Home Page doesn't open on startup

Help issues and Bug Reports for the current version that have been corrected can be found here. Only staff members may move threads to this forum.

Moderators: Support Staff², Support Staff, AvantGuard, Developer

User avatar
azism
Newbie
Newbie
Posts: 16
Joined: Thu Feb 01, 2007 7:17 pm
Windows Version: 7 Home Premium 64-bit
Avant Version: 2011 Build 22
IE Version: 9
Location: Tucson, AZ
Contact:

Home Page doesn't open on startup

Post by azism » Mon Jun 20, 2011 10:11 pm

There is only one way I can get my home page to open on Avant 2011 Build 22 startup is to make sure it is the only one open when I shut down. I'm sure the solution is right in front of me, but I just don't see it. :think:

Suggestions?

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Home Page doesn't open on startup

Post by xiaobing » Tue Jun 21, 2011 3:15 am

The Home page setting doesn't work for you?
111.JPG

Jasmine
Support Staff
Support Staff
Posts: 3118
Joined: Mon Dec 11, 2006 2:10 am
Windows Version: windows sp3 2003 vista win7
Avant Version: Latest release
IE Version: IE9 8 7
Location: Beijing China

Re: Home Page doesn't open on startup

Post by Jasmine » Tue Jun 21, 2011 3:17 am

And you installed newest version build 22 alright? Right click on each .exe file(avant.exe/ybrowser.exe/xbrowser.exe/zbrowser.exe) under the installation folder to check whether the version number writes 11.9.0.22
Image
Please provide the following information before reporting problems:
Avant Version; System(also point out it is a 32 or 64-bit OS);IE; Memory Size; CPU Speed;
Optional: Firewall; Graphics Card

For the problems hard to replay, could you add me into your MSN or Skype list if you use either of them? The advantage is that you can let us know the situation in the first place by making some screenshots, sharing your screen or explaining the specific problems more clearly when they happen.
E-mail: Jasmine#avantbrowser.com(please repalce # with @)
MSN: dishmoon#msn.com
Skype: JasmineThunder

bigC
AvantGuard
AvantGuard
Posts: 7244
Joined: Thu Jan 30, 2003 10:40 pm
Windows Version: 10
Avant Version: 2016 Build 1
Default engine: Firefox
IE Version: 11
Skin: Crystal
Location: New York

Re: Home Page doesn't open on startup

Post by bigC » Tue Jun 21, 2011 7:28 pm

First.. make sure you're closing AB & not minimizing to the tray. Go to Tools > Avant Browser Options > Tray icon & ensure Minimize to system tray, when click [Close] button is not selected.

Second.. select Always exit Avant directly under Tools > Avant Browser Options > Exiting

User avatar
AXEMAN
Avantic Elite
Avantic Elite
Posts: 1606
Joined: Thu Jan 24, 2008 12:55 am
Windows Version: WIN 7 64 BIT
Avant Version: THE LATEST
IE Version: 9

Re: Home Page doesn't open on startup

Post by AXEMAN » Tue Jun 21, 2011 11:17 pm

did it work for you bud

User avatar
AXEMAN
Avantic Elite
Avantic Elite
Posts: 1606
Joined: Thu Jan 24, 2008 12:55 am
Windows Version: WIN 7 64 BIT
Avant Version: THE LATEST
IE Version: 9

Re: Home Page doesn't open on startup

Post by AXEMAN » Tue Jun 21, 2011 11:18 pm

i can't post

User avatar
AXEMAN
Avantic Elite
Avantic Elite
Posts: 1606
Joined: Thu Jan 24, 2008 12:55 am
Windows Version: WIN 7 64 BIT
Avant Version: THE LATEST
IE Version: 9

Re: Home Page doesn't open on startup

Post by AXEMAN » Wed Jun 22, 2011 9:29 pm

re can't post i guess ip posted but didnot show me i did til today

User avatar
megatrends
Newbie
Newbie
Posts: 28
Joined: Sat Nov 25, 2006 5:28 am
Avant Version:

Re: Home Page doesn't open on startup

Post by megatrends » Sat Jul 09, 2011 11:39 am

installed Version 2011 Build 27 and my homepage is whatever the last browser page I had previously before closing the browser. I have my homepage set correctly as facebook on IE9 as well as Avant.

So yeah ... whatever the last page that was open becomes the homepage.

I am going to reinstall the previous version until you guys figure this out. Been using Avant for a few years now and this happens sometimes and I float off to use another browser for a while until you offer a download that works again.

