Avant Browser 10.1 build 12

Contains all announcements of Avant Browser releases.

Moderators: Support Staff², Support Staff, AvantGuard, Developer

User avatar
Riza_B
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: Sun Jul 10, 2005 9:27 pm
Avant Version:

Post by Riza_B » Mon Jul 11, 2005 2:53 pm

Thank you. :)
IBM ThinkPad R51 Pentium M
Windows XP Pro & MCE SP2
QuarkXPress 6.5
Avant Browser 10.2
AVG 7.1

bigC
AvantGuard
AvantGuard
Posts: 7244
Joined: Thu Jan 30, 2003 10:40 pm
Windows Version: 10
Avant Version: 2016 Build 1
Default engine: Firefox
IE Version: 11
Skin: Crystal
Location: New York

Post by bigC » Mon Jul 11, 2005 6:35 pm

robc wrote:Ctrl+F works fine for me in all betas from 8 to the current (12).
:oops: Its working for me now too. I don't know why it was crashing yesterday & not today. :?:

User avatar
Circumlocutus
AvantGuard
AvantGuard
Posts: 644
Joined: Wed Jun 25, 2003 9:11 pm
Windows Version: N/A
Avant Version: N/A
IE Version: N/A
Location: IN, USA - formerly Scarborough, UK

Post by Circumlocutus » Mon Jul 11, 2005 7:35 pm

^^^ Perhaps you were running another program which made a universal hotkey out of Ctrl-F and was conflicting with Avant.

Anyhoo

I have just downloaded hornakapopolis's Slepnir skin, and noticed that the window control buttons (next, previous, close all, maximize all ...) transparency is automatically catered for.

In previous versions, if I installed a skin that had buttons that took up less space than the previously displayed skins, Avant would display the fuchsia in the space that the previous buttons occupied.

This is a vast improvement as I don't have to restart AB every time I change skins.
Image
WARNING

This post contains one or more words known to the State of California to cause cancer and birth defects or other reproductive harm. Wash your eyes after reading.

User avatar
hornakapopolis
AvantGuard
AvantGuard
Posts: 11321
Joined: Thu Jul 31, 2003 2:09 pm
Windows Version: Windows 10 Pro 64
Avant Version: 2015
Default engine: Chrome
IE Version: 11
Skin: Stickers
Location: Ohio, USA
Contact:

Post by hornakapopolis » Mon Jul 11, 2005 7:54 pm

I noticed that, too, while making the new skins.

It's been awhile since I tried it myself, but I think that was actually a skin issue. Fuchsia wasn't the default "transparent" color for the system buttons. Whatever color was in the border of the button was used as the transparent. (It screwed me up for the longest time, but it was written in the Skin Factory.)
For system button, the color of border pixels of the image should be same. All pixels have the same color of border pixels will be transparent. For example, the transparent color of the sample image is FUCHSIA.
Here's where it's been a while... I'm pretty sure that if the skin's creator had the same color in the button image that they had in the border, that color would be transparent and would show the old buttons... which caused the problem you described.

Like I said before, that screwed up my skins for a while until I either read the instructions in the Skin Factory (go figure) or until someone else brought it up here... I think it might have been the latter.

Either way, as you said, it's fixed now. On the same topic, the status bar icons for online/offline, popup sound on & off, and privacy all used to show white when fuchsia was used rather than appear transparent. That's fixed, too.

edit: I take that back... the icon for working online still shows white in the background. #-o
Last edited by hornakapopolis on Mon Jul 11, 2005 7:56 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Vanguard
Newbie
Newbie
Posts: 30
Joined: Sat Jun 04, 2005 11:18 am
Windows Version: Windows
Avant Version:
Location: Tours, France

Post by Vanguard » Mon Jul 11, 2005 7:55 pm

I do have a problem with CTRL+F : it popups a Search window, when I was actually only searching for any bug ... :lol:

No prb with Avant beta 10.1 beta 12!

