Firefox engine is Dead after erase all browsing trace

Help issues and Bug Reports for the current version that have been corrected can be found here. Only staff members may move threads to this forum.

Moderators: Support Staff², Support Staff, AvantGuard, Developer

lolo1
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 251
Joined: Tue Aug 29, 2006 3:39 pm
Windows Version: Windows 10 64Bit
Avant Version: Latest
Default engine: Chrome
IE Version: EDGE
Skin: Sitck Glass / Dream

Firefox engine is Dead after erase all browsing trace

Post by lolo1 » Thu Aug 02, 2012 4:49 pm

Hi all.

I'm now using the ultimate 179 with firefox rendering engine (as default).


When someone close avant browser with the option : " erase all browsing trace "
Firefox engine is dead at the restart !!!

It's Impossible to start an other webpage, we are forced to use an other rendering engine and then the webpage appear !

When i try to do the same with chrome engine , there is no problem ( i haven't try with the other).


If you close avant browser without check the " erase all browsing trace " , firefox will work at the restart.



I have found that we need to uninstall avant browser , go to to "start menu" of windows and do :

%appdata% and remove the avant browser folder , then you can re-install avant browser and firefox render engine is back.


I just found an other problem linked to this feature in the build 177 (but the bug is fixed):

When i try to close avant browser with " erase all browsing trace" :

Avant browser restart , the firefox render engine work , but : there is the start pages and an about blank pages at the start.

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Firefox engine is Dead after erase all browsing trace

Post by xiaobing » Fri Aug 03, 2012 2:10 am

Confirmed.firefox engine cannot open any pages after some tries with two extensions enabled.

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Firefox engine is Dead after erase all browsing trace

Post by xiaobing » Fri Aug 03, 2012 2:56 am

Can you still reproduce this problem after re-installing Avant?
How about disabling all extensions?

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Firefox engine is Dead after erase all browsing trace

Post by xiaobing » Fri Aug 03, 2012 4:40 am

Firefox engine can return to work after deleting the Avant profiles folder.

lolo1
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 251
Joined: Tue Aug 29, 2006 3:39 pm
Windows Version: Windows 10 64Bit
Avant Version: Latest
Default engine: Chrome
IE Version: EDGE
Skin: Sitck Glass / Dream

Re: Firefox engine is Dead after erase all browsing trace

Post by lolo1 » Fri Aug 03, 2012 9:34 am

xiaobing wrote:Can you still reproduce this problem after re-installing Avant?
How about disabling all extensions?
Yes i can reproduce this bug after uninstall and re-install avant browser.

More precisely : the bug disapears after delete the avant browser folder when you go to : %appdata%
Then the firefox engine come back and work ( but the bug can still appears).

lolo1
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 251
Joined: Tue Aug 29, 2006 3:39 pm
Windows Version: Windows 10 64Bit
Avant Version: Latest
Default engine: Chrome
IE Version: EDGE
Skin: Sitck Glass / Dream

Re: Firefox engine is Dead after erase all browsing trace

Post by lolo1 » Fri Aug 03, 2012 9:58 am

Ok , i disable all plugins , and now firefox engine can work after erase all browsing traces and restart avant browser.
But a bug is still here ( i talk about it after)

My plugins are:

Adobe acrobat 10.1.3.23
facebook video calling 1.2.0.159
Ma-config.com 6.0.0.3
Nvidia 3D Vision 7.17.13.142
Nvidia 3D VISION 7.17.13.142 ( Yes i have two Nvidia plugin ) :wtf:

Shokwave Flash 11.3.300.268
Silverlight 4.1.10329.0
Vlc web plugin 2.0.2.0


So now firefox engine can work after disabling plugins but now i have a "new bug" who is come back ( bug exist in build 177):

I'm still using the build 179 , and now when avant browser starts Home pages is open , and an about blank pages appears automatically. And i have only one home pages , i have check it the "open extra pages at the startup" is disabled !


So here a screenshot about this "new/old" bug :

Image

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Firefox engine is Dead after erase all browsing trace

Post by xiaobing » Mon Aug 06, 2012 2:03 am

Thanks for your information. The two problems in this topic have been recorded.

