Video not playing/constantly crashing

Request help with using Avant Browser here.

Moderators: Support Staff², Support Staff, AvantGuard, Developer

boristhemoggy
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 76
Joined: Sat May 17, 2014 10:07 pm
Windows Version: Windows 7 64bit
Avant Version: Ultimate 214 build 5
Default engine: chrome
IE Version: N/A
Skin: Opal glass

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by boristhemoggy » Tue May 17, 2016 10:14 pm

I very much appreciate your time :)

DUNSEL
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 257
Joined: Wed Apr 28, 2004 11:44 pm
Windows Version: Windows 7 ultimate 64 bit.
Avant Version: Always the latest.
Default engine: Gecko
IE Version: 11
Skin: Stickers on blacksglass
Location: Manhattan , NY
Contact:

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by DUNSEL » Tue May 31, 2016 9:13 pm

So no one else is going to chime in here?
I don't do drugs. I get the same effect just standing up fast

boristhemoggy
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 76
Joined: Sat May 17, 2014 10:07 pm
Windows Version: Windows 7 64bit
Avant Version: Ultimate 214 build 5
Default engine: chrome
IE Version: N/A
Skin: Opal glass

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by boristhemoggy » Wed Jun 01, 2016 7:07 am

I'm a bit disappointed that the author has nothing to say. This is an ongoing problem.

DUNSEL
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 257
Joined: Wed Apr 28, 2004 11:44 pm
Windows Version: Windows 7 ultimate 64 bit.
Avant Version: Always the latest.
Default engine: Gecko
IE Version: 11
Skin: Stickers on blacksglass
Location: Manhattan , NY
Contact:

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by DUNSEL » Wed Jun 01, 2016 11:57 am

Well, the issue has to be some ancillary problem because those videos worked fine for me. Some setting either within the browser, or outside of it. Have you ever tried temporarily disabling any antivirus you might be using?
I don't do drugs. I get the same effect just standing up fast

boristhemoggy
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 76
Joined: Sat May 17, 2014 10:07 pm
Windows Version: Windows 7 64bit
Avant Version: Ultimate 214 build 5
Default engine: chrome
IE Version: N/A
Skin: Opal glass

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by boristhemoggy » Wed Jun 01, 2016 5:01 pm

Just upgraded to Windows 10, no change,

http://www.mirror.co.uk/news/world-news ... th-8091996

DUNSEL
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 257
Joined: Wed Apr 28, 2004 11:44 pm
Windows Version: Windows 7 ultimate 64 bit.
Avant Version: Always the latest.
Default engine: Gecko
IE Version: 11
Skin: Stickers on blacksglass
Location: Manhattan , NY
Contact:

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by DUNSEL » Thu Jun 02, 2016 3:07 pm

Can you gimme another link which doesn't work for you? I just can't let this one be. Has to be some setting allowing it to work for me and not you. It's only logical.
I don't do drugs. I get the same effect just standing up fast

boristhemoggy
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 76
Joined: Sat May 17, 2014 10:07 pm
Windows Version: Windows 7 64bit
Avant Version: Ultimate 214 build 5
Default engine: chrome
IE Version: N/A
Skin: Opal glass

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by boristhemoggy » Thu Jun 02, 2016 11:38 pm

Here's another one that never plays. I love this news site but get frustrated that I can never watch video. I've been through the settings a hundred times and I can't find anything at all that makes a difference.

http://www.dailyrecord.co.uk/news/scott ... op-8098597

Edit: I right clicked on the video loading and chose "reload with firefox engine" and it worked immediately! It is obviously just the chrome engine.

boristhemoggy
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 76
Joined: Sat May 17, 2014 10:07 pm
Windows Version: Windows 7 64bit
Avant Version: Ultimate 214 build 5
Default engine: chrome
IE Version: N/A
Skin: Opal glass

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by boristhemoggy » Sun Jun 05, 2016 10:29 am


DUNSEL
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 257
Joined: Wed Apr 28, 2004 11:44 pm
Windows Version: Windows 7 ultimate 64 bit.
Avant Version: Always the latest.
Default engine: Gecko
IE Version: 11
Skin: Stickers on blacksglass
Location: Manhattan , NY
Contact:

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by DUNSEL » Tue Jun 07, 2016 11:37 am

Well for the first video, you should be grateful. Someone in law enforcement "singing" "I will survive" by Donna summer, which was barely tolerable when she sang it. But both videos play fine for me in all three rendering engines. So I guess we've narrowed it down to the webkit engine, but you maintain that these videos work fine in standalone chrome. Chrome tends to keep itself updated without even notifying the user, so I doubt it's an issue with that. All I can think of is reinstalling one or both, Avant and chrome. Nothing is making sense here.
I don't do drugs. I get the same effect just standing up fast

boristhemoggy
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 76
Joined: Sat May 17, 2014 10:07 pm
Windows Version: Windows 7 64bit
Avant Version: Ultimate 214 build 5
Default engine: chrome
IE Version: N/A
Skin: Opal glass

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by boristhemoggy » Tue Jun 07, 2016 2:04 pm

I reinstalled Avant about 2 months ago. I've got the very latest version and peppaflash is up to date. I'm surprised the author hasn't been in because I think it's a bug.

