Video not playing/constantly crashing

Request help with using Avant Browser here.

Moderators: Support Staff², Support Staff, AvantGuard, Developer

boristhemoggy
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 76
Joined: Sat May 17, 2014 10:07 pm
Windows Version: Windows 7 64bit
Avant Version: Ultimate 214 build 5
Default engine: chrome
IE Version: N/A
Skin: Opal glass

Video not playing/constantly crashing

Post by boristhemoggy » Thu Feb 04, 2016 12:49 pm

Video doesn't play, some menus and buttons don't show, and Avant constantly crashes at least 2 times a week. When it crashes, I have to reset my options all over again too.

Are these all known bugs?

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by xiaobing » Fri Feb 05, 2016 7:30 am

Video doesn't play, some menus and buttons don't show
Could you please give me a test link?
Avant constantly crashes at least 2 times a week. When it crashes, I have to reset my options all over again too.
Is there any error message?

boristhemoggy
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 76
Joined: Sat May 17, 2014 10:07 pm
Windows Version: Windows 7 64bit
Avant Version: Ultimate 214 build 5
Default engine: chrome
IE Version: N/A
Skin: Opal glass

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by boristhemoggy » Fri Feb 05, 2016 9:20 am

No error message. Just the standard windows popup that says this program has encountered an error and needs to close.
I'll screenshot it next time it happens.

Here is a sample video that refuses to play.
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/video/

boristhemoggy
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 76
Joined: Sat May 17, 2014 10:07 pm
Windows Version: Windows 7 64bit
Avant Version: Ultimate 214 build 5
Default engine: chrome
IE Version: N/A
Skin: Opal glass

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by boristhemoggy » Wed Mar 02, 2016 9:47 am

Here is another example. The video is not even showing on the page.

http://www.theladbible.com/articles/gir ... sal-020316

boristhemoggy
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 76
Joined: Sat May 17, 2014 10:07 pm
Windows Version: Windows 7 64bit
Avant Version: Ultimate 214 build 5
Default engine: chrome
IE Version: N/A
Skin: Opal glass

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by boristhemoggy » Wed May 11, 2016 10:54 pm

Is this going to get an answer?
Here's another example of a page where videos don't display

http://viralinside.net/10-simple-ways-r ... y-fat.html

DUNSEL
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 257
Joined: Wed Apr 28, 2004 11:44 pm
Windows Version: Windows 7 ultimate 64 bit.
Avant Version: Always the latest.
Default engine: Gecko
IE Version: 11
Skin: Stickers on blacksglass
Location: Manhattan , NY
Contact:

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by DUNSEL » Thu May 12, 2016 11:20 am

Does for me. Be sure that you have flash enabled and try disabling content blocking. You may be blocking the URL.
I don't do drugs. I get the same effect just standing up fast

User avatar
Nederpietos
Semi-Avantic
Semi-Avantic
Posts: 506
Joined: Sun Jan 25, 2004 5:25 pm
Windows Version: 10 pro
Avant Version: 2018 build 7 ult
Default engine: Firefox
IE Version: IE11
Skin: stickers on blue

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by Nederpietos » Thu May 12, 2016 3:00 pm

Or enable html5 here: https://www.youtube.com/html5 (restart your browser after that)

boristhemoggy
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 76
Joined: Sat May 17, 2014 10:07 pm
Windows Version: Windows 7 64bit
Avant Version: Ultimate 214 build 5
Default engine: chrome
IE Version: N/A
Skin: Opal glass

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by boristhemoggy » Fri May 13, 2016 12:39 am

DUNSEL wrote:Does for me. Be sure that you have flash enabled and try disabling content blocking. You may be blocking the URL.
How do I check I have flash enabled and how do I check for content blocking?

boristhemoggy
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 76
Joined: Sat May 17, 2014 10:07 pm
Windows Version: Windows 7 64bit
Avant Version: Ultimate 214 build 5
Default engine: chrome
IE Version: N/A
Skin: Opal glass

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by boristhemoggy » Fri May 13, 2016 12:42 am

Nederpietos wrote:Or enable html5 here: https://www.youtube.com/html5 (restart your browser after that)
That seems to be all enabled, thanks

DUNSEL
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 257
Joined: Wed Apr 28, 2004 11:44 pm
Windows Version: Windows 7 ultimate 64 bit.
Avant Version: Always the latest.
Default engine: Gecko
IE Version: 11
Skin: Stickers on blacksglass
Location: Manhattan , NY
Contact:

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by DUNSEL » Fri May 13, 2016 1:54 am

options > adblocker, uncheck enable. That'll tell us if it's the cause, then we can look for the exact URL(s)
I don't do drugs. I get the same effect just standing up fast

boristhemoggy
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 76
Joined: Sat May 17, 2014 10:07 pm
Windows Version: Windows 7 64bit
Avant Version: Ultimate 214 build 5
Default engine: chrome
IE Version: N/A
Skin: Opal glass

