Sites start to open with default engine instead of specified

Discuss Avant Browser. Do not post support requests, bug reports, suggestions for new or improved features, etc. here. Put those in the Help, Bug Reports, and Requests forums, respectively.

Moderators: Support Staff², Support Staff, AvantGuard, Developer

Post Reply
mbrazil
AvantGuard
AvantGuard
Posts: 1966
Joined: Tue Jul 26, 2005 10:04 pm
Windows Version: 10
Avant Version: 2015 Ultimate Build 28
Default engine: Gecko (Firefox)
IE Version: 10
Skin: Monai XP
Location: Grass Valley, CA

Sites start to open with default engine instead of specified

Post by mbrazil » Fri Nov 30, 2012 4:32 am

I have around 10 sites that I've specified in Avant Browser Options>Rendering Engine to open with IE8 Standards instead of Mozilla Firefox (my default engine), because they don't load or function properly with the Firefox engine. I've noticed that when I open any of these sites, they initially start to load with the default engine, and then the loading starts over again with the engine I specified for the site. In other words, I can see these sites start to load with Firefox, stop loading, and then start over and load completely (in the same tab) with IE8 Standards. What first caught my eye was the RoboForm toolbar, which looks different with Firefox than it does with IE, and the toolbar usually is displayed before anything on the page itself shows up. I see the site start to load showing the toolbar as it appears with Firefox, and then after a moment the toolbar switches to the way it appears with IE. I can also observe the engine icon changing at the right end of the address bar. When a new tab first opens, the Firefox icon appears and is then replaced by the IE icon.

I haven't reported this as a bug, since it seems likely that this is the way it was coded to work. However, I'm wondering if it has to be this way, since this seems to be a waste of time and processor cycles.

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Sites start to open with default engine instead of speci

Post by xiaobing » Tue Dec 04, 2012 2:00 am

Did the page load slowly when you saw these situations?
How about in 190 version?

mbrazil
AvantGuard
AvantGuard
Posts: 1966
Joined: Tue Jul 26, 2005 10:04 pm
Windows Version: 10
Avant Version: 2015 Ultimate Build 28
Default engine: Gecko (Firefox)
IE Version: 10
Skin: Monai XP
Location: Grass Valley, CA

Re: Sites start to open with default engine instead of speci

Post by mbrazil » Tue Dec 04, 2012 2:05 am

xiaobing wrote:Did the page load slowly when you saw these situations??
No.
xiaobing wrote:How about in 190 version?
That's what I'm using. It happens with build 190.

Post Reply