Return of some old problems with zoom & visited link colors

Request help with using Avant Browser here.

Moderators: Support Staff², Support Staff, AvantGuard, Developer

Post Reply
User avatar
brawnymike
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 362
Joined: Thu Jun 17, 2010 10:17 pm
Windows Version: 7 (32 bit)
Avant Version: Ult 2013 bld 23
Default engine: Firefox
IE Version: 10
Skin: Aero Glass
Location: Los Angeles, CA

Return of some old problems with zoom & visited link colors

Post by brawnymike » Wed Mar 13, 2013 11:06 pm

About a year ago (I think), I got resolutions to two problems I was having (see closed thread at http://forum.avantforce.com/viewtopic.p ... ilit=+zoom). Both of those problems have returned since the rollout of the official (post-beta) builds of AB 2013.

Specifically:

(1) When I open an image from a link (such as an image imbedded in one of these forum posts), the image opens in 100% zoom ... which is OK even though I am defaulted to 150% zoom. The problem comes when I go "Back" to the post containing the image, and I discover the post's zoom has been changed to 100% rather than 150% (as it was).

(2) Visited links on the list of active posts do not show as visited until I manually refresh. When I originally had this problem so long ago, I discovered that IE rendering DID correctly reflect (by change of color of the icon preceding each post's heading) which posts had already been visited/read, so I simply designated IE rendering for avantbrowser/avantforce pages. With AB 2013, however, even IE rendering refuses to automatically change the color of the post's icon when re-directing back to the post heading list from the body of a specific post.

(For example: The following image shows two items on the list of active posts. The grey icon preceding the first item indicates I've already visited & read the body of that post. The red icon preceding the second item indicates I have not yet visited or read the body of that post. ...
Attachments
Capture.JPG

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Return of some old problems with zoom & visited link col

Post by xiaobing » Thu Mar 14, 2013 4:06 am

(1) When I open an image from a link (such as an image imbedded in one of these forum posts), the image opens in 100% zoom ... which is OK even though I am defaulted to 150% zoom. The problem comes when I go "Back" to the post containing the image, and I discover the post's zoom has been changed to 100% rather than 150% (as it was).
Only firefox engine has this problem, in IE/chrome engine,the image opens in 150% , click Back button, the page still in 150%.
(2) Visited links on the list of active posts do not show as visited until I manually refresh. When I originally had this problem so long ago, I discovered that IE rendering DID correctly reflect (by change of color of the icon preceding each post's heading) which posts had already been visited/read, so I simply designated IE rendering for avantbrowser/avantforce pages. With AB 2013, however, even IE rendering refuses to automatically change the color of the post's icon when re-directing back to the post heading list from the body of a specific post.
Recorded

User avatar
brawnymike
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 362
Joined: Thu Jun 17, 2010 10:17 pm
Windows Version: 7 (32 bit)
Avant Version: Ult 2013 bld 23
Default engine: Firefox
IE Version: 10
Skin: Aero Glass
Location: Los Angeles, CA

Re: Return of some old problems with zoom & visited link col

Post by brawnymike » Thu Mar 14, 2013 4:56 pm

xiaobing wrote:Only firefox engine has this problem, in IE/chrome engine,the image opens in 150% , click Back button, the page still in 150%.
And that means ... this problem will, or will not, be added to the list of bugs to be remedied?

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Return of some old problems with zoom & visited link col

Post by xiaobing » Fri Mar 15, 2013 3:09 am

Of course "Will" . It's already in our bug list.

User avatar
brawnymike
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 362
Joined: Thu Jun 17, 2010 10:17 pm
Windows Version: 7 (32 bit)
Avant Version: Ult 2013 bld 23
Default engine: Firefox
IE Version: 10
Skin: Aero Glass
Location: Los Angeles, CA

Re: Return of some old problems with zoom & visited link col

Post by brawnymike » Sat Mar 16, 2013 5:54 pm

Update on the Zoom issue: I've discovered that I'm also having a brand new problem with tab opened from links imbedded in e-mails. Specifically, I'm not referring to an e-mail application (such as Outlook 2010), but my e-mail box at the ISP Excite.com. Even though I have my defaults set to open links in a new tab and to open any and all tabs at 150% zoom, when I click on a link in an Excite e-mail message, the new tab opens at 100% (& stays at that zoom until I manually increase it to 150%).