Good luck :)

User avatar
megatrends
Newbie
Newbie
Posts: 28
Joined: Sat Nov 25, 2006 5:28 am
Avant Version:

Re: Home Page doesn't open on startup

Post by megatrends » Sat Jul 09, 2011 11:54 am

Follow up: I installed version 2001 Build 16 and now my homepage is there when i open the browser and not the last page i was at before closing the browser. I should add also that this was not remedied until after I rebooted after reinstalling the older version.

I use Vista Home Basic 32 bit on an Acer 5315 if you need that info. Also as stated i have used Avant for a few years and am very very familiar with the browser and know for a fact that your new version has a very bad glitch that needs to be remedied :)

Again good luck.

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Home Page doesn't open on startup

Post by xiaobing » Mon Jul 11, 2011 5:06 am

megatrends wrote:installed Version 2011 Build 27 and my homepage is whatever the last browser page I had previously before closing the browser. I have my homepage set correctly as facebook on IE9 as well as Avant.
Make sure you didn't set to open the saved tabs when starting Avant browser in Tools>AB options>Exit

Jasmine
Support Staff
Support Staff
Posts: 3118
Joined: Mon Dec 11, 2006 2:10 am
Windows Version: windows sp3 2003 vista win7
Avant Version: Latest release
IE Version: IE9 8 7
Location: Beijing China

Re: Home Page doesn't open on startup

Post by Jasmine » Mon Jul 11, 2011 6:25 am

In latest Avant Browser 2011 build 27,
1. How do you exit Avant Browser? Exit without saving any pages for next time opening?
2. What opens if clicking the home button?
3. Try this: close all pages before exiting Avant Browser-> Restart Avant Browser. What opens then?
Image
Please provide the following information before reporting problems:
Avant Version; System(also point out it is a 32 or 64-bit OS);IE; Memory Size; CPU Speed;
Optional: Firewall; Graphics Card

For the problems hard to replay, could you add me into your MSN or Skype list if you use either of them? The advantage is that you can let us know the situation in the first place by making some screenshots, sharing your screen or explaining the specific problems more clearly when they happen.
E-mail: Jasmine#avantbrowser.com(please repalce # with @)
MSN: dishmoon#msn.com
Skype: JasmineThunder

User avatar
megatrends
Newbie
Newbie
Posts: 28
Joined: Sat Nov 25, 2006 5:28 am
Avant Version:

Re: Home Page doesn't open on startup

Post by megatrends » Tue Jul 12, 2011 2:32 am

I always have "always exit directly".

It should have copied my previous settings when it installed anyway right? Anyway I went back to Avant 2011 Buiuld 16.

The homepage i chose opens when I hit home. The problem is when youopen avant after closing it, whatever the last page viewed was before closing is what you get for the homepage. If you click homepage it opens a new tab with the homepage I have set.

I explained that above a bit for you so you would know what it is doing :)

I am absolutely more than positive the browser is not working right.

User avatar
scubamaster
Semi-Avantic
Semi-Avantic
Posts: 590
Joined: Sat Feb 05, 2005 1:50 pm
Windows Version: Windows
Avant Version:
Location: Florida, USA

Re: Home Page doesn't open on startup

Post by scubamaster » Tue Jul 12, 2011 2:54 am

megatrends wrote:I am absolutely more than positive the browser is not working right.
This is true for you but not for everybody else that has Avant opening the correct homepage. I don't think this is a generic problem.

So we need to find out what's wrong with your specific configuration.

- Completely close Avant (make sure in Task Manager that all avant.exe, ybrowser.exe, xbrowser.exe, zbrowser.exe are gone)
- Make a copy of your Avant profile under b16 that's working for you (C:\Users\AppData\Roaming\Avant Profiles)
- Uninstall Avant
- Make sure the profile is deleted
- Install latest Avant build
- Test if it's working with default profile
- If yes, copy saved b16 profile back and see if it still works

Let us know how that went

Intel Core 2 Duo CPU E7400 @ 2.80GHz; 4GB RAM; Nvidia GeForce 8600GT w. 280.26 driver
Windows 7 Professional 32-Bit SP1 (all patches)
Avant: V2011 b30 - (IE Favorites - No On-Line Storage)
IE V9.0.8112.16421-Upd 9.0.2; Java: 1.7.0.147; Flash: V10.3.183.5
Windows Security Essentials V2.1.1116.0

User avatar
megatrends
Newbie
Newbie
Posts: 28
Joined: Sat Nov 25, 2006 5:28 am
Avant Version:

Re: Home Page doesn't open on startup

Post by megatrends » Tue Jul 12, 2011 7:37 am

scubamaster wrote:
megatrends wrote:I am absolutely more than positive the browser is not working right.
This is true for you but not for everybody else that has Avant opening the correct homepage. I don't think this is a generic problem.

