"send a link" has disappeared

Request help with using Avant Browser here.

Moderators: Support Staff², Support Staff, AvantGuard, Developer

Post Reply
mekd
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 79
Joined: Sun Sep 26, 2004 5:14 pm
Avant Version:

"send a link" has disappeared

Post by mekd » Mon Oct 05, 2015 9:20 pm

After upgrading to the last version (2015 version 28) the option file-->send a link has disappeared!!

Is there a way to bring it back?

Thanks

phoenix1
Newbie
Newbie
Posts: 49
Joined: Thu Jul 03, 2014 7:53 pm
Windows Version: Windows 7 64
Avant Version: Ultimate 2016 build 12
Default engine: chrome
IE Version: 10
Skin: Windows traditional

Re: "send a link" has disappeared

Post by phoenix1 » Tue Oct 06, 2015 8:45 pm

Is there any way to solve the problem?

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: "send a link" has disappeared

Post by xiaobing » Thu Oct 08, 2015 1:25 am

IE removed this option, the corresponding option in Avant lost effect, so the developer hide the option.

mekd
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 79
Joined: Sun Sep 26, 2004 5:14 pm
Avant Version:

Re: "send a link" has disappeared

Post by mekd » Thu Oct 08, 2015 8:15 pm

THis is not correct. Here is a screen capture from my IE version 11. Send a link is still there.
IE11.jpg

User avatar
Nederpietos
Semi-Avantic
Semi-Avantic
Posts: 506
Joined: Sun Jan 25, 2004 5:25 pm
Windows Version: 10 pro
Avant Version: 2018 build 7 ult
Default engine: Firefox
IE Version: IE11
Skin: stickers on blue

Re: "send a link" has disappeared

Post by Nederpietos » Thu Oct 08, 2015 9:17 pm

People that miss (greyed out) "send link" in IE stand alone should try this:

Verify that you have a default e-mail program set from Control Panel> Default programs> Set program access and computer defaults> Custom> click the down caret.
The default e-mail program must be installed on the computer- e.g.Outlook Express, Windows Mail (Vista), Windows Live Mail, Thunderbird, etc.
Web-based e-mail services cannot be made the default e-mail program except:
* Yahoo, with the Yahoo toolbar
http://help.yahoo.com/l/us/yahoo/mail/y ... gs-10.html
* Gmail with the Google Toolbar installed
https://support.google.com/toolbar/answer/34800?hl=en
Last edited by Nederpietos on Thu Oct 08, 2015 10:16 pm, edited 1 time in total.

phoenix1
Newbie
Newbie
Posts: 49
Joined: Thu Jul 03, 2014 7:53 pm
Windows Version: Windows 7 64
Avant Version: Ultimate 2016 build 12
Default engine: chrome
IE Version: 10
Skin: Windows traditional

Re: "send a link" has disappeared

Post by phoenix1 » Thu Oct 08, 2015 9:37 pm

I use the chrome engine. I have installed outlook 2003 on my computer. And in the avant settings I have set this: email ==> C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\OFFICE11\OUTLOOK.EXE.exe
Is there any way to get the funktion "send the link by email" back?

mekd
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 79
Joined: Sun Sep 26, 2004 5:14 pm
Avant Version:

Re: "send a link" has disappeared

Post by mekd » Thu Oct 08, 2015 9:50 pm

If a mail client default program is not installed, the "send a link" option will not be missing, but when trying to send a link one will get an error message.

What we are talking here is a feature that was INTENTIONALLY removed from Avant, and we aske for it to added again.

User avatar
Nederpietos
Semi-Avantic
Semi-Avantic
Posts: 506
Joined: Sun Jan 25, 2004 5:25 pm
Windows Version: 10 pro
Avant Version: 2018 build 7 ult
Default engine: Firefox
IE Version: IE11
Skin: stickers on blue

Re: "send a link" has disappeared

Post by Nederpietos » Thu Oct 08, 2015 10:12 pm

@ Phoenix1

Mr Anderson removed the option in build 28, only way to get it back NOW is revert to build 27 http://avant.it-mate.co.uk/?c=Download&f=Avant_Browser

Mr Anderson should add it again in the next build.

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: "send a link" has disappeared

Post by xiaobing » Fri Oct 09, 2015 1:45 am

Well, I'll let the developer know. The problem has been recorded.

phoenix1
Newbie
Newbie
Posts: 49
Joined: Thu Jul 03, 2014 7:53 pm
Windows Version: Windows 7 64
Avant Version: Ultimate 2016 build 12
Default engine: chrome
IE Version: 10
Skin: Windows traditional

Re: "send a link" has disappeared

Post by phoenix1 » Fri Oct 09, 2015 8:17 am

thank you

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: "send a link" has disappeared

Post by xiaobing » Mon Dec 21, 2015 8:17 am

Please try 2016 build 1

Post Reply