Page 1 of 2

Video not playing/constantly crashing

Posted: Thu Feb 04, 2016 12:49 pm
by boristhemoggy
Video doesn't play, some menus and buttons don't show, and Avant constantly crashes at least 2 times a week. When it crashes, I have to reset my options all over again too.

Are these all known bugs?

Re: Video not playing/constantly crashing

Posted: Fri Feb 05, 2016 7:30 am
by xiaobing
Video doesn't play, some menus and buttons don't show
Could you please give me a test link?
Avant constantly crashes at least 2 times a week. When it crashes, I have to reset my options all over again too.
Is there any error message?

Re: Video not playing/constantly crashing

Posted: Fri Feb 05, 2016 9:20 am
by boristhemoggy
No error message. Just the standard windows popup that says this program has encountered an error and needs to close.
I'll screenshot it next time it happens.

Here is a sample video that refuses to play.
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/video/

Re: Video not playing/constantly crashing

Posted: Wed Mar 02, 2016 9:47 am
by boristhemoggy
Here is another example. The video is not even showing on the page.

http://www.theladbible.com/articles/gir ... sal-020316

Re: Video not playing/constantly crashing

Posted: Wed May 11, 2016 10:54 pm
by boristhemoggy
Is this going to get an answer?
Here's another example of a page where videos don't display

http://viralinside.net/10-simple-ways-r ... y-fat.html

Re: Video not playing/constantly crashing

Posted: Thu May 12, 2016 11:20 am
by DUNSEL
Does for me. Be sure that you have flash enabled and try disabling content blocking. You may be blocking the URL.

Re: Video not playing/constantly crashing

Posted: Thu May 12, 2016 3:00 pm
by Nederpietos
Or enable html5 here: https://www.youtube.com/html5 (restart your browser after that)

Re: Video not playing/constantly crashing

Posted: Fri May 13, 2016 12:39 am
by boristhemoggy
DUNSEL wrote:Does for me. Be sure that you have flash enabled and try disabling content blocking. You may be blocking the URL.
How do I check I have flash enabled and how do I check for content blocking?

Re: Video not playing/constantly crashing

Posted: Fri May 13, 2016 12:42 am
by boristhemoggy
Nederpietos wrote:Or enable html5 here: https://www.youtube.com/html5 (restart your browser after that)
That seems to be all enabled, thanks

Re: Video not playing/constantly crashing

Posted: Fri May 13, 2016 1:54 am
by DUNSEL
options > adblocker, uncheck enable. That'll tell us if it's the cause, then we can look for the exact URL(s)

Re: Video not playing/constantly crashing

Posted: Sat May 14, 2016 10:38 am
by boristhemoggy
I turned adblocker off altogether, but it had no effect.
This page is an example, the main video says 'loading', but never does actually load.

http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/wh ... bs=1%20p$2

Re: Video not playing/constantly crashing

Posted: Sat May 14, 2016 4:59 pm
by DUNSEL
This might be something else on your machine. That page also works fine for me. The video loaded fairly quickly and played just fine. Which rendering engine are you using?

Re: Video not playing/constantly crashing

Posted: Sat May 14, 2016 6:18 pm
by boristhemoggy
Using the Chrome one. I've used it for several years now. What else could be affecting it?

Re: Video not playing/constantly crashing

Posted: Sat May 14, 2016 7:07 pm
by DUNSEL
Well it works fine for me with the chrome engine, also. Does the video play in chrome browser?

Re: Video not playing/constantly crashing

Posted: Sun May 15, 2016 11:24 am
by boristhemoggy
Yeah it plays in Chrome fine. Hence why I don;'t understand why it won't play in Avant using Chrome engine. It's seriously annoying.

Re: Video not playing/constantly crashing

Posted: Sun May 15, 2016 1:46 pm
by DUNSEL
Off the top of my head I don't know. I'll work on it. Hopefully someone else will chime in. When you right click on these videos, which menu do you get? Does it indicate flash? It might be helpful to know if this is a flash problem or HTML 5 video problem. Does it work with avant if you use any other rendering engine?

Re: Video not playing/constantly crashing

Posted: Mon May 16, 2016 11:58 am
by boristhemoggy
There's no indication what format the video is, and indeed some videos such as those on the BBC site do work. I tried the firefox engine but the result is the same.

Re: Video not playing/constantly crashing

Posted: Tue May 17, 2016 7:15 pm
by DUNSEL
I think you have flash disabled. The video above is definitely flash. When I disable it, I see what you describe. It loads forever and never plays. The ones that do play I'm betting are HTML 5 video. Go to the menu and tools and see if disable flash animations is selected.

Re: Video not playing/constantly crashing

Posted: Tue May 17, 2016 9:10 pm
by boristhemoggy
Flash animations is definitely not disabled :(

Re: Video not playing/constantly crashing

Posted: Tue May 17, 2016 9:27 pm
by DUNSEL
Well it has to be some problem with the flash player, in my opinion. At this point, I've exhausted my diagnostic capabilities as far as avant is concerned. Let's hope one of the staff picks up.