Jasmine
Support Staff
Support Staff
Posts: 3118
Joined: Mon Dec 11, 2006 2:10 am
Windows Version: windows sp3 2003 vista win7
Avant Version: Latest release
IE Version: IE9 8 7
Location: Beijing China

Re: Firefox engine is Dead after erase all browsing trace

Post by Jasmine » Thu Aug 09, 2012 8:50 am

Fixed in avant browser 2012 build 180.
Image
Please provide the following information before reporting problems:
Avant Version; System(also point out it is a 32 or 64-bit OS);IE; Memory Size; CPU Speed;
Optional: Firewall; Graphics Card

For the problems hard to replay, could you add me into your MSN or Skype list if you use either of them? The advantage is that you can let us know the situation in the first place by making some screenshots, sharing your screen or explaining the specific problems more clearly when they happen.
E-mail: Jasmine#avantbrowser.com(please repalce # with @)
MSN: dishmoon#msn.com
Skype: JasmineThunder

User avatar
brawnymike
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 362
Joined: Thu Jun 17, 2010 10:17 pm
Windows Version: 7 (32 bit)
Avant Version: Ult 2013 bld 23
Default engine: Firefox
IE Version: 10
Skin: Aero Glass
Location: Los Angeles, CA

Re: Firefox engine is Dead after erase all browsing trace

Post by brawnymike » Thu Aug 09, 2012 10:30 pm

lolo1 wrote:I'm still using the build 179 , and now when avant browser starts Home pages is open , and an about blank pages appears automatically. And i have only one home pages , i have check it the "open extra pages at the startup" is disabled !

So here a screenshot about this "new/old" bug :

Image
The extra "about:blank" tab problem has also been my biggest peeve about AB lately. Since installing build 180, it *appears* that problem is fixed ... but it's been "fixed" before. I hope the fix sticks this time (oh, please, oh, please).

Jasmine
Support Staff
Support Staff
Posts: 3118
Joined: Mon Dec 11, 2006 2:10 am
Windows Version: windows sp3 2003 vista win7
Avant Version: Latest release
IE Version: IE9 8 7
Location: Beijing China

Re: Firefox engine is Dead after erase all browsing trace

Post by Jasmine » Fri Aug 10, 2012 2:32 am

brawnymike wrote:
lolo1 wrote:I'm still using the build 179 , and now when avant browser starts Home pages is open , and an about blank pages appears automatically. And i have only one home pages , i have check it the "open extra pages at the startup" is disabled !

So here a screenshot about this "new/old" bug :

Image
The extra "about:blank" tab problem has also been my biggest peeve about AB lately. Since installing build 180, it *appears* that problem is fixed ... but it's been "fixed" before. I hope the fix sticks this time (oh, please, oh, please).


Let us know if it continues to happen. Anyway, I'd talked to Anderson. He said it's likely to be fixed in avant browser 2013. In current avant 2012, he can't work out a solution.
Image
Please provide the following information before reporting problems:
Avant Version; System(also point out it is a 32 or 64-bit OS);IE; Memory Size; CPU Speed;
Optional: Firewall; Graphics Card

For the problems hard to replay, could you add me into your MSN or Skype list if you use either of them? The advantage is that you can let us know the situation in the first place by making some screenshots, sharing your screen or explaining the specific problems more clearly when they happen.
E-mail: Jasmine#avantbrowser.com(please repalce # with @)
MSN: dishmoon#msn.com
Skype: JasmineThunder

User avatar
brawnymike
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 362
Joined: Thu Jun 17, 2010 10:17 pm
Windows Version: 7 (32 bit)
Avant Version: Ult 2013 bld 23
Default engine: Firefox
IE Version: 10
Skin: Aero Glass
Location: Los Angeles, CA

Re: Firefox engine is Dead after erase all browsing trace

Post by brawnymike » Fri Aug 10, 2012 4:43 pm

When I launched Avant Browser today, I got that annoying extra "about:blank" tab. There has been no re-boot of my PC since my last session. However, it occurred to me close AB and to try to re-launch AB *after* shutting down MS Outlook. (You see, I'm in the habit of opening Outlook at the beginning of my day so that my appointments, e-mail, & contact info are always handy.) For some reason, starting AB *without* Outlook open allowed my initial tabs to open normally, without an extra "about:blank" tab. ... Or perhaps it was just a coincidence. Either way, I thought I'd mention it.

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Firefox engine is Dead after erase all browsing trace

Post by xiaobing » Mon Aug 13, 2012 2:00 am

It happens only once after you close outlook?
Can you reproduce it every time?

