord
Newbie
Newbie
Posts: 28
Joined: Fri Jan 09, 2009 1:15 pm
Windows Version: Vista Home Premium 64-bit
Avant Version: N/A
IE Version: N/A

Re: slowdown at activity

Post by Darklord » Sat Jan 31, 2009 7:28 pm

I thought this needed some clarification. Still pondering whether to submit it as a bug or not.

The "mouse lag" is only when the mouse is moved around within the browser frame/window. Outside of the program frame, there's nothing. And it's basically whenever there's something loading (very often, doesn't take much to trigger). It was *not* a problem pre-RC3, which leads me to believe something is wrong with the build (my computer didn't lose processing power all of a sudden, coinciding with the update)...

Darklord
Newbie
Newbie
Posts: 28
Joined: Fri Jan 09, 2009 1:15 pm
Windows Version: Vista Home Premium 64-bit
Avant Version: N/A
IE Version: N/A

Re: slowdown at activity

Post by Darklord » Sat Jan 31, 2009 8:08 pm

Darklord wrote:Outside of the program frame, there's nothing.
ok, so that was wrong. the mouse "lags" whatever the position.

archaeum
Newbie
Newbie
Posts: 9
Joined: Mon Jan 12, 2009 9:23 pm
Windows Version: Vista Ultimate
Avant Version: 11.7 b23
IE Version: 7 is installed

Re: slowdown at activity

Post by archaeum » Fri Feb 13, 2009 4:07 am

I can confirm this on a 3.2ghz dual core under vista. lags only when orca is actually up and running and loading something new. even pages it has cached seem to do this. pages like facebook with several little (css?) links that change on hover are the worst.

Darklord
Newbie
Newbie
Posts: 28
Joined: Fri Jan 09, 2009 1:15 pm
Windows Version: Vista Home Premium 64-bit
Avant Version: N/A
IE Version: N/A

Re: slowdown at activity

Post by Darklord » Fri Feb 13, 2009 3:29 pm

recently, I've noticed that certain flash ads generate constant slowdown - until you change the page or switch tabs.

Darklord
Newbie
Newbie
Posts: 28
Joined: Fri Jan 09, 2009 1:15 pm
Windows Version: Vista Home Premium 64-bit
Avant Version: N/A
IE Version: N/A

Re: slowdown at activity

Post by Darklord » Mon Feb 23, 2009 1:10 pm

ok, so, seems like this problem has gone away in RC4. that's a good thing! :)

Locked