User avatar
reiba
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 200
Joined: Mon Sep 01, 2003 9:26 pm
Windows Version: WinXp Prof. SP3 all upd.
Avant Version: AB 11.6. b16
IE Version: IE 7.0 all updates
Location: Muttenz BL, Switzerland

Question / BUG? – Button Re-Open Last Closed

Post by reiba » Mon Jul 11, 2005 8:39 pm

I have a question – or is it a bug?
AB Build 10.1.012
The Button "Re-open Last Closed" does not do anything for me.
I press it, I cannot choose anything – what is the matter with this button?!?

bigC
AvantGuard
AvantGuard
Posts: 7244
Joined: Thu Jan 30, 2003 10:40 pm
Windows Version: 10
Avant Version: 2016 Build 1
Default engine: Firefox
IE Version: 11
Skin: Crystal
Location: New York

Post by bigC » Mon Jul 11, 2005 8:48 pm

Terranaut wrote:^^^ Perhaps you were running another program which made a universal hotkey out of Ctrl-F and was conflicting with Avant.
Nope, I don't think anything else was open.
It's been awhile since I tried it myself, but I think that was actually a skin issue. Fuchsia wasn't the default "transparent" color for the system buttons. Whatever color was in the border of the button was used as the transparent. (It screwed me up for the longest time, but it was written in the Skin Factory.)

Here's where it's been a while... I'm pretty sure that if the skin's creator had the same color in the button image that they had in the border, that color would be transparent and would show the old buttons... which caused the problem you described.
geez, I never knew that. :oops:

abfan123
Avantus Maximus
Avantus Maximus
Posts: 5624
Joined: Wed Jan 26, 2005 4:24 pm
Windows Version: Vista Ultimate x64 SP2
Avant Version: 11.7 build 43
IE Version: 8
Contact:

Re: Question / BUG? – Button Re-Open Last Closed

Post by abfan123 » Mon Jul 11, 2005 9:01 pm

reiba wrote:I have a question – or is it a bug?
AB Build 10.1.012
The Button "Re-open Last Closed" does not do anything for me.
I press it, I cannot choose anything – what is the matter with this button?!?
Works just fine here
This button is a list of recently opened pages
Make sure that you have it enabled in Tools>Avant Browser Options>Recently Opened Pages
IE8(Pro), Microsoft Security Essentials
Main PC:
Image
Secondary PC same as primary but with Windows 7 x64 Ultimate as the OS.

User avatar
reiba
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 200
Joined: Mon Sep 01, 2003 9:26 pm
Windows Version: WinXp Prof. SP3 all upd.
Avant Version: AB 11.6. b16
IE Version: IE 7.0 all updates
Location: Muttenz BL, Switzerland

Post by reiba » Mon Jul 11, 2005 9:59 pm

Okay! Yes, that is it. thanks.

User avatar
jkdclick
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 319
Joined: Tue Mar 08, 2005 10:23 pm
Windows Version: Windows
Avant Version:
Contact:

Post by jkdclick » Thu Jul 14, 2005 4:24 pm

Is it me or does the visual styles in the new skin factory not work? All of my menus have a white background with light grey text.
J. Dickinson - Team TORDEX - http://www.tordex.com
__________
Dell Windows XP MCE SP2
Intel Pentium D, 3.00 GHz, 3 GB Ram
Avant - The Latest, IE 7, Firefox - The Latest

User avatar
hornakapopolis
AvantGuard
AvantGuard
Posts: 11321
Joined: Thu Jul 31, 2003 2:09 pm
Windows Version: Windows 10 Pro 64
Avant Version: 2015
Default engine: Chrome
IE Version: 11
Skin: Stickers
Location: Ohio, USA
Contact:

Post by hornakapopolis » Thu Jul 14, 2005 4:25 pm

Are they new skins? Maybe it doesn't convert the correct style from old skins. (Not on a system with any old skins right now or I'd test it.)

The different styles are working fine for skins saved in the new skin factory.

djsolidsnake86
Fan
Fan
Posts: 183
Joined: Mon Oct 04, 2004 9:24 pm
Windows Version: Windows
Avant Version:
Location: Italy

Post by djsolidsnake86 » Thu Jul 14, 2005 4:42 pm

so is possibile to create a button that activated open the link in a new page?

Locked