DUNSEL
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 257
Joined: Wed Apr 28, 2004 11:44 pm
Windows Version: Windows 7 ultimate 64 bit.
Avant Version: Always the latest.
Default engine: Gecko
IE Version: 11
Skin: Stickers on blacksglass
Location: Manhattan , NY
Contact:

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by DUNSEL » Tue Jun 07, 2016 4:31 pm

I don't think so, because it's not happening to me. I have 2016 build five. Whatever it is it's Gotta be unique to your installation. But I just can't figure out what. Can't be your antivirus because it would also block these files for the other browsers. Can't be content blocker in avant because it would block it for the gecko engine also. I'm stumped.
I don't do drugs. I get the same effect just standing up fast

boristhemoggy
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 76
Joined: Sat May 17, 2014 10:07 pm
Windows Version: Windows 7 64bit
Avant Version: Ultimate 214 build 5
Default engine: chrome
IE Version: N/A
Skin: Opal glass

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by boristhemoggy » Wed Jun 08, 2016 11:16 am

I have tried the firefox engine and that plays the files, but it doesn't render things properly. So I get things not appearing in facebook for example. Hence why I am stuck, neither work properly but in different ways.

DUNSEL
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 257
Joined: Wed Apr 28, 2004 11:44 pm
Windows Version: Windows 7 ultimate 64 bit.
Avant Version: Always the latest.
Default engine: Gecko
IE Version: 11
Skin: Stickers on blacksglass
Location: Manhattan , NY
Contact:

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by DUNSEL » Wed Jun 08, 2016 2:00 pm

What about trident engine? Do you have any plugins or add ons?
I don't do drugs. I get the same effect just standing up fast

boristhemoggy
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 76
Joined: Sat May 17, 2014 10:07 pm
Windows Version: Windows 7 64bit
Avant Version: Ultimate 214 build 5
Default engine: chrome
IE Version: N/A
Skin: Opal glass

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by boristhemoggy » Thu Jun 09, 2016 10:11 am

Is trident the IE one? I would never risk that lol
No I don't use plugins

DUNSEL
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 257
Joined: Wed Apr 28, 2004 11:44 pm
Windows Version: Windows 7 ultimate 64 bit.
Avant Version: Always the latest.
Default engine: Gecko
IE Version: 11
Skin: Stickers on blacksglass
Location: Manhattan , NY
Contact:

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by DUNSEL » Fri Jun 10, 2016 3:19 am

Well, just to help us figure this out. I've noticed the webkit engine causes avant to crash on me eight or 10 times a day without fail. But the other two engines don't. So there's definitely some issues with that particular engine.
I don't do drugs. I get the same effect just standing up fast

boristhemoggy
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 76
Joined: Sat May 17, 2014 10:07 pm
Windows Version: Windows 7 64bit
Avant Version: Ultimate 214 build 5
Default engine: chrome
IE Version: N/A
Skin: Opal glass

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by boristhemoggy » Fri Jun 10, 2016 6:21 am

I get all sorts of issues. It crashes weekly, maybe 1 or 2 times. What it also does is it locks up the rest of my screen. I have to close the browser down to release other programs, then restart it. I love the fact it's portable, I love the fact it's tabbed, I love the 'speeddial' and that it manages favourites. If it wasn't for those four things I'd have dumped it long ago.

DUNSEL
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 257
Joined: Wed Apr 28, 2004 11:44 pm
Windows Version: Windows 7 ultimate 64 bit.
Avant Version: Always the latest.
Default engine: Gecko
IE Version: 11
Skin: Stickers on blacksglass
Location: Manhattan , NY
Contact:

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by DUNSEL » Fri Jun 10, 2016 12:36 pm

I get all of those issues but with considerably greater frequency. If I use the webkit engine it crashes at least eight times a day. About half of those times it brings down my entire computer and I have to control-Alt-delete my way to task manager to kill all of the processes. I've noticed one tab open was webkit requires about 1/2 dozen instances of that engine in task manager. I think the big problem revolves around that engine.
I don't do drugs. I get the same effect just standing up fast

boristhemoggy
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 76
Joined: Sat May 17, 2014 10:07 pm
Windows Version: Windows 7 64bit
Avant Version: Ultimate 214 build 5
Default engine: chrome
IE Version: N/A
Skin: Opal glass

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by boristhemoggy » Sat Jun 11, 2016 1:14 pm

Yeah I get that too. I had one tab open the other day and I had 8 instances in task manager. Still no word from the developers....

Post Reply