no upper case in quick search

These archives contain old topics that were moved here to prevent clutter in the forums. These threads may still contain some useful information.

Moderators: Support Staff², Support Staff, AvantGuard, Developer

Locked
baer-x
Newbie
Newbie
Posts: 5
Joined: Thu Jun 29, 2006 9:02 am
Avant Version:

no upper case in quick search

Post by baer-x » Thu Jun 29, 2006 9:06 am

I tried to use the quick search for http://www.freedb.org
the url is:
http://www.freedb.org/freedb_search.php ... uping=none

The problem is, that AB changes the capital NO and YES in the URL to lower case so that freedb doesn´t respond any result.

baer-x
Newbie
Newbie
Posts: 5
Joined: Thu Jun 29, 2006 9:02 am
Avant Version:

Re: no upper case in quick search

Post by baer-x » Thu Jun 29, 2006 9:17 am

Sorry, just found the solution

http://forum.avantbrowser.com/viewtopic.php?t=5337
Rcasula wrote:
A simple workaround for AB converting the Quick Search strings to lower-case is to code the upper-case characters in UTF-8
e.g.:{1} For Australia this would mean the follow string would work:
http://www.google.com.au/search?q=%s&i...ntry%41%55
{2} For the UK:
http://www.google.co.uk/search?hl=en&i...ntry%47%42)
All we're doing here is replacing the upper-case characters in the URL with their character codes:
A=%41, B=%42, C=%43, D=%44, E=%45, F=%46, G=%47, H=%48,
I=%49, J=%4a, K=%4b, L=%4c, M=%4d, N=%4e, O=%4f, P=%50,
Q=%51, R=%52, S=%53, T=%54, U=%55, V=%56, W=%57, X=%58,
Y=%59, Z=%5a

Locked