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by boristhemoggy » Sat May 14, 2016 10:38 am

I turned adblocker off altogether, but it had no effect.
This page is an example, the main video says 'loading', but never does actually load.

http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/wh ... bs=1%20p$2

DUNSEL
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 257
Joined: Wed Apr 28, 2004 11:44 pm
Windows Version: Windows 7 ultimate 64 bit.
Avant Version: Always the latest.
Default engine: Gecko
IE Version: 11
Skin: Stickers on blacksglass
Location: Manhattan , NY
Contact:

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by DUNSEL » Sat May 14, 2016 4:59 pm

This might be something else on your machine. That page also works fine for me. The video loaded fairly quickly and played just fine. Which rendering engine are you using?
I don't do drugs. I get the same effect just standing up fast

boristhemoggy
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 76
Joined: Sat May 17, 2014 10:07 pm
Windows Version: Windows 7 64bit
Avant Version: Ultimate 214 build 5
Default engine: chrome
IE Version: N/A
Skin: Opal glass

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by boristhemoggy » Sat May 14, 2016 6:18 pm

Using the Chrome one. I've used it for several years now. What else could be affecting it?

DUNSEL
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 257
Joined: Wed Apr 28, 2004 11:44 pm
Windows Version: Windows 7 ultimate 64 bit.
Avant Version: Always the latest.
Default engine: Gecko
IE Version: 11
Skin: Stickers on blacksglass
Location: Manhattan , NY
Contact:

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by DUNSEL » Sat May 14, 2016 7:07 pm

Well it works fine for me with the chrome engine, also. Does the video play in chrome browser?
I don't do drugs. I get the same effect just standing up fast

boristhemoggy
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 76
Joined: Sat May 17, 2014 10:07 pm
Windows Version: Windows 7 64bit
Avant Version: Ultimate 214 build 5
Default engine: chrome
IE Version: N/A
Skin: Opal glass

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by boristhemoggy » Sun May 15, 2016 11:24 am

Yeah it plays in Chrome fine. Hence why I don;'t understand why it won't play in Avant using Chrome engine. It's seriously annoying.

DUNSEL
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 257
Joined: Wed Apr 28, 2004 11:44 pm
Windows Version: Windows 7 ultimate 64 bit.
Avant Version: Always the latest.
Default engine: Gecko
IE Version: 11
Skin: Stickers on blacksglass
Location: Manhattan , NY
Contact:

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by DUNSEL » Sun May 15, 2016 1:46 pm

Off the top of my head I don't know. I'll work on it. Hopefully someone else will chime in. When you right click on these videos, which menu do you get? Does it indicate flash? It might be helpful to know if this is a flash problem or HTML 5 video problem. Does it work with avant if you use any other rendering engine?
I don't do drugs. I get the same effect just standing up fast

boristhemoggy
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 76
Joined: Sat May 17, 2014 10:07 pm
Windows Version: Windows 7 64bit
Avant Version: Ultimate 214 build 5
Default engine: chrome
IE Version: N/A
Skin: Opal glass

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by boristhemoggy » Mon May 16, 2016 11:58 am

There's no indication what format the video is, and indeed some videos such as those on the BBC site do work. I tried the firefox engine but the result is the same.

DUNSEL
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 257
Joined: Wed Apr 28, 2004 11:44 pm
Windows Version: Windows 7 ultimate 64 bit.
Avant Version: Always the latest.
Default engine: Gecko
IE Version: 11
Skin: Stickers on blacksglass
Location: Manhattan , NY
Contact:

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by DUNSEL » Tue May 17, 2016 7:15 pm

I think you have flash disabled. The video above is definitely flash. When I disable it, I see what you describe. It loads forever and never plays. The ones that do play I'm betting are HTML 5 video. Go to the menu and tools and see if disable flash animations is selected.
I don't do drugs. I get the same effect just standing up fast

boristhemoggy
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 76
Joined: Sat May 17, 2014 10:07 pm
Windows Version: Windows 7 64bit
Avant Version: Ultimate 214 build 5
Default engine: chrome
IE Version: N/A
Skin: Opal glass

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by boristhemoggy » Tue May 17, 2016 9:10 pm

Flash animations is definitely not disabled :(

DUNSEL
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 257
Joined: Wed Apr 28, 2004 11:44 pm
Windows Version: Windows 7 ultimate 64 bit.
Avant Version: Always the latest.
Default engine: Gecko
IE Version: 11
Skin: Stickers on blacksglass
Location: Manhattan , NY
Contact:

Re: Video not playing/constantly crashing

Post by DUNSEL » Tue May 17, 2016 9:27 pm

Well it has to be some problem with the flash player, in my opinion. At this point, I've exhausted my diagnostic capabilities as far as avant is concerned. Let's hope one of the staff picks up.
I don't do drugs. I get the same effect just standing up fast

Post Reply