Embedded videos autoplay

Request help with using Avant Browser here.

Moderators: Support Staff², Support Staff, AvantGuard, Developer

Post Reply
bigC
AvantGuard
AvantGuard
Posts: 7244
Joined: Thu Jan 30, 2003 10:40 pm
Windows Version: 10
Avant Version: 2016 Build 1
Default engine: Firefox
IE Version: 11
Skin: Crystal
Location: New York

Embedded videos autoplay

Post by bigC » Tue Jul 29, 2014 9:13 pm

Why is Avant suddenly playing embedded videos automatically? I used to have to hit play but now, today, they just start playing by themselves. It's annoying especially when there are multiple videos on a page and they all start playing at once..

I use Firefox rendering and these are youtube videos I refer to.

Anyone have this issue?

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Embedded videos autoplay

Post by xiaobing » Wed Jul 30, 2014 2:18 am

Could you please give us a test link?

bigC
AvantGuard
AvantGuard
Posts: 7244
Joined: Thu Jan 30, 2003 10:40 pm
Windows Version: 10
Avant Version: 2016 Build 1
Default engine: Firefox
IE Version: 11
Skin: Crystal
Location: New York

Re: Embedded videos autoplay

Post by bigC » Wed Jul 30, 2014 3:51 pm

Hi xiaobing
xiaobing wrote:Could you please give us a test link?
http://videoeta.com/news/4394/teaser-tr ... m-is-epic/ or

http://www.neowin.net/forum/topic/11511 ... y596511739

Edit: I don't know what happened but the videos aren't auto playing anymore. ?? Gremlins I guess.

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Embedded videos autoplay

Post by xiaobing » Thu Jul 31, 2014 4:37 am

Here the first video doesn't auto-play, the second is not available any more.

User avatar
Arandora
Semi-Avantic
Semi-Avantic
Posts: 474
Joined: Sat Aug 09, 2003 10:33 pm
Windows Version: Win 8.1 64 PC/Win 8. 64 laptop
Avant Version: Both AB Lite 2016 v2
Default engine: IE11 Standards
IE Version: IE 11 on PC and laptop
Skin: Aluminium
Location: Poulton-le-Fylde, UK

Re: Embedded videos autoplay

Post by Arandora » Sun Aug 03, 2014 9:30 am

This happens all the time with embedded videos on my Facebook pages, often causing the CPU to go to 100% and eventually locking the Facebook and other open tabs.
Edit:
This "Auto Play" happens on my laptop, which is Win 8.1 and IE 11 but not on my PC with is Win 7 Pro and IE 11. So is it a Win 8.1 issue?
Laptop Windows 8.2 64 bit, IE11; PC Win 8.1, IE11. Both AB Lite 2016 b 2 IE Favorites, IE11 Standards rendering engine.

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Embedded videos autoplay

Post by xiaobing » Mon Aug 04, 2014 3:01 am

Could you please give me a test link?

User avatar
Arandora
Semi-Avantic
Semi-Avantic
Posts: 474
Joined: Sat Aug 09, 2003 10:33 pm
Windows Version: Win 8.1 64 PC/Win 8. 64 laptop
Avant Version: Both AB Lite 2016 v2
Default engine: IE11 Standards
IE Version: IE 11 on PC and laptop
Skin: Aluminium
Location: Poulton-le-Fylde, UK

Re: Embedded videos autoplay

Post by Arandora » Mon Aug 04, 2014 7:01 am

xiaobing wrote:Could you please give me a test link?
You would have to be logged into my Facebook page. It happens with all videos as I just page down through the various posts without clicking on any of them. Here's a Screen print of a current page where the video has started playing without clicking on play or on the partiular post http://www.walagata.com/w/arandora/AB_Forum.jpg
Laptop Windows 8.2 64 bit, IE11; PC Win 8.1, IE11. Both AB Lite 2016 b 2 IE Favorites, IE11 Standards rendering engine.

User avatar
Arandora
Semi-Avantic
Semi-Avantic
Posts: 474
Joined: Sat Aug 09, 2003 10:33 pm
Windows Version: Win 8.1 64 PC/Win 8. 64 laptop
Avant Version: Both AB Lite 2016 v2
Default engine: IE11 Standards
IE Version: IE 11 on PC and laptop
Skin: Aluminium
Location: Poulton-le-Fylde, UK

Re: Embedded videos autoplay

Post by Arandora » Wed Aug 13, 2014 2:36 pm

Any progress?
Laptop Windows 8.2 64 bit, IE11; PC Win 8.1, IE11. Both AB Lite 2016 b 2 IE Favorites, IE11 Standards rendering engine.

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Embedded videos autoplay

Post by xiaobing » Thu Aug 14, 2014 2:31 am

Here is the result I got:
The video auto play only when you scroll the page and make it completely show up on your screen, the video sound is disabled by default.If you don't change anything and scroll the page to make the video not fully show up on screen, then it stops automatically. It's the same situation under all rendering engines or other browsers. If you enable the video sound, then the video will keep playing even you scroll the page to hide it.