So we need to find out what's wrong with your specific configuration.

- Completely close Avant (make sure in Task Manager that all avant.exe, ybrowser.exe, xbrowser.exe, zbrowser.exe are gone)
- Make a copy of your Avant profile under b16 that's working for you (C:\Users\AppData\Roaming\Avant Profiles)
- Uninstall Avant
- Make sure the profile is deleted
- Install latest Avant build
- Test if it's working with default profile
- If yes, copy saved b16 profile back and see if it still works

Let us know how that went
I copied it and will try it shortly BUT i will reiterate ....

Not that it matters but wouldn't it be considered a glitch if the newest version did not install properly like all the Avant browsers previously I have used for years now? They all copy what I have and install with no troubles. Why are you not considering my specific case to be a glitch when I have to go off and reconfigure this stuff manually?

Seems to me to be something you should look into.

User avatar
megatrends
Newbie
Newbie
Posts: 28
Joined: Sat Nov 25, 2006 5:28 am
Avant Version:

Re: Home Page doesn't open on startup

Post by megatrends » Tue Jul 12, 2011 7:56 am

Did what you said and it still does it .... i am just going to go with what worked, build 16 again. I'll wait until later on and try it again.

Jasmine
Support Staff
Support Staff
Posts: 3118
Joined: Mon Dec 11, 2006 2:10 am
Windows Version: windows sp3 2003 vista win7
Avant Version: Latest release
IE Version: IE9 8 7
Location: Beijing China

Re: Home Page doesn't open on startup

Post by Jasmine » Wed Jul 13, 2011 6:48 am

Jasmine wrote:close all pages before exiting Avant Browser(then no page open in Avant Browser)-> Restart Avant Browser.
What page opens?
Image
Please provide the following information before reporting problems:
Avant Version; System(also point out it is a 32 or 64-bit OS);IE; Memory Size; CPU Speed;
Optional: Firewall; Graphics Card

For the problems hard to replay, could you add me into your MSN or Skype list if you use either of them? The advantage is that you can let us know the situation in the first place by making some screenshots, sharing your screen or explaining the specific problems more clearly when they happen.
E-mail: Jasmine#avantbrowser.com(please repalce # with @)
MSN: dishmoon#msn.com
Skype: JasmineThunder

User avatar
AXEMAN
Avantic Elite
Avantic Elite
Posts: 1606
Joined: Thu Jan 24, 2008 12:55 am
Windows Version: WIN 7 64 BIT
Avant Version: THE LATEST
IE Version: 9

Re: Home Page doesn't open on startup

Post by AXEMAN » Wed Jul 13, 2011 9:27 pm

Just telling you what happend to me. I had my home page on a fav site but it kept haveing problems. So then i started picking sites randomley. Still i have the same problems but some sites were better than others.So then i put put my internet providers home page. As mine since then it has worked no problem. I don't know why . But Home Page opens on start up
every time since then. :wave: :)

User avatar
megatrends
Newbie
Newbie
Posts: 28
Joined: Sat Nov 25, 2006 5:28 am
Avant Version:

Re: Home Page doesn't open on startup

Post by megatrends » Thu Jul 28, 2011 9:01 am

If anyone still cares who designs and works on Avant I just installed Avant version 2011 build 27 that was giving me a problem mentioned above and now it isn't doing it at all.

I've changed nothing from the last install that didn't work. *puzzled* It now works like it should and isn't opening as the home page the last page I was looking at before closing the browser. It finally goes to my home page.

User avatar
AXEMAN
Avantic Elite
Avantic Elite
Posts: 1606
Joined: Thu Jan 24, 2008 12:55 am
Windows Version: WIN 7 64 BIT
Avant Version: THE LATEST
IE Version: 9

Re: Home Page doesn't open on startup

Post by AXEMAN » Thu Jul 28, 2011 8:45 pm

well maby it was a glitch that worked it's self out myself i find ybrowser to be a problem. :)

el.jeffe58
Newbie
Newbie
Posts: 2
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:12 pm
Windows Version: Win 7
Avant Version: Ultimate 2012-8
IE Version: 9

Re: Home Page doesn't open on startup

Post by el.jeffe58 » Mon Jan 02, 2012 9:16 pm

I just installed Avant and cannot get my specified homepage and one extra page to load at startup. It defaults back to Bing.

Post Reply