User avatar
brawnymike
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 362
Joined: Thu Jun 17, 2010 10:17 pm
Windows Version: 7 (32 bit)
Avant Version: Ult 2013 bld 23
Default engine: Firefox
IE Version: 10
Skin: Aero Glass
Location: Los Angeles, CA

Re: Return of some old problems with zoom & visited link col

Post by brawnymike » Mon Mar 18, 2013 1:21 am

Correction to my last post: The zoom problem is getting worse for some reason. Increasingly, even new tabs opened from links on a AB tab are opening at 100% zoom.
Attachments
Capture.JPG

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Return of some old problems with zoom & visited link col

Post by xiaobing » Mon Mar 18, 2013 4:19 am

Some pages do have problem.

User avatar
brawnymike
Avant Fanatic
Avant Fanatic
Posts: 362
Joined: Thu Jun 17, 2010 10:17 pm
Windows Version: 7 (32 bit)
Avant Version: Ult 2013 bld 23
Default engine: Firefox
IE Version: 10
Skin: Aero Glass
Location: Los Angeles, CA

Re: Return of some old problems with zoom & visited link col

Post by brawnymike » Mon Apr 01, 2013 5:20 pm

Is the zoom problem (pages opening at and staying at 100% rather than the default zoom) going to be fixed? As I said in the first post in this thread, both of the problems I mentioned were fixed for at least a year before returning in AB 2013, so clearly there was something good in the coding which was lost going from AB 2012 to AB 2013.

mbrazil
AvantGuard
AvantGuard
Posts: 1966
Joined: Tue Jul 26, 2005 10:04 pm
Windows Version: 10
Avant Version: 2015 Ultimate Build 28
Default engine: Gecko (Firefox)
IE Version: 10
Skin: Monai XP
Location: Grass Valley, CA

Re: Return of some old problems with zoom & visited link col

Post by mbrazil » Mon Apr 01, 2013 9:39 pm

brawnymike wrote:clearly there was something good in the coding which was lost going from AB 2012 to AB 2013.
That seems to be happening quite a bit with a variety of bugs.

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Return of some old problems with zoom & visited link col

Post by xiaobing » Tue Apr 02, 2013 3:22 am

brawnymike wrote:Is the zoom problem (pages opening at and staying at 100% rather than the default zoom) going to be fixed? As I said in the first post in this thread, both of the problems I mentioned were fixed for at least a year before returning in AB 2013, so clearly there was something good in the coding which was lost going from AB 2012 to AB 2013.
I'll remind him of this problem. It seems that he cannot reproduce this problem in his computers although I can easily make it appear.

User avatar
schmitz
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 55
Joined: Thu Apr 19, 2012 10:54 pm
Windows Version: Win7-Pro-64
Avant Version: Ultimate 2018 Build 5
Default engine: FireFox
IE Version: IE11
Skin: Win Traditional
Location: Germany

Re: Return of some old problems with zoom & visited link col

Post by schmitz » Sun Jun 23, 2013 11:52 pm

yes, very bad and nerving problem with the fallback to 100% zoom on new tabs (in firefox-engine).

Ralf

User avatar
xiaobing
Support Staff
Support Staff
Posts: 4380
Joined: Wed Apr 22, 2009 1:52 am
Windows Version: xp/win7 64/win8
Avant Version: latest version
Default engine: firefox/chrome/IE
IE Version: 8/9/10
Skin: aero glass/opal glas

Re: Return of some old problems with zoom & visited link col

Post by xiaobing » Mon Jun 24, 2013 4:24 am

schmitz wrote:yes, very bad and nerving problem with the fallback to 100% zoom on new tabs (in firefox-engine).

Ralf
Recorded the zoom problem.

User avatar
schmitz
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 55
Joined: Thu Apr 19, 2012 10:54 pm
Windows Version: Win7-Pro-64
Avant Version: Ultimate 2018 Build 5
Default engine: FireFox
IE Version: IE11
Skin: Win Traditional
Location: Germany

Re: Return of some old problems with zoom & visited link col

Post by schmitz » Tue Jul 02, 2013 7:48 pm

xiaobing wrote: Recorded the zoom problem.



Thank you


:angel:

Post Reply