User avatar
Arandora
Semi-Avantic
Semi-Avantic
Posts: 474
Joined: Sat Aug 09, 2003 10:33 pm
Windows Version: Win 8.1 64 PC/Win 8. 64 laptop
Avant Version: Both AB Lite 2016 v2
Default engine: IE11 Standards
IE Version: IE 11 on PC and laptop
Skin: Aluminium
Location: Poulton-le-Fylde, UK

Re: Embedded videos autoplay

Post by Arandora » Thu Aug 14, 2014 7:08 am

That is what happens on my PC which has a larger screen and Win 7. On my laptop obviously with a smaller screen and Win 8.1 videos start to play on the screen wherever they are positioned in the list of posts shown without going anywhere near the video with my cursor and certainly without altering the viewing size. It continues to play on the page until I leave the page. If there are two embedded videos on the same page they both start playing! The sound is muted though.
Laptop Windows 8.2 64 bit, IE11; PC Win 8.1, IE11. Both AB Lite 2016 b 2 IE Favorites, IE11 Standards rendering engine.

User avatar
hornakapopolis
AvantGuard
AvantGuard
Posts: 11321
Joined: Thu Jul 31, 2003 2:09 pm
Windows Version: Windows 10 Pro 64
Avant Version: 2015
Default engine: Chrome
IE Version: 11
Skin: Stickers
Location: Ohio, USA
Contact:

Re: Embedded videos autoplay

Post by hornakapopolis » Thu Aug 14, 2014 8:18 am

That's what Facebook's video ads are supposed to do. They autoplay without sound. Is this not happening in any browser you try, Arandora?

Here's an article on it.

This only applies to the Facebook issue, though, and not bigC's original post.

User avatar
Arandora
Semi-Avantic
Semi-Avantic
Posts: 474
Joined: Sat Aug 09, 2003 10:33 pm
Windows Version: Win 8.1 64 PC/Win 8. 64 laptop
Avant Version: Both AB Lite 2016 v2
Default engine: IE11 Standards
IE Version: IE 11 on PC and laptop
Skin: Aluminium
Location: Poulton-le-Fylde, UK

Re: Embedded videos autoplay

Post by Arandora » Thu Aug 14, 2014 8:57 am

It does not happen on Chrome, or on IE11 only on AB. You have to click on the video on both Chrome and IE11. These are not Video Ads which is what your link referred to. These are videos embedded in posts from my friends or allowed Facebook contacts in various groups. As previously mentioned it does not happen on my PC on AB under Win 7. It is an irritant but my main concern is that after browsing various tabs including FB and keeping them open as I return to them at various times, the performance of AB drops, tabs freeze, CPU goes up and when I close it takes a long time for AB to close down, sometimes requiring Task Manager to do it with "Ybrowser" (is that the downloader) being the last one to close. Is this just coincidental?
Laptop Windows 8.2 64 bit, IE11; PC Win 8.1, IE11. Both AB Lite 2016 b 2 IE Favorites, IE11 Standards rendering engine.

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Embedded videos autoplay

Post by xiaobing » Fri Aug 15, 2014 2:13 am

On you win8.1 system, do you use any add-on/application that may affect videos? It doesn't happen on my win8.1 system.
Is your flash player the latest version?

User avatar
Arandora
Semi-Avantic
Semi-Avantic
Posts: 474
Joined: Sat Aug 09, 2003 10:33 pm
Windows Version: Win 8.1 64 PC/Win 8. 64 laptop
Avant Version: Both AB Lite 2016 v2
Default engine: IE11 Standards
IE Version: IE 11 on PC and laptop
Skin: Aluminium
Location: Poulton-le-Fylde, UK

Re: Embedded videos autoplay

Post by Arandora » Fri Aug 15, 2014 6:03 am

Only Windows Media Player and I have disabled that with no effect and I have latest Flash player. Anything to do with Java?
Laptop Windows 8.2 64 bit, IE11; PC Win 8.1, IE11. Both AB Lite 2016 b 2 IE Favorites, IE11 Standards rendering engine.

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Embedded videos autoplay

Post by xiaobing » Mon Aug 18, 2014 2:09 am

Maybe. I have Java disabled in my computer.

User avatar
Arandora
Semi-Avantic
Semi-Avantic
Posts: 474
Joined: Sat Aug 09, 2003 10:33 pm
Windows Version: Win 8.1 64 PC/Win 8. 64 laptop
Avant Version: Both AB Lite 2016 v2
Default engine: IE11 Standards
IE Version: IE 11 on PC and laptop
Skin: Aluminium
Location: Poulton-le-Fylde, UK

Re: Embedded videos autoplay

Post by Arandora » Mon Aug 18, 2014 6:24 am

I have disabled Java in IE11 Add-ons, disabled Java applets in AB - makes no difference! Do I need Java at all in AB before I remove it completely?
Laptop Windows 8.2 64 bit, IE11; PC Win 8.1, IE11. Both AB Lite 2016 b 2 IE Favorites, IE11 Standards rendering engine.

Post Reply