User avatar
brawnymike
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 362
Joined: Thu Jun 17, 2010 10:17 pm
Windows Version: 7 (32 bit)
Avant Version: Ult 2013 bld 23
Default engine: Firefox
IE Version: 10
Skin: Aero Glass
Location: Los Angeles, CA

Re: Firefox engine is Dead after erase all browsing trace

Post by brawnymike » Mon Aug 13, 2012 3:19 pm

xiaobing wrote:It happens only once after you close outlook?
No; what I'm saying is even better than that: As long as Outlook is not running, AB doesn't seem to add an extra "about:blank" tab at startup.
Can you reproduce it every time?
Since my previous post, I've only tried this a few times, but ... yes. So far, everytime I've opened AB without having Outlook open & running, AB has *not* given me an extra "about:blank" tab at startup.

I don't know if it matters, but I'm using Outlook 2010 (also known as Outlook14).
Attachments
Capture.JPG

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Firefox engine is Dead after erase all browsing trace

Post by xiaobing » Tue Aug 14, 2012 2:59 am

So the detailed steps are:
1 Open outlook 2010 in background.
2 Open avant with several tabs using firefox engine
3 Save opened tabs and exit
4 Restart Avant, an extra "about:blank" tab appears?

Tried many times, cannot reproduce it so far using the above steps.
outlook2010.jpg
outlook2010.jpg (8.14 KiB) Viewed 3279 times

User avatar
brawnymike
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 362
Joined: Thu Jun 17, 2010 10:17 pm
Windows Version: 7 (32 bit)
Avant Version: Ult 2013 bld 23
Default engine: Firefox
IE Version: 10
Skin: Aero Glass
Location: Los Angeles, CA

Re: Firefox engine is Dead after erase all browsing trace

Post by brawnymike » Tue Aug 14, 2012 5:49 pm

xiaobing wrote:So the detailed steps are:
1 Open outlook 2010 in background.
2 Open avant with several tabs using firefox engine
3 Save opened tabs and exit
4 Restart Avant, an extra "about:blank" tab appears?

Tried many times, cannot reproduce it so far using the above steps.
The attachment outlook2010.jpg is no longer available
That's *almost* right. In my case, I

1. Open Outlook 2010. (It's in the foreground ... until I open something else, of course.)
2. Open Avant with the 9 tabs (see images, below) using firefox engine.
3. Instead of 9 tabs, you'll get 10. The tenth tab will be an "about:blank" tab.

But ... if you then

4. Exit Avant Browser (do NOT "save open tabs on exit"), after logging out of the 3 tabs which required a login and closing all 10 tabs.
5. Close Outlook 2010.
6. Open Avant. Only the desired 9 tabs will open; NO tenth "about:blank" tab.

So ... I surmised that *something* about running Outlook (the MAPI interface, perhaps?) triggered Avant to "sputter", causing it to spit out the extra "about:blank" tab.

I hope this clarifies things.
Attachments
Capture2.JPG
Capture.JPG

User avatar
brawnymike
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 362
Joined: Thu Jun 17, 2010 10:17 pm
Windows Version: 7 (32 bit)
Avant Version: Ult 2013 bld 23
Default engine: Firefox
IE Version: 10
Skin: Aero Glass
Location: Los Angeles, CA

Re: Firefox engine is Dead after erase all browsing trace

Post by brawnymike » Tue Aug 14, 2012 6:46 pm

I just thought of something I failed to mention previously:

Even though I'm using firefox rendering as my default, one of those 9 start-up URLs is directed to open with IE9 rendering: http://forum.avantforce.com (the autofill for logging into the Avant forum)

Jasmine
Support Staff
Support Staff
Posts: 3118
Joined: Mon Dec 11, 2006 2:10 am
Windows Version: windows sp3 2003 vista win7
Avant Version: Latest release
IE Version: IE9 8 7
Location: Beijing China

Re: Firefox engine is Dead after erase all browsing trace

Post by Jasmine » Thu Aug 16, 2012 8:54 am

Do you think there is something to do with the delay of relaunching avant browser? Could it be that if you restart avant browser at once it could be replayed easily, contrarily if you start avant browser in a while, an extra about:blank won't open?
In other aspect, have you checked deleting history in Avant Browser options->exiting?

I can define a situation that can definitely replay the same problem. It has no relation to the outlook. Check removing all items in Avant Browser options->exiting, open 20 pages, then exit and restart "immediately" avant browser. Before restarting the browser, I observe the task manager and make sure that avant browser will get restarted before avant.exe and chrome.exe exit completely from the windows task manager(chrome.exe will start automatically for removing those checked items in exiting option). After the relaunch, all pages open and an extra about:blank open next to the first tab. See if it's the same in your machine.
Image
Please provide the following information before reporting problems:
Avant Version; System(also point out it is a 32 or 64-bit OS);IE; Memory Size; CPU Speed;
Optional: Firewall; Graphics Card

For the problems hard to replay, could you add me into your MSN or Skype list if you use either of them? The advantage is that you can let us know the situation in the first place by making some screenshots, sharing your screen or explaining the specific problems more clearly when they happen.
E-mail: Jasmine#avantbrowser.com(please repalce # with @)
MSN: dishmoon#msn.com
Skype: JasmineThunder

User avatar
brawnymike
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 362
Joined: Thu Jun 17, 2010 10:17 pm
Windows Version: 7 (32 bit)
Avant Version: Ult 2013 bld 23
Default engine: Firefox
IE Version: 10
Skin: Aero Glass
Location: Los Angeles, CA

Re: Firefox engine is Dead after erase all browsing trace

Post by brawnymike » Thu Aug 16, 2012 5:10 pm

Jasmine wrote:Do you think there is something to do with the delay of relaunching avant browser? Could it be that if you restart avant browser at once it could be replayed easily, contrarily if you start avant browser in a while, an extra about:blank won't open?
In other aspect, have you checked deleting history in Avant Browser options->exiting?

I can define a situation that can definitely replay the same problem. It has no relation to the outlook. Check removing all items in Avant Browser options->exiting, open 20 pages, then exit and restart "immediately" avant browser. Before restarting the browser, I observe the task manager and make sure that avant browser will get restarted before avant.exe and chrome.exe exit completely from the windows task manager(chrome.exe will start automatically for removing those checked items in exiting option). After the relaunch, all pages open and an extra about:blank open next to the first tab. See if it's the same in your machine.
First, before attempting to answer your questions, I have an update: For the first time in a long time, I had an extra "about:blank" tab, but I had a different second application running (Advanced SystemCare with Antivirus, rather than Outlook).

Now for your questions ...
I only launch Avant Browser once per day, and I leave it open until I'm done doing everything I wanted to do on the internet (i.e., it's open about 5 hours, generally). Therefore, I don't have any real experience closing it and quickly relaunching it, and doing so would not be the cause of my extra "about:blank" tab. When I open Avant Browser, it has generally been closed for about 18 hours.

I haven't tried deleting my history, because I don't *want* to lose my history. I'd rather put up with the occasional extra tab than lose my history.

Many years ago, when I used to be a tech troubleshooter in law firms, we would see applications behave in strange ways when other active applications had the ability to "interrupt" (specifically, when e-mail apps were allowed to pop-up alerts). This extra "about:blank" tab feels to me like the kind of "sputter" caused by another application interrupting the loading of one of the legitimate tabs or interrupting the autofill of one of the legitimate tabs.

User avatar
brawnymike
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 362
Joined: Thu Jun 17, 2010 10:17 pm
Windows Version: 7 (32 bit)
Avant Version: Ult 2013 bld 23
Default engine: Firefox
IE Version: 10
Skin: Aero Glass
Location: Los Angeles, CA

Re: Firefox engine is Dead after erase all browsing trace

Post by brawnymike » Sun Aug 19, 2012 9:20 pm

I think all my sleuthing on this thread has been nothing but a pointless exercise, because I'm back to getting an extra "about:blank" tab virtually every time I launch Avant Browser, regardless of what other applications are or are not running. Oh, well ...

User avatar
Tinman57
Avantic
Avantic
Posts: 834
Joined: Tue Oct 13, 2009 2:26 am
Windows Version: Linux Ubuntu 13.10
Avant Version: Linux Firefox
Default engine: Linux Firefox
IE Version: N/A
Skin: N/A
Location: TEXAS

Re: Firefox engine is Dead after erase all browsing trace

Post by Tinman57 » Mon Aug 20, 2012 12:41 am

brawnymike wrote:I think all my sleuthing on this thread has been nothing but a pointless exercise, because I'm back to getting an extra "about:blank" tab virtually every time I launch Avant Browser, regardless of what other applications are or are not running. Oh, well ...
In Options, do you have the "Open Home Page On Startup" checked with "Open Blank Page" as the default?
((((TINMAN))))
----------------------------------------------------------
(Duck! It's another MicroSoft Patch!)

Post Reply